Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona Halep, calificată spectaculos în semifinalele de la Roland Garros. „Am câștigat pentru că am sperat până la final”

UPDATE Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 victoria Simonei Halep în partida cu Elina Svitolina, în semifinalele turneului de la Roland Garros.

„Nu i-a transmis adversarei niciun moment că îi e frică. Tot timpul i-a transmis: Încă nu m-ai bătut. 6-0 are legătură cu mentalul.

Uitaţi-vă la Simona după ultima minge, nu s-a dat peste cap, nu s-a tăvălit, cum ar fi fost normal după aşa victorie uimitoare, a rămas la fel de adunată până la sfârşit.

Mă bazez pe mentalul Simonei. Din nou mentalul a fost cel care a dus-o pe Simona spre victorie. Îi urmăream ochii, figura, să văd dacă se clinteşte ceva acolo din ce ştiu eu, nu se clintea nimic, nu am crezut niciun moment că va pierde, chiar şi la minge de meci, cum a avut Svitolina", a spus Cristian Tudor Popescu.

„După primul set Simona și-a dat seama că nu se poate bate parte în parte cu Svitolina, care era prea tare și atunci a început să lungească mingile, să le ridice, să dea efecte și în felul acesta a scos-o din ritm pe Svitolina. A fost o rezistență psihică ce i-a permis să acționeze tactic. Cu siguranță a discutat înainte cu Darren Cahill”, a subliniat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

UPDATE Simona Halep a admis imediat după meci că a avut și puțin noroc și că nu a încetat să spere că va câștiga.

„Nu știu cum am revenit, a fost greu, a jucat bine și puternic. Am fost un pic norocoasă, mai ales la ultimul punct al actului secund. Sunt fericită că am revenit și că sunt în semifinale la Roland Garros. Am fost puternică, am câștigat pentru că am sperat până la final. Am avut parte și de sprijinul tribunei. Vă mulțumesc”, a spus Simona Halep, pentru Eurosport, potrivit digisport.ro.

„La 5-2 am crezut că am pierdut meciul, dar am încercat să dau totul pe teren. Am fost relaxată și asta m-a ajutat”, a mai spus Halep.

STIREA INIȚIALĂ:

Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat spectaculos în semifinalele turneului de la Roland Garros, după o revenire senzaţională în sfertul de finală cu Elina Svitolina câştigat cu 3-6, 7-6 (6), 6-0. 

În semifinale Simona Halep va juca cu Karolina Pliskova, din Cehia.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Doriti o parere obiectiva si sincera.....nu cred, din moment ce contra argumentele sunt tratate ca malitioase si rau facatoare la Spiritul National Romanesc ! Atat spun, Simona nu joaca dupa reguli ceea ce este bine pentru victorie iar din partea adversarelor nascandu-se resentimente. (Felicitari totusi)
    • Like 0
  • Tehnic și tactic Simona a fost inferioara ,in primele doua seturi,și acest lucru trebuie să-i de-a de gandit(a avut o defensiva slabă)
    Nu știu de ce Simona nu mai face semnul crucii la final dar în meciul acesta se impunea.Mental a invins
    Simona dar cu o jucătoare de tânără.
    Sper sa analizeze jocul și să tragă învățăturile necesare.
    • Like 0
    • @ Vasile Ciucur
      check icon
      «Nu știu de ce Simona nu mai face semnul crucii la final »
      Deoarece nu se ia în derizoriu numele Domnului și nu se iau nici simbolurile sale. Nici nu știam că, dacă faci semnul crucii, iei și victoria de picior (sau de coadă, nu știu).
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult