Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

România inaugurează azi primul lot de drum expres „veritabil": cum arată cei 16 km din centura Balș și care va fi viteza maximă admisă

centura Bals - drum expres

Foto: Facebook Asociatia Pro Infrastructură

Veste bună pentru șoferi. Centura de ocolire a municipiului Balş va fi inaugurată azi, a anunțat joi premierul Nicolae Ciucă. 

„Astăzi, se deschide centura de ocolire a municipiului Balş, avem garanţiile, domnule ministru, și de la contructor. Este un demers care a început cu aproximativ trei ani în urmă şi iată că reuşim să deschidem astăzi prima porţiune de drum expres din România, care va asigura cu certitudine evitarea acestei aştepări şi pierderea timpului în trafic, în localitatea Balş”, a spus Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern, scrie News.ro.

În zona localității Balş, traficul aglomerat ducea la situații în care deseori șoferii parcurgeau o porțiune de câţiva kilometri în mai mult de o oră.

Asociația Pro Infrastructura, care monitorizează marile proiecte din transporturi de la nivel național, a anunțat că drumul expres DEx12 Balș Vest-Slatina Vest va fi deschis circulației, cel mai probabil, spre seară - „nu mai devreme de ora 17:00, probabil în jur de 18:00” -, după parcurgerea tuturor procedurilor în astfel de situații și a îndemnat șoferii „să nu forțeze” intrarea pe lotul de drum expres. 

Asociația a publicat și o hartă interactivă a traseului. Sunt „primii 16 kilometri de drum expres veritabil din țara noastră”, notează reprezentanții asociației.

„Viteza maximă permisă va fi de 100 km/h, urmând ca ea să fie crescută la 120 km/h, după ce președintele Iohannis va promulga legea adoptată deja de Parlament. Estimăm în câteva săptămâni, maxim o lună. Oricum, recomandăm ca șoferii să circule foarte atent, cu maxim 100 km/h, deoarece pe drum pot exista animale și unele resturi de materiale care au scăpat vigilenței constructorului”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al Pro Infrastructura.

Constructurul tronsonului de drum expres care se inaugurează azi este compania UMB, din Bacău.

Foto: Facebook Pro Infrastructură

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu se poate ! Nici macar o taiere de "pamblicà" pe undeva ? Vreun popà sa sfinteascà sfântul bitum ? Ca sfintirea unei curbe de sosea am vazut ca se poate, parca prin judetul Bacau era. Si nici vreun burtaverde de politician sa-si faca niscai propagandà electorala ? Atunci bine si asa, mai discretzeanu. Sa vedem acum si pe când primele cârpeli si reparatii. Doamne-ajuta sa nu fie cazul prea curand si ...la mai multi kilometri !
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult