Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Steven van Groningen, Raiffeisen Bank: Am luat anumite chestii dintr-o democrație - că cine câștigă alegerile, în următorii 4 ani face ce vrea. Asta nu e democrație

Steven van Groningen

Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank, a criticat joi, într-o conferință online, lipsa unei consultări între sectorul public- Parlament- sectorul privat referitoare la proiectele de legislație bancară.

„Înțelegem că e o perioadă de populism. Cred că există și alte teme mai importante decât legislația dedicată sistemului bancar. Riscăm infringementul, pentru că nu am adoptat legislația privind spălarea banilor, de exemplu. Noi vom respecta această lege (a dării în plată, recent promulgată-n.red). Evident că o vom respecta, iar acolo unde vor apărea neînțelegeri le vom rezolva prin Justiție”, a spus joi Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank, la întâlnirea cu jurnaliștii, prilejuită de prezentarea rezultatelor financiare ale băncii, notează Hotnews.ro.

„Vedem acum că mecanismul de consultare dintre sectorul public- Parlament- sectorul privat nu funcționează. De ce? Fiindcă nu avem o structură în care să ne întâlnim regulat. De fapt, nu suntem o democrație. Am luat anumite lucruri dintr-o democrație - că cine câștigă alegerile, în următorii 4 ani face ce vrea. Asta nu e democrație. Democrația este când ai o structura în care dezbați lucrurile care sunt importante în societate. Ce este mai important: să-i protejăm cei care sunt vulnerabili la infecția cu coronavirus sau să păstrăm locurile de muncă și capacitatea economică? Asta este o dezbatere care are loc în multe țări, de pildă. În România să nu uitam că avem o problemă cu încrederea din societate si nu e nevoie să spun eu asta”, a spus van Groningen.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Fiecare tara cu democratia ei.
    • Like 0
  • check icon
    Nu ar fi apărut ca o mare necesitate darea în plată (în SUA există de 100 de ani) dacă băncile nu ar semăna în România mai mult cu un clan de cămătari decât cu o bancă occidentală. Să nu uităm escrocheria cu francii elvețieni, și asta e o cauză.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult