Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Simona – imună la scor!

Simona Halep

Foto Guliver/Getty Images

Elise Mertens a jucat foarte bine, Simona a jucat și mai bine! Belgianca a atacat tot timpul, a lovit decisiv aproape în orice minge, a venit la fileu și a plasat voléuri impecabile.

Reușind passinguri de Lovitura Zilei, Simona a rezistat asaltului, în special în setul 2, când Mertens a recuperat în forță de la 0-3. La 4-4, după 5 mingi de break, Simo a reușit să-l facă datorită liniștii interioare din spatele ieșirilor nervoase. N-am mai văzut-o de mult atât de imună la scor...

Cum ziceam, Simona Halep este în starea care a dus-o în finala de la Melbourne în 2018! Și, cine știe, poate chiar mai mult!

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mi-ar fi placut sa revad acest meci,fara avea presiunea rezultatului final. Dar,am remarcat o liniste si un calm la Simona care au ajutat-o mult .Succes in continuare pana in finala si sa ridice din nou un trofeu suprem !
  • Like 0
 • Iuliu check icon
  Un meci pe care, ori de cate ori l-ai vedea in reluare, te-ai teme pana in ultima clipa ca il castiga Mertens….Un meci foarte, foarte greu pentru Simona. Cu Elise in zi mare, cu un joc foarte bun. Un meci foarte bine pregatit tactic si tehnic de echipa lui Mertens. Cu atat mai mare meritul Simonei.
  Dupa trei meciuri de ritm, partida cu Mertens e una de incarcare cu moral. Mult de tot. Un meci cat o finala. Din tot tabloul de “optimi”, probabil ca doar Barty i-ar fi pus atatea probleme…Nu Kvitova, nu Kenin, nu Bertens.
  Cu un serviciu “cuminte” si constant mai lent decat a lui Mertens, atat pe unu ( 174 vs.183), cat si pe doi (154 vs.164), Simona a sacrificat riscul pentru siguranta.Poate si putin tematoare, chiar daca Mertens nu are unul dintre cele rapide servicii din circuit. Chiar daca asta a facut-o victima sigura de multe ori pe serviciul doi. Totusi, de remarcat procentul ridicat de puncte castigate pe primul serviciu (74% la 56%).
  Simona incepe sa fie mai dezinvolta si la scurte, un capitol “tabu” ani de zile.Asta suna bine pentru viitor. Asteptam cu drag si slice-urile.
  Diferenta semnificativa si la “ nefortate” 8 la 38 pentru Simona. Prudenta rabdatoare care copleseste riscul.
  Poate ca arma decisiva a Simonei din acest meci de referinta a fost rezistenta. Atunci cand nimeni nu mai credea, mai trecea si ultima minge dincolo, la Elise….Nu neaparat spectaculos sau coplesitor tehnic. Munca, munca,munca. Si o tenacitate iesita din comun. Bravo!
  Arata cam tot ce trebuie pentru un drum pana in finala.Si, nu numai :) .
  • Like 0
 • Doamne-ajută!
  • Like 0
 • Simona a invins si cu inima dar si cu capul.A fost un meci intens , in care am avut o Mertens care a jucat cam la jumatate de metru de linia de fund si Simona care a jucat cam la doi metri fata de aceeasi linie.De aici a rezultat o dominare in joc a lui Mertens ,in care Simona a luptat in transee sub bombardamentul acesteia, dar a reusit sa contraatace in final de seturi, asemeni ostasilor romani in batalia de la Marasesti.Impresionant ultimul ghem al meciului in care Simona a servit perfect eliberandu-ne de teama unui tiebreak sau a unui set decisiv.Urmeaza Kontaveit ,o jucatoare cu profil asemanator lui Mertens ,cu lovituri chiar mai puternice.Sa speram ca Simona va iesi mai des din transee si va juca mai aproape de linia de fund.Si poate, cum scrie d-l CTP ,va fi mai bine decat in 2018.
  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult