Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

#staiacasa nu e doar un haștag, e un îndemn la viață

Poliția română a ieșit astăzi în parcuri. Este o acțiune cât se poate de corectă! Mă tem însa ca zile precum asta (priviți aici imagini din pădurea Băneasa) nu fac decât să puna autoritățile in situația de a lua măsuri mai radicale.

Știu ca e greu, complicat, unii dintre voi muncesc de acasă, le predau lecțiile copiilor lor, înfruntă îngrijorarea, teama legată de viitorul financiar, al siguranței jobului. Și le fac in același timp. Alții s-au trezit deja fără slujbe, fără afacerile pentru care munceau cinstit, plăteau taxe. 

Dar cred că multi dintre cei pe care i-am descris mai sus înțeleg că #staiacasa nu e doar un haștag, e un îndemn la viață. E un îndemn ca economia să mearga, fiecare zi ineficienta de distanțare sociala înseamna prelungirea unui blocaj economic, unul care va aduce si mai multe slujbe tăiate. Poate chiar și slujba ta, a celui care citești acest text.

Vă îndem să faceți așa: poate că știți pe cineva care nu vrea, nu înțelege, puneți mâna pe telefon și sunați-l, vorbiți calm, blând și încercați să îi schimbați falsele certitudini.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • La o bună parte dintre concetățenii noștri, în fața unei interdicții, nu funcționează nici grija de sine nici grija pentru ceilalți. Funcționează numai lozinca Las că sunt șmecher și-i păcălesc! Am o prietenă pe care încercăm 5 (cinci) persoane de pe trei continente să o convingem să stea acasă. Argumentele contra îndemnului nostru și le ia de la toți cei care apar pe la televiziuni și se bagă în seamă lansând cele mai uluitoare teorii despre această epidemie și contra recomandărilor medicilor și ale autorităților. Cred că și aceștia ar trebui să fie amendați aidoma celori care fac declarații false la vamă despre starea lor de sănătate și despre călătoriile pe care le-au făcut. În plus ar fi bine ca televizoarele (și computerele) să fie vândute pe bază de test de inteligență și discernământ.
  • Like 0
 • Laura check icon
  #staiacasă că stai bine și nu stai pe mărăcine!

  Sună a joc, de-a față-ascunselea, dar cu Covid19 nu este de joacă!

  Vin vremuri apocaliptice, suntem cei mai avansați din regiune (mai mult decât Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina) la numărul de infectați cu Covid iar creșterea numărului este literalmente exponentială!

  DIASPORA ÎȘI ROAGĂ ÎN GENUNCHI PĂRINȚII SĂ STEA ÎN CASĂ!

  . #stauacasa în străinătate următoarele doua luni, ca să vă protejez dragii mei părinți!
  • Like 1
  • @ Laura
   Daca imi permiteti, as prelua mesajul sa-l postez pe face book. Indiferent de unde scrieti, se simte inima si sufletul in cele cateva cuvinte. Fara cuvinte goale.
   • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult