Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Simona Halep luptă pentru copiii născuți prematur. „Ca sportiv de performanță, știu cât de importantă este susținerea”

Simona Halep inimă

Simona Halep ține în mâini fotografia unui băiețel zâmbitor, care atunci când s-a născut cântărea mai puțin de un kilogram. Se numește Mihai. Mihai Păcălici, copilul care a păcălit moartea, spune Andreea Esca, aflată alături de ea pe scenă. Mihai a avut noroc pentru că s-a născut într-un spital unde a beneficiat de incubator și îngrijirea necesară. În continuare există însă în țară maternități, nu mai puțin de 113 la număr, în care o naștere prematură poate echivala cu o condamnare la moarte.

Conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătății în 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (IOMC) 'Alfred Rusescu', unul din zece copii se naște prematur, având nevoie de atenție specială chiar din prima oră de viață.

Din acest motiv sportiva Simona Halep s-a alăturat unei campanii de dotare a maternităților din România cu aparatură care să le salveze viața nou născuților cu probleme de sănătate. 



„Ca sportiv de performanță, știu cât de importantă este susținerea, iar gesturile simple sunt cele care contează cel mai mult, îți dau curajul să continui. Sper să strângem cât mai multe inimi și să se alăture cât mai mulți români acestei cauze”, a declarat Simona Halep la lansarea campaniei „Fii în inima lor pe viață”, derulate de Salvați Copiii și de Dorna. 

Timp de 8 săptămâni, începând cu data de 16 februarie 2017, românii sunt invitați să susțină din inimă copiii născuți prematur, în mod simbolic, pe Facebook, dând „love” postărilor de campanie ce vor fi publicate pe pagina oficială de Facebook Dorna România, pe cea a Simonei Halep și pe cea a Salvați Copiii România.

Obiectivul campaniei este de a strânge mai mult de 100.000 de inimi care să „bată” pentru copiii născuți prematur. În schimbul inimilor virtuale, Dorna va echipamente medicale de specialitate pentru maternitățile din România, prin intermediul Salvați Copiii România.

„În cei cinci ani, de când am deschis acest nou front pentru combaterea mortalității infantile, Salvați Copiii România a contribuit la salvarea a peste 24.000 de copii. Sprijinind cauza copiilor născuți prematur, care luptă pentru a supraviețui în maternitățile în care vin pe lume, e ca și cum ai dărui ceva din tine, din trupul tău și din viața ta. Astfel, oferindu-ne, simbolic, inima acestor copiii absolut extraordinari care, secundă de secundă, se luptă cu determinare să supraviețuiască, donăm, de fapt, viață”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România. Mihai este unul dintre miile de copii care trăiesc astăzi datorită echipamentelor medicale donate.

Din 2013 și până în prezent, Dorna și Salvați Copiii au dotat 40 de maternități din țară cu echipamente pentru îngrijirea nou-născuţilor prematur, în valoare aproximativă de 500.000 Euro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult