Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% și trecerea contribuțiilor în sarcina angajatului, între propunerile de modificări discutate de Guvern cu oamenii de afaceri

Premierul Tudose la Guvern

(Foto: Gov.ro)

Premierul Mihai Tudose a discutat vineri cu reprezentanții celor mai mari companii, reuniți în Coaliția pentru Dezvoltarea României, despre marile modificări de politică fiscală propuse de Guvern pentru 2018, potrivit HotNews.ro.

Scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, trecerea contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului și introducerea unei cote forfetare de 40% în cazul veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală sunt principalele propuneri din documentul de poziție al Guvernului, consultat de HotNews, unde nu apare însă și plata defalcată a TVA, măsură obligatorie de la 1 ianuarie 2018.

O altă propunere vizează persoanele fizice care vând mai mult de două autoturisme pe an, indiferent de data dobândirii. Pentru cel de-al treilea autoturism vândut vor fi aplicabile regulile de impunere specifice activităților independente.

Pentru veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, plătitorii veniturilor vor reține la sursă o cotă de 7% din venitul brut, față de 10% în prezent. 

Documentul mai prevede că din 2018 veniturile sub formă de dobânzi se vor impozita cu 10%, în loc de 16%, cât este acum.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorel check icon
  Nu știu dacă am înțeles eu bine, pentru că nu este menționat în articol, dar dacă chiar vor să mărească contribuția pentru pensie la 25% (practic, o dublează) aceasta ar fi știrea bombă care ar trebui să inflameze cu adevărat opinia publică.
  Ar fi revoltător să dubleze ceva ce oricum ajunsese la limita suportabilității.
  A! dar stai, că guvernul ăsta a fost votat de cei care beneficiază de pensie, nicidecum de cei care contribuie pentru ea.
  • Like 1
 • Sper ca,in originalitatea noastra,sa nu fim primul stat care da faliment!! Niste conducatori mai buimaci ca cei de azi prca nu am avut niciodata...
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult