Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Serghei Șoigu: Decretul de mobilizare parțială va suplimenta cu 300 de mii numărul soldaților ruși implicați în campania militară din Ucraina

Serghei Șoigu

Foto: Profimedia Images

Într-un interviu acordat televiziunii de stat ruse și difuzat imediat după discursul lui Putin, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a precizat că decretul de mobilizare parțială va suplimenta cu 300 de mii numărul soldaților ruși implicați în campania militară din Ucraina.

- Șoigu a precizat că studenții nu vor fi chemați sub arme, nici cei care au făcut doar stagiul militar obligatoriu, lăsând de înțeles că doar militarii de profesie aflați în rezervă se vor număra printre cei care vor merge la război.

- Rezerviștii „vor trece printr-un program de instrucție militară înainte de a fi trimiși” în Ucraina, a mai spus Serghei Șoigu.

- De asemenea, Serghei Șoigu a prezentat și numărul de pierderi suferite de armata rusă în Ucraina și a anunțat că, în cele 7 luni de război, au murit 5.937 de militari, o cifră situată cu mult sub estimările ucrainene și ale agențiilor de informații occidentale. Conform estimărilor Pentagonului, armata rusă a pierdut între 70.000 - 80.000 de militari (uciși sau răniți).

- Corespondentul The Guardian la Moscova, Andrew Roth, relatează că soldaților ruși li se vor prelungi contractele pe termen nedefinit, ca parte a mobilizării parțiale.

- În luna martie, Institutului pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) scria că Rusia dispune, pe hârtie, de o rezervă alcătuită din 2 milioane de foști recruți și militari angajați pe bază de contract. Dintre aceștia, foarte puțini sunt pregătiți de luptă.

- Astfel, ISW estimează că doar 10% din rezerviștii ruși beneficiază de programe suplimentare de instrucție, după terminarea stagiului militar. Practic, Rusia dispune în orice moment de un efectiv de doar 4.000 până la 5.000 de astfel de rezerviști bine instruiți, conform standardelor occidentale, care constituie așa-numita „rezervă activă” și care pot fi mobilizați rapid.

- Pe de altă parte, Mihailo Podoliak, unul dintre principalii consilieri ai președintelui ucrainean, a declarat că mobilizarea parțială declarată de Putin subliniază faptul că „războiul nu decurge conform planului Moscovei”. Podoliak a adăugat că Vladimir Putin încearcă în mod clar să transfere vina pentru începerea unui „război neprovocat” cu Ucraina asupra Occidentului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cand rezervistii nu vor mai fi de ajuns se va trece la urmatorul nivel, adica mobilizare generala.
    • Like 1
  • POPORUL RUS descris de proprii cetateni:
    1.Marele clasic rus Mihail Saltîkov-Șcedrin.
    „Dacă aș adormi, trezindu-mă după 100 de ani, și m-ar întreba cineva «Ce se întâmplă în Rusia?», aș răspunde fără să clipesc: «Beție și jaf.»”.
    2. Mihail Bulgakov, „Maestrul și Margareta”.„Nu suntem un popor, ci o hoardă sălbatică de ticăloși și ucigași”.
    !!!! Femeie din Bucha, despre militarii ruși: Mi-au omorât copilul, apoi au petrecut în curtea casei. Au lăsat numai sticle de băutură
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult