Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

#staiacasa nu e doar un haștag, e un îndemn la viață

Poliția română a ieșit astăzi în parcuri. Este o acțiune cât se poate de corectă! Mă tem însa ca zile precum asta (priviți aici imagini din pădurea Băneasa) nu fac decât să puna autoritățile in situația de a lua măsuri mai radicale.

Știu ca e greu, complicat, unii dintre voi muncesc de acasă, le predau lecțiile copiilor lor, înfruntă îngrijorarea, teama legată de viitorul financiar, al siguranței jobului. Și le fac in același timp. Alții s-au trezit deja fără slujbe, fără afacerile pentru care munceau cinstit, plăteau taxe. 

Dar cred că multi dintre cei pe care i-am descris mai sus înțeleg că #staiacasa nu e doar un haștag, e un îndemn la viață. E un îndemn ca economia să mearga, fiecare zi ineficienta de distanțare sociala înseamna prelungirea unui blocaj economic, unul care va aduce si mai multe slujbe tăiate. Poate chiar și slujba ta, a celui care citești acest text.

Vă îndem să faceți așa: poate că știți pe cineva care nu vrea, nu înțelege, puneți mâna pe telefon și sunați-l, vorbiți calm, blând și încercați să îi schimbați falsele certitudini.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • La o bună parte dintre concetățenii noștri, în fața unei interdicții, nu funcționează nici grija de sine nici grija pentru ceilalți. Funcționează numai lozinca Las că sunt șmecher și-i păcălesc! Am o prietenă pe care încercăm 5 (cinci) persoane de pe trei continente să o convingem să stea acasă. Argumentele contra îndemnului nostru și le ia de la toți cei care apar pe la televiziuni și se bagă în seamă lansând cele mai uluitoare teorii despre această epidemie și contra recomandărilor medicilor și ale autorităților. Cred că și aceștia ar trebui să fie amendați aidoma celori care fac declarații false la vamă despre starea lor de sănătate și despre călătoriile pe care le-au făcut. În plus ar fi bine ca televizoarele (și computerele) să fie vândute pe bază de test de inteligență și discernământ.
    • Like 0
  • Laura check icon
    #staiacasă că stai bine și nu stai pe mărăcine!

    Sună a joc, de-a față-ascunselea, dar cu Covid19 nu este de joacă!

    Vin vremuri apocaliptice, suntem cei mai avansați din regiune (mai mult decât Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina) la numărul de infectați cu Covid iar creșterea numărului este literalmente exponentială!

    DIASPORA ÎȘI ROAGĂ ÎN GENUNCHI PĂRINȚII SĂ STEA ÎN CASĂ!

    . #stauacasa în străinătate următoarele doua luni, ca să vă protejez dragii mei părinți!
    • Like 1
    • @ Laura
      Daca imi permiteti, as prelua mesajul sa-l postez pe face book. Indiferent de unde scrieti, se simte inima si sufletul in cele cateva cuvinte. Fara cuvinte goale.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult