Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Ei vor conduce România și trebuie să o conducă, cât mai repede. Noi toți trebuie să ne implicăm ca România, inclusiv la nivel politic, să se profesionalizeze”. Dragoș Anastasiu, despre noua generație de antreprenori

Antreprenoriat - Getty

(Foto: Guliver/Getty Images)

Apetitul pentru afaceri în rândul tinerilor este în creștere, remarcă antreprenorul Dragoș Anastasiu, președinte al Camerei de Comerț Româno-Germane. El spune că și-ar dori ca aceștia să conducă România, și asta cât mai repede.

„Văd tineri excepționali. Îmi dau puterea să merg mai departe și să am încredere și să știu că avem pentru cine să luptăm să schimbăm țara. Tinerii îmi dau puterea să lupt mai departe. Există tot mai mulți tineri care aud și se confruntă cu ideea de antreprenoriat. Aici Romanian Business Leaders a avut un aport extraordinar. Am fost atât de încântat zilele trecute la 5 ani de Vreau să fiu antreprenor!, care a fost ideea mea, am atins 27.000 tineri. Sunt zeci, sute de conferințe în licee. Sistemul s-a francizat. (...) Tinerii sunt confruntați cu ideea de antreprenoriat, acela adevărat, nu ce vedeau ei acum câțiva ani, speculații de terenuri sau pe banii statului”, a spus Dragoș Anastasiu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Sunt tineri excepționali, mult mai deștepți ca noi, mai inovativi, care vor să facă treabă, să facă lucruri mari. Trăiesc pentru asta, vezi asta în ochii lor. Nu au experiență, dar pentru asta există mentoratul”, adaugă el.

Moderator: „Vor conduce ei România?”

Dragoș Anastasiu: „Da. Ei vor conduce România și trebuie să o conducă, cât mai repede. Asta depinde de fiecare dintre ei și dintre noi și de voi să ne implicăm ca România, inclusiv la nivel politic, să se profesionalizeze, politicile publice să fie făcute cu cap, cu studiu de impact, mai așezat, nu pe repede înainte. Această grabă de foarte multe ori ne strică. E coroborată cu lipsa de competență la nivelul celor care trebuie să elaboreze politicile publice. Ne dăm toată osteneala să plece cât mai puțini sau să se întoarcă cât mai mulți. Millennials-ii vor domina inclusiv numeric baby boomers-ii în câțiva ani. Dacă se vor implica inclusiv politic, să intre în partide, indiferent care, să transmită spiritul lor minunat la nivelul fiecărui partid în parte, lucrurile se pot schimba. Trebuie însă să existe acest declic”.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, începând de la ora 13:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult