Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Șeful Cancelariei prim-ministrului: Nu, nu avem de toate, dar toată lumea este implicată, de la furnizori de servicii până la autoritățile statului, și facem tot posibilul pentru a gestiona cât mai bine această perioadă dificilă

Ionel Dancă

Foto Facebook/Ionel Dancă

Reprezentanții rețelelor comerciale și lanțurilor farmaceutice au dat asigurări la întâlnirea video din cadrul Grupului ECOROM că sunt pregătiți cu stocuri pentru perioada următoare, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru. La întâlnirea de luni a grupului de lucru interinstituţional au participat și reprezentanții companiilor din domeniile utilități, carburanți, bănci, comunicații.

„După un vârf al cererii de bunuri și servicii în ultimele zile, situația în momentul de față s-a calmat și sunt semnale că cererea se va tempera în perioada următoare”, a fost concluzia după întâlnirea cu companiile, potrivit lui Ionel Dancă.

Pentru pregătirea ședinței de Guvern de miercuri tot ieri au avut loc discuții pentru pregătirea măsurilor de sprijin pentru companiile și angajații afectați de efectele pandemiei COVID-19.

„Am discutat, apoi, cu reprezentanții sectoarelor economice, cele mai expuse la riscurile generate de coronavirus: transporturi, turism, HORECA, organizatori evenimente.

Astăzi vom primi datele la nivel de sector pentru evaluarea impactului economic, care vor fi coroborate cu informațiile de la Statistică și Comisia de Prognoză. În cursul zilei de azi, vom avea un raport al stării de fapt în economie în acest moment pentru a stabili sectoarele care necesită măsuri de sprijin și criteriile care vor sta la baza aplicării acestor măsuri”, a anunțat Ionel Dancă într-o postare pe Facebook.

„Nu, nu avem de toate, dar toată lumea este implicată, de la furnizori de servicii până la autoritățile statului, si facem tot posibilul pentru a gestiona cât mai bine această perioadă dificilă pentru România, provocată de o pandemie cu o evoluție încă imprevizibilă la nivel mondial”, încheie șeful Cancelariei primului-ministru.

Grupul de lucru interinstituţional GLI-ECOROM a fost înființat prin Memorandum al Guvernului, pentru ca autoritățile publice cu atribuții în domeniul economico-financiar să evalueze și să monitorizeze, împreună cu reprezentanții mediului de afaceri, riscurile economice generate de epidemia cu noul coronavirus la nivelul României. Grupul de lucru își desfășoară activitatea sub coordonarea Cancelariei prim-ministrului și a Administrației Prezidențiale, prin Departamentul Politici Economice și Sociale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult