Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

#staiacasa nu e doar un haștag, e un îndemn la viață

Poliția română a ieșit astăzi în parcuri. Este o acțiune cât se poate de corectă! Mă tem însa ca zile precum asta (priviți aici imagini din pădurea Băneasa) nu fac decât să puna autoritățile in situația de a lua măsuri mai radicale.

Știu ca e greu, complicat, unii dintre voi muncesc de acasă, le predau lecțiile copiilor lor, înfruntă îngrijorarea, teama legată de viitorul financiar, al siguranței jobului. Și le fac in același timp. Alții s-au trezit deja fără slujbe, fără afacerile pentru care munceau cinstit, plăteau taxe. 

Dar cred că multi dintre cei pe care i-am descris mai sus înțeleg că #staiacasa nu e doar un haștag, e un îndemn la viață. E un îndemn ca economia să mearga, fiecare zi ineficienta de distanțare sociala înseamna prelungirea unui blocaj economic, unul care va aduce si mai multe slujbe tăiate. Poate chiar și slujba ta, a celui care citești acest text.

Vă îndem să faceți așa: poate că știți pe cineva care nu vrea, nu înțelege, puneți mâna pe telefon și sunați-l, vorbiți calm, blând și încercați să îi schimbați falsele certitudini.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • La o bună parte dintre concetățenii noștri, în fața unei interdicții, nu funcționează nici grija de sine nici grija pentru ceilalți. Funcționează numai lozinca Las că sunt șmecher și-i păcălesc! Am o prietenă pe care încercăm 5 (cinci) persoane de pe trei continente să o convingem să stea acasă. Argumentele contra îndemnului nostru și le ia de la toți cei care apar pe la televiziuni și se bagă în seamă lansând cele mai uluitoare teorii despre această epidemie și contra recomandărilor medicilor și ale autorităților. Cred că și aceștia ar trebui să fie amendați aidoma celori care fac declarații false la vamă despre starea lor de sănătate și despre călătoriile pe care le-au făcut. În plus ar fi bine ca televizoarele (și computerele) să fie vândute pe bază de test de inteligență și discernământ.
    • Like 0
  • Laura check icon
    #staiacasă că stai bine și nu stai pe mărăcine!

    Sună a joc, de-a față-ascunselea, dar cu Covid19 nu este de joacă!

    Vin vremuri apocaliptice, suntem cei mai avansați din regiune (mai mult decât Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina) la numărul de infectați cu Covid iar creșterea numărului este literalmente exponentială!

    DIASPORA ÎȘI ROAGĂ ÎN GENUNCHI PĂRINȚII SĂ STEA ÎN CASĂ!

    . #stauacasa în străinătate următoarele doua luni, ca să vă protejez dragii mei părinți!
    • Like 1
    • @ Laura
      Daca imi permiteti, as prelua mesajul sa-l postez pe face book. Indiferent de unde scrieti, se simte inima si sufletul in cele cateva cuvinte. Fara cuvinte goale.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult