Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Romina Gingașu, soția lui Piero Ferrari, anunță la cât au ajuns anul acesta primele de Crăciun pentru toți angajații Ferrari, „de la femeia de serviciu, până la CEO”: 17.000 de euro. „Toți angajații sunt fericiți”

Romina Gingasu - Piero Ferrari

Foto: Gabriel Bouys/ AFP / Profimedia

Cei peste 5.000 de angajați ai companiei Ferrari, din Italia, „de la femeia de serviciu, până la CEO”, vor primi în acest an o primă de Crăciun de câte 17.000 de euro, a spus sâmbătă Romina Gingașu, soția lui Piero Ferrari, proprietarul companiei cu același nume din Italia, la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24. Romina Gingașu a vorbit despre cât de dedicați și fericiți sunt angajații Ferrari, unul dintre cele mai vestite branduri din Italia, dar și despre relația sa cu Piero Ferrari, omul de afaceri italian în vârstă de 78 de ani,  moștenitorul imperiului Ferrari și cel pe care mulți îl consideră omul care a clădit compania modernă Ferrari.  

„În 2016, când eu am început relația cu Piero Ferrari, fiecare angajat, de la femeia de serviciu până  la CEO, primea o primă de Crăciun. În 2016, prima era de 5.000 de euro. Astăzi a fost spus public că fiecare o să primească anul acesta 17.000 de euro, în funcție de performanța companiei, ceea ce mi se pare foarte frumos din partea lor și mi se pare corect”, a spus Romina Gingașu, care este președinte Red Women Foundation.

Compania producătoare de mașini sport are o colaborare cu Universitatea din Bologna și îi susține la studii pe tinerii, copii ai angajaților Ferrari, care vor să studieze ingineria, a mai spus Romina Gingașu.

„Compania asta pentru mine este cea mai mare onoare care mi-a fost dată să o trăiesc în viață. Când intru în companie, se simte practic că fiecare persoană care lucrează acolo își lasă sufletul și viața în Ferrari, este o companie care trăiește efectiv, toată lumea zâmbește, există un cod de etică, există liniște, angajații sunt fericiți”, a continuat Romina Gingașu.

Ea a spus că în fabrică sunt și angajați români, care o salută în limba română. La întrebarea de ce soțul ei nu deschide o fabrică Ferrari în România, Romina Gingașu a răspuns că „nu are de ce”, adăugând că în lume există o singură fabrică Ferrari, care a vândut anul acesta 13.000 de mașini. Despre diferența de vârstă dintre ea și soțul ei, Romina spune: „Suntem foarte bine împreună și iubirea n-are vârstă."

Emisiunea ”În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14.00.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mihai check icon
    Ce nu se spune e că salariile de acolo nu sunt prea strălucite iar primele sunt mari doar atunci când compania performează. Una e să ai 1000 de euro in plus pe lună garantat și alta e să depinzi de un bonus.
    • Like 1


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult