Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

#staiacasa nu e doar un haștag, e un îndemn la viață

Poliția română a ieșit astăzi în parcuri. Este o acțiune cât se poate de corectă! Mă tem însa ca zile precum asta (priviți aici imagini din pădurea Băneasa) nu fac decât să puna autoritățile in situația de a lua măsuri mai radicale.

Știu ca e greu, complicat, unii dintre voi muncesc de acasă, le predau lecțiile copiilor lor, înfruntă îngrijorarea, teama legată de viitorul financiar, al siguranței jobului. Și le fac in același timp. Alții s-au trezit deja fără slujbe, fără afacerile pentru care munceau cinstit, plăteau taxe. 

Dar cred că multi dintre cei pe care i-am descris mai sus înțeleg că #staiacasa nu e doar un haștag, e un îndemn la viață. E un îndemn ca economia să mearga, fiecare zi ineficienta de distanțare sociala înseamna prelungirea unui blocaj economic, unul care va aduce si mai multe slujbe tăiate. Poate chiar și slujba ta, a celui care citești acest text.

Vă îndem să faceți așa: poate că știți pe cineva care nu vrea, nu înțelege, puneți mâna pe telefon și sunați-l, vorbiți calm, blând și încercați să îi schimbați falsele certitudini.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • La o bună parte dintre concetățenii noștri, în fața unei interdicții, nu funcționează nici grija de sine nici grija pentru ceilalți. Funcționează numai lozinca Las că sunt șmecher și-i păcălesc! Am o prietenă pe care încercăm 5 (cinci) persoane de pe trei continente să o convingem să stea acasă. Argumentele contra îndemnului nostru și le ia de la toți cei care apar pe la televiziuni și se bagă în seamă lansând cele mai uluitoare teorii despre această epidemie și contra recomandărilor medicilor și ale autorităților. Cred că și aceștia ar trebui să fie amendați aidoma celori care fac declarații false la vamă despre starea lor de sănătate și despre călătoriile pe care le-au făcut. În plus ar fi bine ca televizoarele (și computerele) să fie vândute pe bază de test de inteligență și discernământ.
  • Like 0
 • Laura check icon
  #staiacasă că stai bine și nu stai pe mărăcine!

  Sună a joc, de-a față-ascunselea, dar cu Covid19 nu este de joacă!

  Vin vremuri apocaliptice, suntem cei mai avansați din regiune (mai mult decât Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina) la numărul de infectați cu Covid iar creșterea numărului este literalmente exponentială!

  DIASPORA ÎȘI ROAGĂ ÎN GENUNCHI PĂRINȚII SĂ STEA ÎN CASĂ!

  . #stauacasa în străinătate următoarele doua luni, ca să vă protejez dragii mei părinți!
  • Like 1
  • @ Laura
   Daca imi permiteti, as prelua mesajul sa-l postez pe face book. Indiferent de unde scrieti, se simte inima si sufletul in cele cateva cuvinte. Fara cuvinte goale.
   • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult