Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Simona Halep, calificată spectaculos în semifinalele de la Roland Garros. „Am câștigat pentru că am sperat până la final”

UPDATE Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 victoria Simonei Halep în partida cu Elina Svitolina, în semifinalele turneului de la Roland Garros.

„Nu i-a transmis adversarei niciun moment că îi e frică. Tot timpul i-a transmis: Încă nu m-ai bătut. 6-0 are legătură cu mentalul.

Uitaţi-vă la Simona după ultima minge, nu s-a dat peste cap, nu s-a tăvălit, cum ar fi fost normal după aşa victorie uimitoare, a rămas la fel de adunată până la sfârşit.

Mă bazez pe mentalul Simonei. Din nou mentalul a fost cel care a dus-o pe Simona spre victorie. Îi urmăream ochii, figura, să văd dacă se clinteşte ceva acolo din ce ştiu eu, nu se clintea nimic, nu am crezut niciun moment că va pierde, chiar şi la minge de meci, cum a avut Svitolina", a spus Cristian Tudor Popescu.

„După primul set Simona și-a dat seama că nu se poate bate parte în parte cu Svitolina, care era prea tare și atunci a început să lungească mingile, să le ridice, să dea efecte și în felul acesta a scos-o din ritm pe Svitolina. A fost o rezistență psihică ce i-a permis să acționeze tactic. Cu siguranță a discutat înainte cu Darren Cahill”, a subliniat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

UPDATE Simona Halep a admis imediat după meci că a avut și puțin noroc și că nu a încetat să spere că va câștiga.

„Nu știu cum am revenit, a fost greu, a jucat bine și puternic. Am fost un pic norocoasă, mai ales la ultimul punct al actului secund. Sunt fericită că am revenit și că sunt în semifinale la Roland Garros. Am fost puternică, am câștigat pentru că am sperat până la final. Am avut parte și de sprijinul tribunei. Vă mulțumesc”, a spus Simona Halep, pentru Eurosport, potrivit digisport.ro.

„La 5-2 am crezut că am pierdut meciul, dar am încercat să dau totul pe teren. Am fost relaxată și asta m-a ajutat”, a mai spus Halep.

STIREA INIȚIALĂ:

Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat spectaculos în semifinalele turneului de la Roland Garros, după o revenire senzaţională în sfertul de finală cu Elina Svitolina câştigat cu 3-6, 7-6 (6), 6-0. 

În semifinale Simona Halep va juca cu Karolina Pliskova, din Cehia.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Doriti o parere obiectiva si sincera.....nu cred, din moment ce contra argumentele sunt tratate ca malitioase si rau facatoare la Spiritul National Romanesc ! Atat spun, Simona nu joaca dupa reguli ceea ce este bine pentru victorie iar din partea adversarelor nascandu-se resentimente. (Felicitari totusi)
  • Like 0
 • Tehnic și tactic Simona a fost inferioara ,in primele doua seturi,și acest lucru trebuie să-i de-a de gandit(a avut o defensiva slabă)
  Nu știu de ce Simona nu mai face semnul crucii la final dar în meciul acesta se impunea.Mental a invins
  Simona dar cu o jucătoare de tânără.
  Sper sa analizeze jocul și să tragă învățăturile necesare.
  • Like 0
  • @ Vasile Ciucur
   check icon
   «Nu știu de ce Simona nu mai face semnul crucii la final »
   Deoarece nu se ia în derizoriu numele Domnului și nu se iau nici simbolurile sale. Nici nu știam că, dacă faci semnul crucii, iei și victoria de picior (sau de coadă, nu știu).
   • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult