Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Soprana Angela Gheorghiu: Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată

Angela Gheorghiu

Foto Facebook Angela Gheorghiu

Soprana Angela Gheorghiu spune că nu datorează nimic României și că niciodată nu a fost susținută „de acest stat”, adăugând că ea a fost cea care a susținut colegi români, invitându-i în concertele sale.

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea”, scrie Angela Gheorghiu într-o lungă postare pe Facebook, în care explică de ce l-a criticat pe dirijorul Cristian Măcelaru. Soprana îl acuză pe directorul artistic al Orchestrei Naționale a Franței că nu ar fi vrut să o distribuie în spectacolul de Ziua Națională a Franței.

„În România, în 32 de ani, am avut 4 sau 5 concerte cu onorarii și 8-10 concerte sau apariții în concerte de caritate, niciun spectacol de operă cu excepția examenului de licență a Universității de Muzică București, care a avut loc la Cluj în 1990… Nu am ajuns niciodată să semnez un contract cu ONB sau cu o altă instituție culturală din România”, mai scrie Angela Gheorghiu.

În 2018, primarul de atunci al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat-o pe Angela Gheorghiu că ar fi condiționat acceptarea titlului de cetățean de onoare de intervenția primarului pe lângă ANAF pentru ștergerea unor datorii, dar Firea spunea că „nu a dat curs acestei solicitări, neavând calitatea legală de a soluţiona astfel de probleme”, amintește G4Media.

Angela Gheorghiu scrisese, pe Facebook, că a refuzat cheia și titlul de cetățean de onoare oferite de primarul Gabriela Firea, în două ocazii în 2017: „Am simtit atunci ca munca si notorietatea mea vor fi instrumentalizate de către dumneavoastră și de aceea am refuzat”. Gheorghiu a adăugat că nu are datorii la stat, ci, din contră, are bani de încasat de la statul român.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Singura, unica si cea mai adevărată diva pe care a avut-o România vreodată.
  Angela Gheorghiu este DIVA la superlativ.
  Bineînțeles că România nu are nicio legătură cu lucrul asta.
  • Like 0
 • Nume check icon
  Cancan-uri de pe facebook adunate.
  P.S. Stau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat cu media si cu cei care lucreaza in media daca nu ar fi existat FB. Ce ar fi scris?!
  • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult