Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Soprana Angela Gheorghiu: Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată

Angela Gheorghiu

Foto Facebook Angela Gheorghiu

Soprana Angela Gheorghiu spune că nu datorează nimic României și că niciodată nu a fost susținută „de acest stat”, adăugând că ea a fost cea care a susținut colegi români, invitându-i în concertele sale.

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea”, scrie Angela Gheorghiu într-o lungă postare pe Facebook, în care explică de ce l-a criticat pe dirijorul Cristian Măcelaru. Soprana îl acuză pe directorul artistic al Orchestrei Naționale a Franței că nu ar fi vrut să o distribuie în spectacolul de Ziua Națională a Franței.

„În România, în 32 de ani, am avut 4 sau 5 concerte cu onorarii și 8-10 concerte sau apariții în concerte de caritate, niciun spectacol de operă cu excepția examenului de licență a Universității de Muzică București, care a avut loc la Cluj în 1990… Nu am ajuns niciodată să semnez un contract cu ONB sau cu o altă instituție culturală din România”, mai scrie Angela Gheorghiu.

În 2018, primarul de atunci al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat-o pe Angela Gheorghiu că ar fi condiționat acceptarea titlului de cetățean de onoare de intervenția primarului pe lângă ANAF pentru ștergerea unor datorii, dar Firea spunea că „nu a dat curs acestei solicitări, neavând calitatea legală de a soluţiona astfel de probleme”, amintește G4Media.

Angela Gheorghiu scrisese, pe Facebook, că a refuzat cheia și titlul de cetățean de onoare oferite de primarul Gabriela Firea, în două ocazii în 2017: „Am simtit atunci ca munca si notorietatea mea vor fi instrumentalizate de către dumneavoastră și de aceea am refuzat”. Gheorghiu a adăugat că nu are datorii la stat, ci, din contră, are bani de încasat de la statul român.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Singura, unica si cea mai adevărată diva pe care a avut-o România vreodată.
    Angela Gheorghiu este DIVA la superlativ.
    Bineînțeles că România nu are nicio legătură cu lucrul asta.
    • Like 0
  • Nume check icon
    Cancan-uri de pe facebook adunate.
    P.S. Stau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat cu media si cu cei care lucreaza in media daca nu ar fi existat FB. Ce ar fi scris?!
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult