Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Serghei Șoigu: Decretul de mobilizare parțială va suplimenta cu 300 de mii numărul soldaților ruși implicați în campania militară din Ucraina

Serghei Șoigu

Foto: Profimedia Images

Într-un interviu acordat televiziunii de stat ruse și difuzat imediat după discursul lui Putin, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a precizat că decretul de mobilizare parțială va suplimenta cu 300 de mii numărul soldaților ruși implicați în campania militară din Ucraina.

- Șoigu a precizat că studenții nu vor fi chemați sub arme, nici cei care au făcut doar stagiul militar obligatoriu, lăsând de înțeles că doar militarii de profesie aflați în rezervă se vor număra printre cei care vor merge la război.

- Rezerviștii „vor trece printr-un program de instrucție militară înainte de a fi trimiși” în Ucraina, a mai spus Serghei Șoigu.

- De asemenea, Serghei Șoigu a prezentat și numărul de pierderi suferite de armata rusă în Ucraina și a anunțat că, în cele 7 luni de război, au murit 5.937 de militari, o cifră situată cu mult sub estimările ucrainene și ale agențiilor de informații occidentale. Conform estimărilor Pentagonului, armata rusă a pierdut între 70.000 - 80.000 de militari (uciși sau răniți).

- Corespondentul The Guardian la Moscova, Andrew Roth, relatează că soldaților ruși li se vor prelungi contractele pe termen nedefinit, ca parte a mobilizării parțiale.

- În luna martie, Institutului pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) scria că Rusia dispune, pe hârtie, de o rezervă alcătuită din 2 milioane de foști recruți și militari angajați pe bază de contract. Dintre aceștia, foarte puțini sunt pregătiți de luptă.

- Astfel, ISW estimează că doar 10% din rezerviștii ruși beneficiază de programe suplimentare de instrucție, după terminarea stagiului militar. Practic, Rusia dispune în orice moment de un efectiv de doar 4.000 până la 5.000 de astfel de rezerviști bine instruiți, conform standardelor occidentale, care constituie așa-numita „rezervă activă” și care pot fi mobilizați rapid.

- Pe de altă parte, Mihailo Podoliak, unul dintre principalii consilieri ai președintelui ucrainean, a declarat că mobilizarea parțială declarată de Putin subliniază faptul că „războiul nu decurge conform planului Moscovei”. Podoliak a adăugat că Vladimir Putin încearcă în mod clar să transfere vina pentru începerea unui „război neprovocat” cu Ucraina asupra Occidentului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cand rezervistii nu vor mai fi de ajuns se va trece la urmatorul nivel, adica mobilizare generala.
  • Like 1
 • POPORUL RUS descris de proprii cetateni:
  1.Marele clasic rus Mihail Saltîkov-Șcedrin.
  „Dacă aș adormi, trezindu-mă după 100 de ani, și m-ar întreba cineva «Ce se întâmplă în Rusia?», aș răspunde fără să clipesc: «Beție și jaf.»”.
  2. Mihail Bulgakov, „Maestrul și Margareta”.„Nu suntem un popor, ci o hoardă sălbatică de ticăloși și ucigași”.
  !!!! Femeie din Bucha, despre militarii ruși: Mi-au omorât copilul, apoi au petrecut în curtea casei. Au lăsat numai sticle de băutură
  • Like 2


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult