Și iată cum o imagine, care în mai puțin de 24 de ore a făcut înconjurul planetei, devine - transconfesional - metaforă a condiției omului care se roagă!
Foto: Guliver Getty Images
Dincolo de a fi cutremurătoare, această scenă a solitudinii Papei are totuși menirea de a liniști, de a se adresa speranței fiecăruia dintre noi! Piața Sfântului Petru, altminteri plină de credincioși veniți din toate zările lumii pentru a se ruga, a rămas fără țipenie de om, adâncită într-o liniște înspăimântătoare! Și totuși piața nu este pustie, căci în mijlocul ei neclintit, se roagă cu mâinile ușor tremurânde, nu un om sfâșiat de singurătate, ci poate cel mai blând și iubitor dintre pământeni, menit a ne reprezenta în fața lui Dumnezeu cu neînfrânta lui modestie! În fermitatea glasului său, undeva îndărătul a toate, se aud, murmurând a implorare glasurile noastre, ale celor mulți, ale celor care, undeva în străfund de ființă, încep a se teme!
Încotro se îndreaptă lumea, oprită acum din loc? Noi încotro ne îndreptăm? Zâmbetul curat al copiilor noștri care se joacă ignorând aparent îngrijorările noastre, nu-i așa că nu va trebui ascuns pentru totdeauna de o mască medicală? Nu-i așa că explozia de lumină și culoare a primăverii, care va trece neobservată în acest an, ne va bucura în toți anii care vin?
Nu știu pentru voi, dar pentru mine rugăciunea solitară de vineri seară mă ajută să sper, să răspund afirmativ!
Imaginea Papei Francisc, rugându-se pe esplanada fără oameni, va rămâne cu certitudine în memoria tuturor generațiilor care urmează ca un însemn al cotiturii istoriei, ca un simbol al credinței statornice!
Temerea noastră de azi, pesimismul moderat, ca linie mediană între euforie și disperare, este întrucâtva firesc! Însuși Isus, pironit pe cruce, a trăit starea deznădejdii rostind sfâșietor: „Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, de ce m-ai părăsit?” Dar nu a fost un abandon - acum știm - ci doar un moment de înserare și întuneric înaintea unei lumini care s-a revărsat apoi copleșitor asupra lumii!
Sursa: Foto Vatican Pool - Corbis/Guliver Getty Images
Papa Francisc: „Ne chemi să primim acest timp de încercare ca pe un timp de alegere. Nu este timpul judecăţii tale, ci al judecăţii noastre: timpul de a alege ce contează şi ce e trecător, de a separa ceea ce este necesar de ceea ce nu este necesar". Foto Vatican Pool - Corbis/Guliver Getty Images
Sursa: Foto Guliver/Getty Images
Papa Francis: „De săptămâni întregi pare că s-a așternut seara. Neguri dense s-au îngrămădit deasupra piețelor noastre, asupra străzilor și orașelor noastre; au pus stăpânire pe viețile noastre întrerupând totul cu o tăcere asurzitoare și cu un gol dezolator, care paralizează totul la trecerea sa: se simt în aer, se observă în gesturi, se citesc în priviri”. Foto Guliver/Getty Images
Sursa: Foto Guliver/Getty Images
Papa Francisc: „Ne-am trezit înfricoșați și rătăciți... am fost luați prin surprindere de o furtună neașteptată și furioasă. Ne-am dat seama că suntem în aceeași barcă, toți fragili și dezorientați, dar în același timp importanți și necesari, chemați cu toții să rămânem împreună... ne-am dat seama că nu putem merge înainte fiecare pe cont propriu, ci numai împreună”. Foto Guliver/Getty Images
Sursa: Foto Guliver/Getty Images
Papa Francisc îi binecuvântează pe oamenii de pretutindeni, în contextul pandemiei de coronavirus. Foto Guliver/Getty Images
Sursa: Foto Guliver/Getty Images
În vremuri de pandemie Papa Francisc a făcut o rugăciune specială și a binecuvântat întreaga omenire: Urbi et Orbi.
Foto Guliver/Getty Images
Sursa: Foto Guliver/Getty Images
Suveranul Pontif a ținut discursul în Piața Sf. Petru de la Vatican, pustie. Vineri autoritățile italiene au anunțat o nouă cifră record a deceselor, din cauza Covid-19, 969 de decese în ultimele 24 de ore.
Lait-motivul mesajului Papei a fost: „De ce sunteți fricoși? Încă nu aveți credință?”. Foto Guliver/Getty Images
Sursa: Foto Guliver/Getty Images
Foto Guliver/Getty Images
Sursa: Foto Guliver/Getty Images
Foto Guliver/Getty Images
Sursa: Foto Guliver/Getty Images
Foto Guliver/Getty Images
Sursa: Foto Guliver/Getty Images
Papa i-a îndemnat pe credincioși să înlocuiască panica cu solidaritatea și să învețe în această perioadă cum să traverseze crizele cu credință. Foto Guliver/Getty Images
Minunat gestul Papei ! Minunate si gesturile altor capi ai crestinatatii .Toti se roaga devenind exemplu si pentru noi ,crestinii de rand . Chiar daca binele trebuie facut in taina ,nu trambitat ,ce bine ar fi daca am afla mai mult despre faptele umanitare ale sfintelor biserici ! In primul cele referitoare la sistemul de sanatate si nevoile propriului popor .Ce ne prisoseste ,sa globalizam ca tot am inventat acest fenomen, ideologie, strategie, sau toate la un loc .Tare m-as bucura sa facem mai mult decat rugaciunea comuna .
Like 0
https://www.youtube.com/watch?v=uoaEjs8yev4
Iată şi un alt punct de vedere !
Like 1
@ Dan Dinu
Mă gândeam că acest papă e mai mult un umanist devotat decât un credincios fervent care să inspire, cum ar fi fost Ioan Paul al II-lea. La „Tatăl nostru” deunăzi mi s-a părut mecanic, fără speranță. Iată însă că și umanismul lui e pus la îndoială. Într-adevăr, dacă Vaticanul e bogat, se cuvine să le dea italienilor năpăstuiți în aceste zile.
Like 0
Unde a fost Papa o luna de zile?Cand italienii catolici aveau nevoie de sprijinul lui moral.Niciun mesaj in de incurajare,nicio rugaciune pentru cei decedati.Dupa o luna apare ,nu cu modestie,ci cu tehnica buna de PR singur in piata,stiind ca impresioneaza. Din pacate multi si-au dat seama cine este. Sfantul Papa Ioan Paul ar fi fost zilnic alaturi de credinciosi.Oamenii din Napoli cereau sa o scoata pe Sfanta Rozalia care i-a salvat la epidemia trecuta,si el a inchis bisericile,asta a fost raspunsul. NOUL PAPA.
Like 0
Intrebati-l pe unu diagnosticat cu Covid unde vrea da fie transportat la spital sau la biserica.
Like 1
@ Cornel Cancel
Sau la un spectacol de teatru ori la un spital, că tot vorbim de zona spirituală. Ce legătura are una cu alta?
Facturile de energie electrică sau gaze naturale sunt complexe, deoarece conțin informații specifice despre tot parcursul energiei, de la locul de producție, până la locul de consum. Motivul pentru care avem toate aceste informații pe factură este transparența. Astfel, fiecare client final poate vedea câți bani merg către cine.
Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.
Există două metode garantate de a reduce costurile cu factura de energie. Prima este eficientizarea consumului, a doua este producția de energie electrică în regim propriu. Dacă acum ceva timp părea doar un vis tehnologic îndepărtat, în prezent chiar este posibil să ne producem singuri energia electrică de care avem nevoie.
Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)
Într-o perioadă în care vorbim tot mai mult despre prețuri și efectele inflației, a devenit tot mai important să înțelegem ce factori influențează sectorul energetic și de unde vin fluctuațiile în costurile energiei.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Iată şi un alt punct de vedere !