Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Sevil Shhaideh, despre demisie: Cel care m-a pus în funcţie este CEx al partidului, iar decizia o voi transmite joi în CEx

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat miercuri, la ieșirea de la DNA, că a luat o decizie în ceea ce privește demisia din Guvern, dar că o va anunța mâine în ședința Comitetului Executiv al partidului. 

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

„Eu cred că sunt acelaşi om, am respectat întotdeauna partidul şi cel care m-a pus în funcţia de ministru este CEx, iar decizia mea, care este luată, o voi transmite maine în CEx", a spus, Sevil Shhaideh, citată de News.ro, la ieșirea de la audieri. 

Aceasta este urmărită penal pentru abuz în serviciu într-un dosar ce vizează trecerea unor părți din Insula Belina și Brațul Pavel din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman, care a închiriat-o, în doar câteva zile, firmei TelDrum.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    De aia nu e bine să fii tătar, armean ori ungur în România, dacă ceva nu merge bine, de vină sunt ăștia ori rușii ori evreii... Nu se poate altfel, românii sunt, toți, buni, competenți și primitori. Nu e bine să fii nici minoritar confesional, doar dacă ai ciocul mare, altfel...
    • Like 0
  • Se numeste Guvernul Romaniei, nu CEx. Aici nu suntem la sezatoare sau balci, un membru al guvernului intr-un stat de drept odata anchetat nu se ascunde sub fusta unei organizatii informale in caz de suspiciuni, ci merge in instanta cu avocati. Constat ca s-au creat niste institutii paralele, neconstitutionale, arbitrare. CEx tine loc de Guvern, comisiile parlamentare de proces penal, seful de partid drept prim-ministru. E extrem de grav ce se intampla, iar Shhaideh, doar o umila sluga a unui borfas cu state vechi, ne arate cum toate institutiile sunt parazitate si se creeaza exact ce spun "comunicatorii" lor, un stat paralel. Un stat cu regulile trasate de Omerta.
    • Like 2
  • În articolul dumneavoastră s-a strecurat o eroare, sper că nu a fost cu intenţie... Din câte s-au scris în presă, alt mijloc de informare nu am, TELDRUM era chiriaş de pe timpul Guvernului Boc pentru vreo 10 ani... După trecerea în administrarea Consiliului Judeţean a locaţiei respective, dacă am înţeles eu bine, singura modificare în contractul de închiriere a fost înlocuirea fostului locator Apele Române cu noul locator Consiliul Judeţean Teleorman... TELDRUM era şi a rămas chiriaş. Nu s-a schimbat nimic în privinţa chiriaşului. Dacă problemele penale au legătură cu contractul de închiriere, atunci ancheta trebuie să înceapă cu Guvernul Boc. Dacă problemele penale au legătură cu trecerea locaţiei din administrarea Apelor Române în administrarea Consiliului Judeţean, atunci trebuiesc anchetaţi cei care au făcut această trecere. În acest ultim caz, TELDRUM nu are de ce să fie menţionat în toate ştirile. Dacă aş fi administratorul TELDRUM, în condiţiile în care nu se spune ce a făptuit această companie, aş da în judecată toată mass-media care îmi denigrează societatea şi aş câştiga daune enorme. Nu se poate să acuzi o firmă care are nişte angajaţi şi nişte contracte în derulare, fără să fii în stare să spui ce a făptuit. Totul este o nebunie.
    • Like 0
    • @ Constantin
      Constantine, nu exista nicio logica in ceea ce spui. Concentreaza-te si mai incearca o data. "Din cate am citit", "din cate am auzit"... Concret ce ai citit si unde? Ce au zis anchetatorii ai citit sau ai auzit?
      • Like 0
    • @ Constantin
      Am si eu o intrebare:
      1. De cand guvernele trebuie sa faca anchete in locul justitiei la firmele private?
      Nu vad sensul ca era guvernul Boc , Ponta sau Nastase. Aici nu este vb de guvern , aici este vorba de justitie , de politia fiscala , de controale ANAF etc. Astia nu isi fac treaba . Ce treaba are guvernul ?
      In Teleorman astia sunt pusi degeaba acolo. Chiar as vrea sa vad un raport ANAF al lor pe anii anteriori.
      • Like 0
    • @ Adrian Tomescu
      Guvernele nu trebuie să facă anchete în locul procurorilor, nu ştiu la ce vă referiţi.
      Dacă vorbim de contractul de închiriere dintre TelDrum şi Apele Române, are importanţă cine era la guvernare, mai ales că după schimbarea Guvernului Boc nu s-au schimbat şi termenii contractului (doar că nu mai este locatorul Apele Române, ci Consiliul Judeţean).

      Dacă vorbim despre trecerea locaţiei respective din administrarea Apelor Române în administrarea Consiliului Judeţean, atunci trebuie să analizăm legalitatea aceste treceri şi, dacă este cazul, posibile infracţiuni săvârşite. Dar ce treabă are chiriaşul TelDrum? El n-a pierdut şi nici n-a câştigat în urma acestei schimbări de administrator. Ce interes avea? Iar dacă a avut un interes, atunci haideţi să identificăm interesul şi apoi să vorbim... Mi se pare că doar vorbim. Care era interesul TelDrum? Este chiriaş până prin 2022...
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult