Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Sevil Shhaideh, despre demisie: Cel care m-a pus în funcţie este CEx al partidului, iar decizia o voi transmite joi în CEx

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat miercuri, la ieșirea de la DNA, că a luat o decizie în ceea ce privește demisia din Guvern, dar că o va anunța mâine în ședința Comitetului Executiv al partidului. 

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

„Eu cred că sunt acelaşi om, am respectat întotdeauna partidul şi cel care m-a pus în funcţia de ministru este CEx, iar decizia mea, care este luată, o voi transmite maine în CEx", a spus, Sevil Shhaideh, citată de News.ro, la ieșirea de la audieri. 

Aceasta este urmărită penal pentru abuz în serviciu într-un dosar ce vizează trecerea unor părți din Insula Belina și Brațul Pavel din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman, care a închiriat-o, în doar câteva zile, firmei TelDrum.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  De aia nu e bine să fii tătar, armean ori ungur în România, dacă ceva nu merge bine, de vină sunt ăștia ori rușii ori evreii... Nu se poate altfel, românii sunt, toți, buni, competenți și primitori. Nu e bine să fii nici minoritar confesional, doar dacă ai ciocul mare, altfel...
  • Like 0
 • Se numeste Guvernul Romaniei, nu CEx. Aici nu suntem la sezatoare sau balci, un membru al guvernului intr-un stat de drept odata anchetat nu se ascunde sub fusta unei organizatii informale in caz de suspiciuni, ci merge in instanta cu avocati. Constat ca s-au creat niste institutii paralele, neconstitutionale, arbitrare. CEx tine loc de Guvern, comisiile parlamentare de proces penal, seful de partid drept prim-ministru. E extrem de grav ce se intampla, iar Shhaideh, doar o umila sluga a unui borfas cu state vechi, ne arate cum toate institutiile sunt parazitate si se creeaza exact ce spun "comunicatorii" lor, un stat paralel. Un stat cu regulile trasate de Omerta.
  • Like 2
 • În articolul dumneavoastră s-a strecurat o eroare, sper că nu a fost cu intenţie... Din câte s-au scris în presă, alt mijloc de informare nu am, TELDRUM era chiriaş de pe timpul Guvernului Boc pentru vreo 10 ani... După trecerea în administrarea Consiliului Judeţean a locaţiei respective, dacă am înţeles eu bine, singura modificare în contractul de închiriere a fost înlocuirea fostului locator Apele Române cu noul locator Consiliul Judeţean Teleorman... TELDRUM era şi a rămas chiriaş. Nu s-a schimbat nimic în privinţa chiriaşului. Dacă problemele penale au legătură cu contractul de închiriere, atunci ancheta trebuie să înceapă cu Guvernul Boc. Dacă problemele penale au legătură cu trecerea locaţiei din administrarea Apelor Române în administrarea Consiliului Judeţean, atunci trebuiesc anchetaţi cei care au făcut această trecere. În acest ultim caz, TELDRUM nu are de ce să fie menţionat în toate ştirile. Dacă aş fi administratorul TELDRUM, în condiţiile în care nu se spune ce a făptuit această companie, aş da în judecată toată mass-media care îmi denigrează societatea şi aş câştiga daune enorme. Nu se poate să acuzi o firmă care are nişte angajaţi şi nişte contracte în derulare, fără să fii în stare să spui ce a făptuit. Totul este o nebunie.
  • Like 0
  • @ Constantin
   Constantine, nu exista nicio logica in ceea ce spui. Concentreaza-te si mai incearca o data. "Din cate am citit", "din cate am auzit"... Concret ce ai citit si unde? Ce au zis anchetatorii ai citit sau ai auzit?
   • Like 0
  • @ Constantin
   Am si eu o intrebare:
   1. De cand guvernele trebuie sa faca anchete in locul justitiei la firmele private?
   Nu vad sensul ca era guvernul Boc , Ponta sau Nastase. Aici nu este vb de guvern , aici este vorba de justitie , de politia fiscala , de controale ANAF etc. Astia nu isi fac treaba . Ce treaba are guvernul ?
   In Teleorman astia sunt pusi degeaba acolo. Chiar as vrea sa vad un raport ANAF al lor pe anii anteriori.
   • Like 0
  • @ Adrian Tomescu
   Guvernele nu trebuie să facă anchete în locul procurorilor, nu ştiu la ce vă referiţi.
   Dacă vorbim de contractul de închiriere dintre TelDrum şi Apele Române, are importanţă cine era la guvernare, mai ales că după schimbarea Guvernului Boc nu s-au schimbat şi termenii contractului (doar că nu mai este locatorul Apele Române, ci Consiliul Judeţean).

   Dacă vorbim despre trecerea locaţiei respective din administrarea Apelor Române în administrarea Consiliului Judeţean, atunci trebuie să analizăm legalitatea aceste treceri şi, dacă este cazul, posibile infracţiuni săvârşite. Dar ce treabă are chiriaşul TelDrum? El n-a pierdut şi nici n-a câştigat în urma acestei schimbări de administrator. Ce interes avea? Iar dacă a avut un interes, atunci haideţi să identificăm interesul şi apoi să vorbim... Mi se pare că doar vorbim. Care era interesul TelDrum? Este chiriaş până prin 2022...
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult