Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Schimbarea schimbării în „revoluția fiscală”. Liviu Dragnea anunță amânarea noului impozit pe gospodărie din cauză că nu se găsesc cei 35.000 de consultanți fiscali

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit luni seară la Antena 3 despre posibilitatea amânării impozitului global pe gospodărie, dacă nu vor fi găsiți suficienți consultanți fiscali. 

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

„Nu avem de gând să renunţăm la sistemul nou de impozitare pentru că este un alt sistem prin care clasa mijlocie se dezvoltă. În perioada următoare o să analizăm cu foarte mare atenţie dacă anul 2018 este un interval suficient pentru a putea gestiona înfiinţarea acelui corp de 35.000 de consultanţi fiscali. Dacă vom ajunge la concluzia că actualul sistem nu ne dă garanţia că, până la finalul anului 2018, aceşti consultanţi fiscali pot fi identificaţi, atunci putem amâna cu un an”, a spus Dragnea citat de News.ro

Chiar dacă introducerea impozitului pe gospodărie va fi amânată, Liviu Dragnea susține că Guvernul își va păstra obiectivul de a elimina, chiar din 2018, impozitul pe venit pentru salariile mai mici de 2.000 de lei.

„Obiectivul nostru ca cei cu salarii sub 2.000 de lei să nu mai plătească impozit pe venit poate să fie atins sub altă formă. La asta lucrăm acum şi, într-o perioadă rezonabilă, vom anunţa decizia noastră şi proiectul în ansamblu. Aşa am stabilit cu colegii mei, să nu mai iasă cu proiecte nefinalizate sau care sunt în diverse stadii de analiză”, a declarat șeful PSD.

În luna aprilie, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, afirmase că impozitul pe gospodărie nu va putea funcționa fără consiliere fiscale. Acesta estima atunci că va fi nevoie de 35.000 de consultanți fiscali pentru a acoperi toate gospodăriile din România. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu pot să cred că în Romania există numai 7000 gospodării, cand aproape jumătate din populaţie trăieşte în rural. Poate bazinul de voturi din rural al PSD nu este luat în considerare...
    Dacă acest 7000 este raportat la ultimul recensământ, nimic nu este conform cu realitatea pentru că persoanele care au cules datele pe teren nu şi-au făcut treaba conştincios. Foarte mulţi muncesc până dupa ora 16-17 si locuinţele lor sunt goale. Ex. pe scara mea din bloc de 4 etaje şi 20 apartamente au rămas fără a fi recenzate 5 ap., parte fie ca locatarii erau la muncă şi se întorceau după ora 18:30, chiar după 19:00, fie ca erau în străinătate. Am solicitat recenzorilor să vină după ora 19 dar au refuzat. Oare câte apartamente au rămas nerecenzate într-un bloc de 10 etaje... Şi când te gândeşti că astfel de date sunt luate ca bază de referinţă la importante determinări la nivel naţioal...
    • Like 0
  • Deja intoarcerile de situatie au devenit mod de a guverna, usor usor se desumfla bula promisiunilor electorale, pana la urmatoarele alegeri mai e mult si se vor gasi si atunci destui dependenti care sa voteze
    • Like 0
  • N-are partidul 35.000 de secretari, beizadele, pile, portari ca sa-i faca consultati fiscali? Indraznesc sa cred in PSD ca poate sa se apuce de furat mai devreme, lupta PSD, stim ca poti, nu te lasa!
    • Like 1
  • Anon check icon
    Bataie de joc heirupista de la bun inceput. Nu ma surprinde.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult