Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% și trecerea contribuțiilor în sarcina angajatului, între propunerile de modificări discutate de Guvern cu oamenii de afaceri

Premierul Tudose la Guvern

(Foto: Gov.ro)

Premierul Mihai Tudose a discutat vineri cu reprezentanții celor mai mari companii, reuniți în Coaliția pentru Dezvoltarea României, despre marile modificări de politică fiscală propuse de Guvern pentru 2018, potrivit HotNews.ro.

Scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, trecerea contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului și introducerea unei cote forfetare de 40% în cazul veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală sunt principalele propuneri din documentul de poziție al Guvernului, consultat de HotNews, unde nu apare însă și plata defalcată a TVA, măsură obligatorie de la 1 ianuarie 2018.

O altă propunere vizează persoanele fizice care vând mai mult de două autoturisme pe an, indiferent de data dobândirii. Pentru cel de-al treilea autoturism vândut vor fi aplicabile regulile de impunere specifice activităților independente.

Pentru veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, plătitorii veniturilor vor reține la sursă o cotă de 7% din venitul brut, față de 10% în prezent. 

Documentul mai prevede că din 2018 veniturile sub formă de dobânzi se vor impozita cu 10%, în loc de 16%, cât este acum.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorel check icon
  Nu știu dacă am înțeles eu bine, pentru că nu este menționat în articol, dar dacă chiar vor să mărească contribuția pentru pensie la 25% (practic, o dublează) aceasta ar fi știrea bombă care ar trebui să inflameze cu adevărat opinia publică.
  Ar fi revoltător să dubleze ceva ce oricum ajunsese la limita suportabilității.
  A! dar stai, că guvernul ăsta a fost votat de cei care beneficiază de pensie, nicidecum de cei care contribuie pentru ea.
  • Like 1
 • Sper ca,in originalitatea noastra,sa nu fim primul stat care da faliment!! Niste conducatori mai buimaci ca cei de azi prca nu am avut niciodata...
  • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult