Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Sieg Heil?

Acum câteva zile v-am prezentat două fragmente din Însemnările lui Adolf Hitler despre trimiterea în lagăr a comercianților care depășesc prețurile fixate de stat și despre magistrați văzuți ca bacterii care trebuie combătute. Adică OUG 114, taxa pe lăcomie și OUG 7, pentru terorizarea procurorilor și judecătorilor.

Gestapo a fost înființată. Este Secția condusă de facto de către Kriminalkomissar Florea. Aidoma Geheime Staatspolizei, Secția operează scoasă din subordinea Parchetului General, poate să ia cu japca orice dosar aflat în lucru, să-l blocheze sau să ancheteze pe oricine fără să dea socoteală cuiva.

Acțiunile Secției Florea Gestapo sunt legale dacă îndeplinesc ordinele führerului Secției.

Acum, împărțitorul de dreptate românească, sceleratul Ghiță din Belgrad, șeful completului de 1 care o judecă pe Laura Codruța Kovesi, anunță și constituirea detașamentelor de asalt, Sturmabteilung de România, cămășile brune PRU, care îi vor stâlci în bătăi pe manifestanții pro Justiție prinși pe stradă.

Schwarze Liste, tabelul cu dușmanii veninoși ai Partidului care trebuie anihilați se face, ne-a asigurat arătându-ne dinții L. Dragnea, Salvatorul României.

Întrebarea este: de când începem să zbierăm Sieg Heil! la comanda șefului de coloană?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult