Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Street art covid. Cum i-a inspirat pandemia pe artiștii din lumea întreagă

Pandemia de coronavirus i-a inspirat pe artiștii stradali din lumea întreagă să creeze lucrări despre efectele crizei COVID-19 asupra societății. 

Pe pereții din marile orașe au apărut lucrări care impresionează, emoționează sau, pur și simplu, îi fac pe oameni să râdă. Cum este cazul acestui graffiti din Berlin, care îl înfățișează pe Gollum din „Stăpânul inelelor”, în timp ce ține în mână o rolă de hârtie igienică. Pe bula de dialog scrie: „Neprețuitul meu”, aluzie la faptul că acest produs era cumpărat în cantități mari de către cei care își făceau provizii și ajunsese chiar să dispară din multe magazine.

Foto: Maja Hitij/Getty Images

Zidul de lângă plaja Venice, California, pictat de artistul Pony Wave. Foto: Mario Tama/Getty Image

Imagine din Cartierul Roșu, din Amsterdam. Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Prizonierii coronavirusului. Glasgow, Marea Britanie. Foto: Andrew Milligan/PA Images via Getty Images)

Portrete cu mască în Dublin. Foto:  Niall Carson/PA Images via Getty Images

În Catania, Italia, Monaliza poartă mască. Foto: Fabrizio Villa/Getty Images

Pentru eroii din sistemul nostru de sănătate. Bristol, Marea Britanie. Foto: Ben Birchall/PA Images via Getty Images

Hong Kong, China. Foto: Miguel Candela Poblacion/Anadolu Agency via Getty Images

Graffiti cu portretul președintelui brazilian Jair Bolsanoro, purtând o mască. Portretul a fost pictat în Rio de Janeiro, în locul în care a fost asasinată politiciana și activista pentru drepturile omului Marielle Franco. Foto: Buda Mendes/Getty Images 

Sculptură în nisip a artistei Rana Ramlaw în Gaza. Foto: Majdi Fathi/NurPhoto via Getty Images)

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult