Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Simona – imună la scor!

Simona Halep

Foto Guliver/Getty Images

Elise Mertens a jucat foarte bine, Simona a jucat și mai bine! Belgianca a atacat tot timpul, a lovit decisiv aproape în orice minge, a venit la fileu și a plasat voléuri impecabile.

Reușind passinguri de Lovitura Zilei, Simona a rezistat asaltului, în special în setul 2, când Mertens a recuperat în forță de la 0-3. La 4-4, după 5 mingi de break, Simo a reușit să-l facă datorită liniștii interioare din spatele ieșirilor nervoase. N-am mai văzut-o de mult atât de imună la scor...

Cum ziceam, Simona Halep este în starea care a dus-o în finala de la Melbourne în 2018! Și, cine știe, poate chiar mai mult!

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mi-ar fi placut sa revad acest meci,fara avea presiunea rezultatului final. Dar,am remarcat o liniste si un calm la Simona care au ajutat-o mult .Succes in continuare pana in finala si sa ridice din nou un trofeu suprem !
  • Like 0
 • Iuliu check icon
  Un meci pe care, ori de cate ori l-ai vedea in reluare, te-ai teme pana in ultima clipa ca il castiga Mertens….Un meci foarte, foarte greu pentru Simona. Cu Elise in zi mare, cu un joc foarte bun. Un meci foarte bine pregatit tactic si tehnic de echipa lui Mertens. Cu atat mai mare meritul Simonei.
  Dupa trei meciuri de ritm, partida cu Mertens e una de incarcare cu moral. Mult de tot. Un meci cat o finala. Din tot tabloul de “optimi”, probabil ca doar Barty i-ar fi pus atatea probleme…Nu Kvitova, nu Kenin, nu Bertens.
  Cu un serviciu “cuminte” si constant mai lent decat a lui Mertens, atat pe unu ( 174 vs.183), cat si pe doi (154 vs.164), Simona a sacrificat riscul pentru siguranta.Poate si putin tematoare, chiar daca Mertens nu are unul dintre cele rapide servicii din circuit. Chiar daca asta a facut-o victima sigura de multe ori pe serviciul doi. Totusi, de remarcat procentul ridicat de puncte castigate pe primul serviciu (74% la 56%).
  Simona incepe sa fie mai dezinvolta si la scurte, un capitol “tabu” ani de zile.Asta suna bine pentru viitor. Asteptam cu drag si slice-urile.
  Diferenta semnificativa si la “ nefortate” 8 la 38 pentru Simona. Prudenta rabdatoare care copleseste riscul.
  Poate ca arma decisiva a Simonei din acest meci de referinta a fost rezistenta. Atunci cand nimeni nu mai credea, mai trecea si ultima minge dincolo, la Elise….Nu neaparat spectaculos sau coplesitor tehnic. Munca, munca,munca. Si o tenacitate iesita din comun. Bravo!
  Arata cam tot ce trebuie pentru un drum pana in finala.Si, nu numai :) .
  • Like 0
 • Doamne-ajută!
  • Like 0
 • Simona a invins si cu inima dar si cu capul.A fost un meci intens , in care am avut o Mertens care a jucat cam la jumatate de metru de linia de fund si Simona care a jucat cam la doi metri fata de aceeasi linie.De aici a rezultat o dominare in joc a lui Mertens ,in care Simona a luptat in transee sub bombardamentul acesteia, dar a reusit sa contraatace in final de seturi, asemeni ostasilor romani in batalia de la Marasesti.Impresionant ultimul ghem al meciului in care Simona a servit perfect eliberandu-ne de teama unui tiebreak sau a unui set decisiv.Urmeaza Kontaveit ,o jucatoare cu profil asemanator lui Mertens ,cu lovituri chiar mai puternice.Sa speram ca Simona va iesi mai des din transee si va juca mai aproape de linia de fund.Si poate, cum scrie d-l CTP ,va fi mai bine decat in 2018.
  • Like 1


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult