Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Șpaga în pandemie. Un primar acuzat de luare de mită a primit banii de la denunțător echipat cu mască de protectie și mănuși

Primarul unei comune din Tulcea a fost arestat pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de lei de la un denunţător.

Foto: Captură ecran News.ro

Potrivit News.ro, primarul s-a dus să ia banii de la denunțător echipat adecvat pandemiei, cu mască de protecție și mănuși.

„Ieri, 3 aprilie 2020, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au prins în flagrant o persoană, primar al unei comune din judeţ, în timp primea, cu titlu de mită, suma de 10.000 lei, de la un bărbat, denunţător în cauză”, a transmis Direcţia Generală Anticorupţie.

Potrivit DGA, denunţătorul, administrator al unei societăţi comerciale, a primit spre executare un contract de lucrări de la o primărie din judeţul Tulcea, în schimbul căruia ar trebuit să îi remită primarului comunei suma de 20.000 lei, împărţită în două tranşe egale.

„Prima tranşă, în valoare de 10.000 lei a fost remisă în luna decembrie 2019 iar, ulterior, în luna martie 2020, acesta a formulat denunţ la D.G.A. - Serviciul Judeţean Tulcea, denunţ înaintat de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, fiind întocmit dosar de cercetare penală. În cursul zilei de ieri, după acţiunea de prindere în flagrant, ca urmare a audierii, procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatului iar, astăzi, acesta a fost prezentat Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură aprobată de către instanţă”, spun autoritățile,

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult