Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit luni seară la Antena 3 despre posibilitatea amânării impozitului global pe gospodărie, dacă nu vor fi găsiți suficienți consultanți fiscali.
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos
„Nu avem de gând să renunţăm la sistemul nou de impozitare pentru că este un alt sistem prin care clasa mijlocie se dezvoltă. În perioada următoare o să analizăm cu foarte mare atenţie dacă anul 2018 este un interval suficient pentru a putea gestiona înfiinţarea acelui corp de 35.000 de consultanţi fiscali. Dacă vom ajunge la concluzia că actualul sistem nu ne dă garanţia că, până la finalul anului 2018, aceşti consultanţi fiscali pot fi identificaţi, atunci putem amâna cu un an”, a spus Dragnea citat de News.ro.
Chiar dacă introducerea impozitului pe gospodărie va fi amânată, Liviu Dragnea susține că Guvernul își va păstra obiectivul de a elimina, chiar din 2018, impozitul pe venit pentru salariile mai mici de 2.000 de lei.
„Obiectivul nostru ca cei cu salarii sub 2.000 de lei să nu mai plătească impozit pe venit poate să fie atins sub altă formă. La asta lucrăm acum şi, într-o perioadă rezonabilă, vom anunţa decizia noastră şi proiectul în ansamblu. Aşa am stabilit cu colegii mei, să nu mai iasă cu proiecte nefinalizate sau care sunt în diverse stadii de analiză”, a declarat șeful PSD.
În luna aprilie, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, afirmase că impozitul pe gospodărie nu va putea funcționa fără consiliere fiscale. Acesta estima atunci că va fi nevoie de 35.000 de consultanți fiscali pentru a acoperi toate gospodăriile din România.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Dacă acest 7000 este raportat la ultimul recensământ, nimic nu este conform cu realitatea pentru că persoanele care au cules datele pe teren nu şi-au făcut treaba conştincios. Foarte mulţi muncesc până dupa ora 16-17 si locuinţele lor sunt goale. Ex. pe scara mea din bloc de 4 etaje şi 20 apartamente au rămas fără a fi recenzate 5 ap., parte fie ca locatarii erau la muncă şi se întorceau după ora 18:30, chiar după 19:00, fie ca erau în străinătate. Am solicitat recenzorilor să vină după ora 19 dar au refuzat. Oare câte apartamente au rămas nerecenzate într-un bloc de 10 etaje... Şi când te gândeşti că astfel de date sunt luate ca bază de referinţă la importante determinări la nivel naţioal...