Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Street art covid. Cum i-a inspirat pandemia pe artiștii din lumea întreagă

Pandemia de coronavirus i-a inspirat pe artiștii stradali din lumea întreagă să creeze lucrări despre efectele crizei COVID-19 asupra societății. 

Pe pereții din marile orașe au apărut lucrări care impresionează, emoționează sau, pur și simplu, îi fac pe oameni să râdă. Cum este cazul acestui graffiti din Berlin, care îl înfățișează pe Gollum din „Stăpânul inelelor”, în timp ce ține în mână o rolă de hârtie igienică. Pe bula de dialog scrie: „Neprețuitul meu”, aluzie la faptul că acest produs era cumpărat în cantități mari de către cei care își făceau provizii și ajunsese chiar să dispară din multe magazine.

Foto: Maja Hitij/Getty Images

Zidul de lângă plaja Venice, California, pictat de artistul Pony Wave. Foto: Mario Tama/Getty Image

Imagine din Cartierul Roșu, din Amsterdam. Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Prizonierii coronavirusului. Glasgow, Marea Britanie. Foto: Andrew Milligan/PA Images via Getty Images)

Portrete cu mască în Dublin. Foto:  Niall Carson/PA Images via Getty Images

În Catania, Italia, Monaliza poartă mască. Foto: Fabrizio Villa/Getty Images

Pentru eroii din sistemul nostru de sănătate. Bristol, Marea Britanie. Foto: Ben Birchall/PA Images via Getty Images

Hong Kong, China. Foto: Miguel Candela Poblacion/Anadolu Agency via Getty Images

Graffiti cu portretul președintelui brazilian Jair Bolsanoro, purtând o mască. Portretul a fost pictat în Rio de Janeiro, în locul în care a fost asasinată politiciana și activista pentru drepturile omului Marielle Franco. Foto: Buda Mendes/Getty Images 

Sculptură în nisip a artistei Rana Ramlaw în Gaza. Foto: Majdi Fathi/NurPhoto via Getty Images)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult