Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Street art covid. Cum i-a inspirat pandemia pe artiștii din lumea întreagă

Pandemia de coronavirus i-a inspirat pe artiștii stradali din lumea întreagă să creeze lucrări despre efectele crizei COVID-19 asupra societății. 

Pe pereții din marile orașe au apărut lucrări care impresionează, emoționează sau, pur și simplu, îi fac pe oameni să râdă. Cum este cazul acestui graffiti din Berlin, care îl înfățișează pe Gollum din „Stăpânul inelelor”, în timp ce ține în mână o rolă de hârtie igienică. Pe bula de dialog scrie: „Neprețuitul meu”, aluzie la faptul că acest produs era cumpărat în cantități mari de către cei care își făceau provizii și ajunsese chiar să dispară din multe magazine.

Foto: Maja Hitij/Getty Images

Zidul de lângă plaja Venice, California, pictat de artistul Pony Wave. Foto: Mario Tama/Getty Image

Imagine din Cartierul Roșu, din Amsterdam. Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Prizonierii coronavirusului. Glasgow, Marea Britanie. Foto: Andrew Milligan/PA Images via Getty Images)

Portrete cu mască în Dublin. Foto:  Niall Carson/PA Images via Getty Images

În Catania, Italia, Monaliza poartă mască. Foto: Fabrizio Villa/Getty Images

Pentru eroii din sistemul nostru de sănătate. Bristol, Marea Britanie. Foto: Ben Birchall/PA Images via Getty Images

Hong Kong, China. Foto: Miguel Candela Poblacion/Anadolu Agency via Getty Images

Graffiti cu portretul președintelui brazilian Jair Bolsanoro, purtând o mască. Portretul a fost pictat în Rio de Janeiro, în locul în care a fost asasinată politiciana și activista pentru drepturile omului Marielle Franco. Foto: Buda Mendes/Getty Images 

Sculptură în nisip a artistei Rana Ramlaw în Gaza. Foto: Majdi Fathi/NurPhoto via Getty Images)

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult