Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Șeful Cancelariei prim-ministrului: Nu, nu avem de toate, dar toată lumea este implicată, de la furnizori de servicii până la autoritățile statului, și facem tot posibilul pentru a gestiona cât mai bine această perioadă dificilă

Ionel Dancă

Foto Facebook/Ionel Dancă

Reprezentanții rețelelor comerciale și lanțurilor farmaceutice au dat asigurări la întâlnirea video din cadrul Grupului ECOROM că sunt pregătiți cu stocuri pentru perioada următoare, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru. La întâlnirea de luni a grupului de lucru interinstituţional au participat și reprezentanții companiilor din domeniile utilități, carburanți, bănci, comunicații.

„După un vârf al cererii de bunuri și servicii în ultimele zile, situația în momentul de față s-a calmat și sunt semnale că cererea se va tempera în perioada următoare”, a fost concluzia după întâlnirea cu companiile, potrivit lui Ionel Dancă.

Pentru pregătirea ședinței de Guvern de miercuri tot ieri au avut loc discuții pentru pregătirea măsurilor de sprijin pentru companiile și angajații afectați de efectele pandemiei COVID-19.

„Am discutat, apoi, cu reprezentanții sectoarelor economice, cele mai expuse la riscurile generate de coronavirus: transporturi, turism, HORECA, organizatori evenimente.

Astăzi vom primi datele la nivel de sector pentru evaluarea impactului economic, care vor fi coroborate cu informațiile de la Statistică și Comisia de Prognoză. În cursul zilei de azi, vom avea un raport al stării de fapt în economie în acest moment pentru a stabili sectoarele care necesită măsuri de sprijin și criteriile care vor sta la baza aplicării acestor măsuri”, a anunțat Ionel Dancă într-o postare pe Facebook.

„Nu, nu avem de toate, dar toată lumea este implicată, de la furnizori de servicii până la autoritățile statului, si facem tot posibilul pentru a gestiona cât mai bine această perioadă dificilă pentru România, provocată de o pandemie cu o evoluție încă imprevizibilă la nivel mondial”, încheie șeful Cancelariei primului-ministru.

Grupul de lucru interinstituţional GLI-ECOROM a fost înființat prin Memorandum al Guvernului, pentru ca autoritățile publice cu atribuții în domeniul economico-financiar să evalueze și să monitorizeze, împreună cu reprezentanții mediului de afaceri, riscurile economice generate de epidemia cu noul coronavirus la nivelul României. Grupul de lucru își desfășoară activitatea sub coordonarea Cancelariei prim-ministrului și a Administrației Prezidențiale, prin Departamentul Politici Economice și Sociale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult