Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Trei în pat? Igrasie? Igienă precară? Când ați mai trecut prin România, domnilor din PSD?

Șerban Nicolae-

Foto: Facebook Șerban Nicolae

De luni de zile, fruntașii PSD îi plâng pe pușcăriași că ce greu o duc. Că-s înghesuiți și n-au condiții. „Eu nu cred că cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară”, spune dl. Șerban Nicolae, senatorul cu amendamentul care-i scoate pe corupți din închisoare.

Se vede treaba că trebuie să comiți o infracțiune ca să atragi atenția partidului care pretinde că ține cu poporul. Pentru că altfel poporul rămas pe dinafara pușcăriei n-are nicio șansă să-și facă cunoscute propriile nemulțumiri legate de înghesuială, de igrasie și de igienă precară. Trebuie să fii corupt ca să înmoi inima Partidului. Studenții căminiști, muncitorii cu cârca, croitoresele plătite mizerabil, pensionarii ceapiști, copiii părăsiți de părinții plecați la muncă în Spania și Italia, bunicii care dau toată pensia pe medicamente, pacienții din spitale și toți ceilalți români care duc o viață înghesuită și igrasioasă nu sunt un motiv de îngrijorare pentru Partidul Social Democrat aflat la putere.

Probabil că trebuie să fure ca să intre pe lista scurtă de priorități a Partidului. Pentru că drepturile omului cinstit la o viață decentă sunt vax! Pentru că Partidul nu mai poate de grija drepturilor omului corupt. De ce? Răspunsul e evident. 

Cu igrasia din spitalele românești domnii din PSD pot trăi, pentru că pot pleca la spital în altă țară. Cu igrasia din pușcării nu pot trăi, pentru că nu pot face pușcărie în altă țară.

PS. Povestea cu trei într-un pat, menită să smulgă lacrimi moderatoarelor sensibile, nu se aplică decât sărăcimii din închisori. Și în pușcărie, ca și în libertate, unii sunt mai cu drepturi decât alții. Mulți dintre corupții cărora dl. Șerban Nicolae vrea să le deschidă ușa pușcăriei sunt din categoria gulerelor albe. Poate n-ar strica o vizită de documentare organizată de dl. senator în celula lui Dan Voiculescu. Ca să înțelegeți care este, de fapt, realitatea în închisorile românești citiți acest articol.

PPS. V-am spus că vor încerca din nou.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • As vrea sa-l vad pe asta macar incercand sa stea cu inca doi in pat! Ma umfla rasul numai cand i-mi imaginez!
    • Like 0
  • Cind esti nepotul lui Stalin ti se pare normal ca la puscarie sa stea 10 in pat.
    O gandire specifica gulagului sovietic emisa din creiere bolnave de comunism
    • Like 0
    • @ Barbu Cosmin Ionut
      Dar trei intr-un pat in spital, fara medicatie, fara hrana, fara curatenie si fara siguranta este bine? Daca "nepotii lui stalin" se opun in cazul borfasilor,cei ce tin in mizerie restul populatiei, pe platitorii de taxe si impozite nepotii cui sunt? Mai gandeste inainte de a arunca cu vorbele!
      • Like 0
  • Dar cu conditiile din spitale, din scoli, din unele locuinte esti de acord, iti plac, nu ne mai pune ue sa platim? Bai gunoiule, cara-te dracului. Esti k mizerie, din toate punctele de vedere.
    • Like 1
  • Doamne ce-i mai pasa lui Srerban Nicolae de igrasia din penitenciare.
    Dar in orfelinate cum traiesc bietii copilasi?
    Sunt abandonati de toti ,de noi ,de voi de soarta.
    Astia nu se lasa pana nu isi scot penalii din puscarii.
    Si noi nu ne lasam si punem mana pe pari si la Bug cu ei.
    • Like 0
  • Nu vreau sa va retin cu multe vorbe dar aceasta grija indreptata spre puscarii si locuitorii lor ma lasa perplex.In conditiile in care in Iasi la UPU timpul mediu de asteptare este de opt ore si eu cu sotia am stat cu o matusa 12(doisprezece ore) pentru o fractura iar unitatea nu era AGLOMERATA ce pot sa mai spun? Puscarii?Puscariasi?Ce vina au cei care ajung la urgente?Aaaa,nu au furat nimic probabil ca sa fie bagati in seama de onor parlamentarii alesi.Toata lumea se fereste sa vorbeasca de medici pentru ca vezi bine ajungi pe mana lor si "vor avea grija" insa sunt medici care vor si pot sa-si faca meseria cu demnitate si cu fruntea sus fara sa linga clantele pentru functii si privilegii.
    • Like 0
  • Buna seara domnule Florin Negrutiu,in primul rind țin sa va felicit ptr.emisiunea ce o faceti pe Digi.24,noi cei plecați de foarte mult din tara ne uitam numai pe programul dumneavoastra si va doresc pentru viitor tot asa cinstiti si corecți sa ramineti.Felicitari tuturor jurnaliștilor si moderatorilor de la digi.24 sunteti de nota 10 cu steluța.Acum am o durere mare si va rog sa-mi răspundeți cinstit,domnii care sunt la conducerea României sunt sanatosi la cap??....spitalele sunt deplorabile fără medicamente,fără termometre,fără,fara.......,dar cel mai oribil lucru este ca aceste persoane apar in public si cer grațierea altori hoți,,,domnule Florin chiar nu se poate face nimic cu asa zis " politicieni" acesti indivizi ar trebui sa dispară sunt un pericol social....
    • Like 0
  • bluenavy check icon
    Ce nu intelegem noi e faptul ca o "supunere de 100%" intr-un partid-mamut se poate obtine doar cu o promisiune "de care te tii pana la capat". Dragnea a venit la putere cu "unanimitate". Si, in ciuda iminentei de revolutie si de colaps economic, el "se tine de ea". Cand promiti ca ingenunchezi justitia si dai liber la orice abuz doresc sa faca "baietii tai care te sustin" trebuie sa gasesti/creezi ocazia sa o faci. Aceasta e garantia faptului ca tot vor aparea tapi ispasitori cu "propuneri" si tot va mai cadea cate unul, "cu onoarea de a-si fi aparat seniorul". Pana cand? Pana vor gasi o formula de "a rezolva". Sau pana vocea poporului devine suficient de puternica. Cum, insa?
    • Like 0
  • da! vor incerca din nou si din nou , fara indoiala ... depinde numai de noi daca vor reusi ... s-ar parea ca trebuie sa ne mutam in strada, si tot nu e deajuns ... poate se hotaraste d-l Iohanis cu referendumul ....una, doua intrebari bine tintite, dar de bun simt, sa poata raspunde la ele tot romanul, le-ar mai pune frana ... poate!
    • Like 0
  • Daca am fi normali, am refuza sa mai platim taxe unui Guvern a carui principala misiune e sa-i protejeze pe ticalosii care au furat, fura si vor fura si care ne-au umilit, ne umilesc si ne vor umili.
    • Like 5
    • @ Neacsu Laurentiu
      O greva fiscala este o solutie din ce in ce mai apetibila avand in vedere ca 600.000 de oameni in strada nu conteaza in fata lor. Numai ca greva fiscala da rezultate peste vreo 6 luni si pana atunci au timp sa-si dea legi cu dedicatie. Poate ca mai utila ar fi o greva generala de vreo 3 zile sa spulberam banii pentru maririle de salarii... sa le aruncam complet bugetul in aer. Pana cand electoratul lor nu va fi lovit direct la portofel, nu cred ca se va schimba nimic, iar acei oameni, din păcate, înțeleg numai de logica mațului plin...
      • Like 0
    • @ Loredana Ana
      Qestia cu greva am scris-o la nervi, nu mai pot suporta ca indivizi aroganti de genul Serban Nicolae sa fie cei mai importanti in stat..
      • Like 0
  • Oare nu o avea și ăsta soarta celui cui i-a fost șofer?
    Ba bine că da,de aceea o tot ține ca surda pe mormânt cu penalii lui și nu numai.
    • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult