Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

România inaugurează azi primul lot de drum expres „veritabil": cum arată cei 16 km din centura Balș și care va fi viteza maximă admisă

centura Bals - drum expres

Foto: Facebook Asociatia Pro Infrastructură

Veste bună pentru șoferi. Centura de ocolire a municipiului Balş va fi inaugurată azi, a anunțat joi premierul Nicolae Ciucă. 

„Astăzi, se deschide centura de ocolire a municipiului Balş, avem garanţiile, domnule ministru, și de la contructor. Este un demers care a început cu aproximativ trei ani în urmă şi iată că reuşim să deschidem astăzi prima porţiune de drum expres din România, care va asigura cu certitudine evitarea acestei aştepări şi pierderea timpului în trafic, în localitatea Balş”, a spus Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern, scrie News.ro.

În zona localității Balş, traficul aglomerat ducea la situații în care deseori șoferii parcurgeau o porțiune de câţiva kilometri în mai mult de o oră.

Asociația Pro Infrastructura, care monitorizează marile proiecte din transporturi de la nivel național, a anunțat că drumul expres DEx12 Balș Vest-Slatina Vest va fi deschis circulației, cel mai probabil, spre seară - „nu mai devreme de ora 17:00, probabil în jur de 18:00” -, după parcurgerea tuturor procedurilor în astfel de situații și a îndemnat șoferii „să nu forțeze” intrarea pe lotul de drum expres. 

Asociația a publicat și o hartă interactivă a traseului. Sunt „primii 16 kilometri de drum expres veritabil din țara noastră”, notează reprezentanții asociației.

„Viteza maximă permisă va fi de 100 km/h, urmând ca ea să fie crescută la 120 km/h, după ce președintele Iohannis va promulga legea adoptată deja de Parlament. Estimăm în câteva săptămâni, maxim o lună. Oricum, recomandăm ca șoferii să circule foarte atent, cu maxim 100 km/h, deoarece pe drum pot exista animale și unele resturi de materiale care au scăpat vigilenței constructorului”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al Pro Infrastructura.

Constructurul tronsonului de drum expres care se inaugurează azi este compania UMB, din Bacău.

Foto: Facebook Pro Infrastructură

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu se poate ! Nici macar o taiere de "pamblicà" pe undeva ? Vreun popà sa sfinteascà sfântul bitum ? Ca sfintirea unei curbe de sosea am vazut ca se poate, parca prin judetul Bacau era. Si nici vreun burtaverde de politician sa-si faca niscai propagandà electorala ? Atunci bine si asa, mai discretzeanu. Sa vedem acum si pe când primele cârpeli si reparatii. Doamne-ajuta sa nu fie cazul prea curand si ...la mai multi kilometri !
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult