Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Sofia, în carantină, după ce mulți locuitori au încercat să plece din Capitală pentru a petrece Paștele în provincie

Polițiști bulgari

Foto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Orașul Sofia a intrat în carantină și nimeni, cu excepția transportatorilor de mărfuri și a mașinilor de salvare, nu mai are voie să intre sau să iasă din capitala bulgară. Măsura, care a intrat în vigoare în noapte de joi spre vineri, a fost luată după ce mulți locuitori ai orașului au încercat să plece miercuri și joi cu mașinile din oraș, pentru a petrece în provincie Paștele ortodox, relatează Agerpres

Aceștia aveau dreptul să se deplaseze, pe baza unor acte doveditoare, la locul de muncă, din motive medicale sau pentru a acorda ajutor unei rude bolnave.

Ministrul de interne, Mladen Marinov, a criticat însă faptul că mulţi au prezentat acte falsificate de derogare. "Peste 5.000 de şoferi au fost întorşi din drum pentru că nu au putut justifica necesitatea deplasării lor", a spus el.

Bulgaria, una din ţările europene cel mai puţin afectate de coronavirus, a impus izolarea devreme, din 13 martie. 

În prezent, țara cu o populație de 7 milioane de locuitori numără 800 de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus şi a înregistrat 38 de decese. 

Potrivit autorităţilor, un vârf al pandemiei este aşteptat după Paşte, la sfârşitul lui aprilie.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult