Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la 8 ani de închisoare pentru înșelătoria FNI. Instanța a decis confiscarea a 13 milioane de dolari

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv marți la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul Fondului Național de Investiții (FNI). Judecătorii au decis și confiscarea a 13 milioane de dolari.

În dosarul FNI au fost păgubiți 300.000 de români.

Pedeapsa a fost majorată, după ce în primă instanță omul de afaceri fusese condamnat la 6 ani și patru luni de închisoare.

În dosarul FNI, Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în septembrie 2012, fiind acuzat de procurorii Parchetului instanţei supreme de spălare de bani în formă continuată şi instigare la delapidare.

Activităţile ilicite au fost derulate prin intermediul firmelor membre ale Grupului «Gelsor», deţinute şi administrate, prin persoane interpuse, de Vîntu Sorin Ovidiu, susțin anchetatorii, potrivit EuropaFM.

Parchetul Instanței Supreme a precizat că afaceristul a intrat în posesia banilor rezultați din înşelăciunea în dauna investitorilor FNI. 

Sorin Ovidiu Vântu este în prezent în închisoare. El a fost condamnat în iulie anul trecut la 6 ani şi 2 luni de închisoare în dosarul Petromservice.

Mai jos, vedeți clipul cu ajutorul căruia FNI își liniștea clienții că banii lor sunt în siguranță:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Nu le-aş fi dat un leu înapoi. S-au bucurat la bani nemunciţi şi au luat ţeapă. Mai avuseseră şi exemplul Caritas dar tot nu s-au învăţat minte. La fel de viniovat prostul ca şi escrocul
    • Like 0
  • Asta e pedeapsa? E o gluma proasta! 13 milioane de dolari confiscati ,inca o gluma si mai proasta! Cate vieti distruse de catre acest personaj,care numai pentru cinismul discursului sau merita mai mult decat 8 ani.Daca asa se rezolva asemenea infractiuni,atunci lupta anticoruptie e tot in favoarea lor. Nu iese nimeni in strada pentru grozaviile astea? ANRP,taierea padurilor,FNI, si cate or mai fii???????? Pentru ce a facut acest individ-si nu a fost singur,pedeapsa asta e ca o intepatura de tantar !Si nu va fi nici aia ca va iesi curand , cu averea salvata si cu acelasi tupeu.Dar ii dau o veste proasta: Tot in 4 scanduri va ajunge si nu va lua nimic dupa el ,pana atunci sa se svarcoleasca in chinuri si el si cei care il protejeaza!
    • Like 1
    • @ Cosma Aurora
      check icon
      Cîte vieţi distruse?
      • Like 0
  • check icon
    Dacă au de unde recupera USD 8 mil + ce mai are, înseamnă că merită să stai după gratii. Ciordești 100 mil. USD, statul recuperează 8, stai după gratii, după care toți ai tăi + toate rudele trăiesc liniștite cîteva secole. Mi se pare un schimb onorabil.
    • Like 1
    • @
      Profitabil, nu onorabil.
      • Like 0
    • @ Mariana Ruzisca
      check icon
      Mi-e teamă că am scris corect, O-NO-RA-BIL.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult