Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Șeful Cancelariei prim-ministrului: Nu, nu avem de toate, dar toată lumea este implicată, de la furnizori de servicii până la autoritățile statului, și facem tot posibilul pentru a gestiona cât mai bine această perioadă dificilă

Ionel Dancă

Foto Facebook/Ionel Dancă

Reprezentanții rețelelor comerciale și lanțurilor farmaceutice au dat asigurări la întâlnirea video din cadrul Grupului ECOROM că sunt pregătiți cu stocuri pentru perioada următoare, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru. La întâlnirea de luni a grupului de lucru interinstituţional au participat și reprezentanții companiilor din domeniile utilități, carburanți, bănci, comunicații.

„După un vârf al cererii de bunuri și servicii în ultimele zile, situația în momentul de față s-a calmat și sunt semnale că cererea se va tempera în perioada următoare”, a fost concluzia după întâlnirea cu companiile, potrivit lui Ionel Dancă.

Pentru pregătirea ședinței de Guvern de miercuri tot ieri au avut loc discuții pentru pregătirea măsurilor de sprijin pentru companiile și angajații afectați de efectele pandemiei COVID-19.

„Am discutat, apoi, cu reprezentanții sectoarelor economice, cele mai expuse la riscurile generate de coronavirus: transporturi, turism, HORECA, organizatori evenimente.

Astăzi vom primi datele la nivel de sector pentru evaluarea impactului economic, care vor fi coroborate cu informațiile de la Statistică și Comisia de Prognoză. În cursul zilei de azi, vom avea un raport al stării de fapt în economie în acest moment pentru a stabili sectoarele care necesită măsuri de sprijin și criteriile care vor sta la baza aplicării acestor măsuri”, a anunțat Ionel Dancă într-o postare pe Facebook.

„Nu, nu avem de toate, dar toată lumea este implicată, de la furnizori de servicii până la autoritățile statului, si facem tot posibilul pentru a gestiona cât mai bine această perioadă dificilă pentru România, provocată de o pandemie cu o evoluție încă imprevizibilă la nivel mondial”, încheie șeful Cancelariei primului-ministru.

Grupul de lucru interinstituţional GLI-ECOROM a fost înființat prin Memorandum al Guvernului, pentru ca autoritățile publice cu atribuții în domeniul economico-financiar să evalueze și să monitorizeze, împreună cu reprezentanții mediului de afaceri, riscurile economice generate de epidemia cu noul coronavirus la nivelul României. Grupul de lucru își desfășoară activitatea sub coordonarea Cancelariei prim-ministrului și a Administrației Prezidențiale, prin Departamentul Politici Economice și Sociale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult