Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Șeful Cancelariei prim-ministrului: Nu, nu avem de toate, dar toată lumea este implicată, de la furnizori de servicii până la autoritățile statului, și facem tot posibilul pentru a gestiona cât mai bine această perioadă dificilă

Ionel Dancă

Foto Facebook/Ionel Dancă

Reprezentanții rețelelor comerciale și lanțurilor farmaceutice au dat asigurări la întâlnirea video din cadrul Grupului ECOROM că sunt pregătiți cu stocuri pentru perioada următoare, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru. La întâlnirea de luni a grupului de lucru interinstituţional au participat și reprezentanții companiilor din domeniile utilități, carburanți, bănci, comunicații.

„După un vârf al cererii de bunuri și servicii în ultimele zile, situația în momentul de față s-a calmat și sunt semnale că cererea se va tempera în perioada următoare”, a fost concluzia după întâlnirea cu companiile, potrivit lui Ionel Dancă.

Pentru pregătirea ședinței de Guvern de miercuri tot ieri au avut loc discuții pentru pregătirea măsurilor de sprijin pentru companiile și angajații afectați de efectele pandemiei COVID-19.

„Am discutat, apoi, cu reprezentanții sectoarelor economice, cele mai expuse la riscurile generate de coronavirus: transporturi, turism, HORECA, organizatori evenimente.

Astăzi vom primi datele la nivel de sector pentru evaluarea impactului economic, care vor fi coroborate cu informațiile de la Statistică și Comisia de Prognoză. În cursul zilei de azi, vom avea un raport al stării de fapt în economie în acest moment pentru a stabili sectoarele care necesită măsuri de sprijin și criteriile care vor sta la baza aplicării acestor măsuri”, a anunțat Ionel Dancă într-o postare pe Facebook.

„Nu, nu avem de toate, dar toată lumea este implicată, de la furnizori de servicii până la autoritățile statului, si facem tot posibilul pentru a gestiona cât mai bine această perioadă dificilă pentru România, provocată de o pandemie cu o evoluție încă imprevizibilă la nivel mondial”, încheie șeful Cancelariei primului-ministru.

Grupul de lucru interinstituţional GLI-ECOROM a fost înființat prin Memorandum al Guvernului, pentru ca autoritățile publice cu atribuții în domeniul economico-financiar să evalueze și să monitorizeze, împreună cu reprezentanții mediului de afaceri, riscurile economice generate de epidemia cu noul coronavirus la nivelul României. Grupul de lucru își desfășoară activitatea sub coordonarea Cancelariei prim-ministrului și a Administrației Prezidențiale, prin Departamentul Politici Economice și Sociale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult