Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Sondaj AmCham România: 94% dintre oamenii de afaceri consideră că lipsa infrastructurii de transport reprezintă un obstacol major în dezvoltarea economică a ţării

afacere-

(Foto Guliver/Getty Images)

Majoritatea covârșitoare a oamenilor de afaceri din România (94%) consideră că lipsa infrastructurii de transport reprezintă un impediment major în dezvoltarea economică a ţării, reiese dintr-un sondaj desfășurat de Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România).

Două treimi dintre membrii AmCham care au participat la anchetă consideră că absența politicilor şi programelor de investiţii publice constituie un obstacol în creșterea economică.

Datele prezentate joi într-o conferinţă de presă de Ionuţ Simion, președintele AmCham România, arată că cele mai multe firme estimează, în acest an, investiţii de până la un milion de euro. De menționat însă că deciziile în acest sens sunt condiţionate de stabilitatea politică, de investiţiile în infrastructură şi de creşterea performanţei din administraţia publică.

Pe de altă parte, sondajul AmCham mai arată că printre cele mai apreciate condiţii de piaţă care au contribuit la performanţa raportată de companii sunt calitatea infrastructurii digitale (52%), a capitalului uman (50%) şi nivelul de impozitare a companiilor (41%). 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult