Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Romina Gingașu, soția lui Piero Ferrari, anunță la cât au ajuns anul acesta primele de Crăciun pentru toți angajații Ferrari, „de la femeia de serviciu, până la CEO”: 17.000 de euro. „Toți angajații sunt fericiți”

Romina Gingasu - Piero Ferrari

Foto: Gabriel Bouys/ AFP / Profimedia

Cei peste 5.000 de angajați ai companiei Ferrari, din Italia, „de la femeia de serviciu, până la CEO”, vor primi în acest an o primă de Crăciun de câte 17.000 de euro, a spus sâmbătă Romina Gingașu, soția lui Piero Ferrari, proprietarul companiei cu același nume din Italia, la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24. Romina Gingașu a vorbit despre cât de dedicați și fericiți sunt angajații Ferrari, unul dintre cele mai vestite branduri din Italia, dar și despre relația sa cu Piero Ferrari, omul de afaceri italian în vârstă de 78 de ani,  moștenitorul imperiului Ferrari și cel pe care mulți îl consideră omul care a clădit compania modernă Ferrari.  

„În 2016, când eu am început relația cu Piero Ferrari, fiecare angajat, de la femeia de serviciu până  la CEO, primea o primă de Crăciun. În 2016, prima era de 5.000 de euro. Astăzi a fost spus public că fiecare o să primească anul acesta 17.000 de euro, în funcție de performanța companiei, ceea ce mi se pare foarte frumos din partea lor și mi se pare corect”, a spus Romina Gingașu, care este președinte Red Women Foundation.

Compania producătoare de mașini sport are o colaborare cu Universitatea din Bologna și îi susține la studii pe tinerii, copii ai angajaților Ferrari, care vor să studieze ingineria, a mai spus Romina Gingașu.

„Compania asta pentru mine este cea mai mare onoare care mi-a fost dată să o trăiesc în viață. Când intru în companie, se simte practic că fiecare persoană care lucrează acolo își lasă sufletul și viața în Ferrari, este o companie care trăiește efectiv, toată lumea zâmbește, există un cod de etică, există liniște, angajații sunt fericiți”, a continuat Romina Gingașu.

Ea a spus că în fabrică sunt și angajați români, care o salută în limba română. La întrebarea de ce soțul ei nu deschide o fabrică Ferrari în România, Romina Gingașu a răspuns că „nu are de ce”, adăugând că în lume există o singură fabrică Ferrari, care a vândut anul acesta 13.000 de mașini. Despre diferența de vârstă dintre ea și soțul ei, Romina spune: „Suntem foarte bine împreună și iubirea n-are vârstă."

Emisiunea ”În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14.00.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mihai check icon
    Ce nu se spune e că salariile de acolo nu sunt prea strălucite iar primele sunt mari doar atunci când compania performează. Una e să ai 1000 de euro in plus pe lună garantat și alta e să depinzi de un bonus.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult