Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Sondaj AmCham România: 94% dintre oamenii de afaceri consideră că lipsa infrastructurii de transport reprezintă un obstacol major în dezvoltarea economică a ţării

afacere-

(Foto Guliver/Getty Images)

Majoritatea covârșitoare a oamenilor de afaceri din România (94%) consideră că lipsa infrastructurii de transport reprezintă un impediment major în dezvoltarea economică a ţării, reiese dintr-un sondaj desfășurat de Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România).

Două treimi dintre membrii AmCham care au participat la anchetă consideră că absența politicilor şi programelor de investiţii publice constituie un obstacol în creșterea economică.

Datele prezentate joi într-o conferinţă de presă de Ionuţ Simion, președintele AmCham România, arată că cele mai multe firme estimează, în acest an, investiţii de până la un milion de euro. De menționat însă că deciziile în acest sens sunt condiţionate de stabilitatea politică, de investiţiile în infrastructură şi de creşterea performanţei din administraţia publică.

Pe de altă parte, sondajul AmCham mai arată că printre cele mai apreciate condiţii de piaţă care au contribuit la performanţa raportată de companii sunt calitatea infrastructurii digitale (52%), a capitalului uman (50%) şi nivelul de impozitare a companiilor (41%). 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult