Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Schimbare bruscă de atitudine la PSD. Liviu Dragnea tocmai a pus „pe hold” legea grațierii: „Ne gândim serios dacă mai e oportună”

Liviu Dragnea - foto Octav Ganea

(Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat miercuri că legea grațierii va fi pusă în așteptare până când va fi gata pachetul de legi aflat în pregătire la Ministerul Justiției și până când devine clar ce efect va avea legea grațierii dacă va fi aplicată. 

„Trebuie să ne gândim serios dacă această lege mai este oportună. Fac un apel la Guvern și la Ministerul Justiției să ne prezinte în termen rezonabil dacă legea grațierii și alte propuneri pe care le-au anunțat ca proiecte legislative pot rezolva problema din penitenciare. Doar această lege nu rezolvă problema care a generat-o”, a declarat miercuri Liviu Dragnea. 

Președintele PSD spune că îl interesează mai puțin cum va ieși proiectul legii grațierii de la Senat, dar atunci când va ajunge la Camera Deputaților el „personal” nu îi va da drumul până când nu va fi convins, împreună cu colegii săi de partid, că legea face parte dintr-un pachet de legi care rezolvă o problemă.

Întrebat de un ziarist de cât timp mai are nevoie PSD să decidă dacă este oportună sau nu legea grațierii, având în vedere că subiectul datează din 2013, odată cu scandalul „marțea negră”, iar guvernul a trimis acest proiect de lege în Parlament în acest an, în februarie, Liviu Dragnea a făcut mai întâi o scurtă pauză, după care a admis: „M-ați pierdut aici”.

„M-ati pierdut aici. M-ați dus prin 2013, ați făcut o construcție logică mult prea complicată, sincer. (...) Am fost foarte clar. Avem nevoie de o zi sau de o lună sau trei luni până când o să vedem dacă Ministerul Justiției ne prezintă celelalte proiecte de legi care să dea răspuns la toate problemele ridicate din Justiție. Eu nu dau timp. Eu nu sunt dătătorul de timp în PSD. Partidul o să îi dea timp”, a răspuns Liviu Dragnea.

Senatorii au decis luni în plen că legea grațierii va ajunge din nou la Comisia juridică, după ce tot luni, cu câteva ore înainte, Comisia juridică votase trimiterea proiectului pentru dezbatere în plenul Senatului.

Decizia a venit după ce luni dimineață liderul PSD Liviu Dragnea s-a arătat nemulțumit de modificările aduse legii și a spus că senatorii din Comisia juridică au „încurcat destul de mult” legea grațierii. În opinia președintelui PSD cea mai bună variantă este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Ei, am mai învățat o expresie: „a pune pe hold”. Ptiu, drace...
    • Like 0
  • Anon check icon
    A se traduce asa: "Ba, fraierilor! Ati dat-o prea direct, s-au prins astia si au iesit in strada! Mai stati nitel pana uita si dati-o la pachet cu alte chestii sa nu se prinda, ascundeti-o sub pres, ne-am inteles? Hai v-am pupat, ma duc la pescuit."
    • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult