Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Statele Unite iau în calcul să introducă România, Bulgaria, Israel și Cipru în programul Visa Waiver

Aeroport SUA

Foto: Getty Images

SUA iau în calcul să introducă România, alături de Bulgaria, Israel și Cipru, pe lista țărilor din programul Visa Waiver, ceea ce înseamnă că românii ar putea intra fără viză în această țară pentru șederi de până la 90 de zile.

Anunțul a fost făcut de secretarul pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, la un eveniment din industria turismului, relatează Reuters

„Avem patru candidaţi în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria şi România", a declarat Mayorkas, care a precizat că autoritățile americane sunt „foarte, foarte concentrate pe program”.

În urmă cu o lună, SUA au introdus în programul Visa Waiver Croația, iar cetățenii acestei țări pot deja călători în SUA, fără vize, în scop turistic și de afaceri, pentru perioade ce nu depășesc trei luni.

Directorul executiv al Asociaţiei de turism din SUA, Roger Dow, a precizat că adăugarea Croaţiei reprezintă un impuls de 100 de milioane de dolari pentru economia americană.

"De fiecare dată când sunt adăugate ţări, călătoriile pur şi simplu cresc", a spus Dow.

În luna februarie, Mayorkas a discutat cu comisarul european pentru afaceri interne, cei doi exprimându-și intenția de a menține acordul dintre SUA şi UE privind utilizarea şi transferul de date din registrele cu numele pasagerilor şi de a colabora cu Bulgaria, Croaţia, Cipru şi România în ceea ce privește îndeplinirea condițiilor pentru accederea în programul Visa Waiver.

Ca să fie primită o ţară trebuie să îndeplinească cerinţe legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, inclusiv a reglementărilor în domeniul imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor, dar și să aibă o rată a refuzurilor acordării de vize temporare sub 3%.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult
sound-bars icon