Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Street art covid. Cum i-a inspirat pandemia pe artiștii din lumea întreagă

Pandemia de coronavirus i-a inspirat pe artiștii stradali din lumea întreagă să creeze lucrări despre efectele crizei COVID-19 asupra societății. 

Pe pereții din marile orașe au apărut lucrări care impresionează, emoționează sau, pur și simplu, îi fac pe oameni să râdă. Cum este cazul acestui graffiti din Berlin, care îl înfățișează pe Gollum din „Stăpânul inelelor”, în timp ce ține în mână o rolă de hârtie igienică. Pe bula de dialog scrie: „Neprețuitul meu”, aluzie la faptul că acest produs era cumpărat în cantități mari de către cei care își făceau provizii și ajunsese chiar să dispară din multe magazine.

Foto: Maja Hitij/Getty Images

Zidul de lângă plaja Venice, California, pictat de artistul Pony Wave. Foto: Mario Tama/Getty Image

Imagine din Cartierul Roșu, din Amsterdam. Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Prizonierii coronavirusului. Glasgow, Marea Britanie. Foto: Andrew Milligan/PA Images via Getty Images)

Portrete cu mască în Dublin. Foto:  Niall Carson/PA Images via Getty Images

În Catania, Italia, Monaliza poartă mască. Foto: Fabrizio Villa/Getty Images

Pentru eroii din sistemul nostru de sănătate. Bristol, Marea Britanie. Foto: Ben Birchall/PA Images via Getty Images

Hong Kong, China. Foto: Miguel Candela Poblacion/Anadolu Agency via Getty Images

Graffiti cu portretul președintelui brazilian Jair Bolsanoro, purtând o mască. Portretul a fost pictat în Rio de Janeiro, în locul în care a fost asasinată politiciana și activista pentru drepturile omului Marielle Franco. Foto: Buda Mendes/Getty Images 

Sculptură în nisip a artistei Rana Ramlaw în Gaza. Foto: Majdi Fathi/NurPhoto via Getty Images)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult

Cluj Napoca.

Persoanele care au în derulare credite cu dobândă variabilă, majorată ca urmare a creșterii indicilor de referință în funcție de care se calculează aceasta, ar putea avea parte de o perioadă în care ratele să nu mai crească atât de puternic, începând din a doua jumătate a anului. Foto: Andras Ferencz

Citește mai mult