Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Strigoii de la miezul nopții

CEx - Tudose - Dragnea

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fețele cadaverice ale pesediștilor ieșind joi noaptea pe ușa din spate a sediului din Kiseleff este tot ce rămâne din epopeea tragi-comică în care a dus Liviu Dragnea PSD-ul. Sunt cu toții atât victimele, cât și complicii unei nebunii.

În crucea nopții, marele PSD a încercat să se facă cât mai mic, să se strecoare cumva pe lângă camerele TV, să dispară în întuneric.

„Să nu creadă vreo instituție, indiferent de care natură, că acest partid se lasă subjugat. Sub nicio formă. E doar un sfat!” bălmăjește cam fără convingere Liviu Dragnea litania pericolului extern. Cu fețe pământii, îi țin isonul cei câțiva pesediști rămași să asiste la conferința de la miezul nopții, dintre care se distinge Gabriela Firea, mater dolorosa a partidului.

Pesediștii au ajuns să fie o armată de zombie. Roiesc ca fluturii de noapte în jurul unui singur televizor de unde li se aprinde becul. Sunt captivi într-o lume paralelă, construită dintr-un fond lexical cu cât mai sărac, cu atât mai convingător: sistemul, structurile, noua Securitate, stalinismul, Binomul, statul paralel, republica procurorilor, Soros. Și mai presus de toate, DNA, această instituție opresivă venită acum să-i ia pe cei mai buni dintre ei: Sevil, Rovana, Răzvan... „Și vor urma și alții...”, a prezis în ședință Gabriela Firea.

Cum au ajuns oameni care nu au pus niciodată mâna pe un capăt de ață (da, au fost și din aceștia în ședința nocturnă) să creadă că-i saltă DNA, adică noua Securitate, de acasă și-i bagă jos? Am întâlnit pesediști de bună credință care sunt ferm convinși că ne aflăm în anii '50. Îți înșiră toate pericolele imaginabile și inimaginabile, recitând cu zel din Sinteza Zilei.

Puterea lui Liviu Dragnea asupra partidului nu constă doar în funcțiile și resursele pe care le împarte, ci și în noua ideologie pe care o predică. Sigur că religia la care s-a convertit Liviu Dragnea este o manta de vreme rea, crede în ea tot atât de mult precum crede în programul de guvernare. După ce a jucat tenis cu Sistemul și a pierdut, riscând pușcăria, Liviu Dragnea se luptă de la amvon cu Sistemul pe viață și pe moarte. Că nu este chiar virtuos este un detaliu pe care enoriașii săi i-l trec cu vederea. În fond, și lui Pomohaci i-au pupat credincioșii mâinile.

În lumea predicată de Liviu Dragnea în Biserica din Kiseleff, Kovesi este numele Necuratului.

Cultul lui Dragnea se bazează în mare parte pe inculți. Anonimi necalificați, fără prea multă pregătire intelectuală, au ajuns peste noapte oameni importanți în stat. Sunt „activul de partid”, armata de clienți politici cu care PSD a populat în doar 10 luni toate instituțiile statului. Aceștia sunt dispuși să înghită orice fel de prostie, să o repete papagalicește la televizor, răspândind, astfel, cuvântul lui Dragnea.

Pe de altă parte, Mihai Tudose, pronunțând sintagma „miniștri cu probleme penale” în ședința de partid, a fluierat în biserică. Să vorbești de anticorupție la PSD e un semn clar de sminteală sau de posedare.

În atari condiții, puțini pesediști sunt dispuși să pună criza din partid pe seama unei răfuieli clasice între premier și președintele PSD, în care se împart în mod brutal zonele de influență în Guvern. Explicația că toți sunt, de fapt, victimele DNA este singura care îl mai salvează pe Liviu Dragnea în fruntea partidului, după înfrângerea pe care a suferit-o în fața lui Mihai Tudose. O ficțiune din care Partidul nu este în stare să iasă deocamdată.

PS. România nu se va schimba atâta vreme cât Partidul va rămâne același. Atitudinea față de Justiție este testul la schimbare al PSD. Aici Partidul a involuat nu cu 15 ani, cum se spune. Nu am ajuns la Rodica Stănoiu, ci direct la Nicolae Ceaușescu. „Nu răspund decât în fața CEx”, ne-au spus doamnele Sevil Shaiddeh și Rovana Plumb. Ce este, de fapt, CEx? CEx este Marea Adunare Națională din decembrie 1989 a lui Nicolae Ceaușescu. La proces, Ceaușescu a repetat obsesiv: „Nu răspund decât în fața Marii Adunări Naționale”. Ceaușescu ne spunea un lucru clar ca lumina zilei: există o justiție pentru Partid și o justiție pentru oameni. PSD reafirmă azi ce spunea Nicolae Ceaușescu în 1989. „Aproape toată lumea a plecat supărată. Practic nu voiau să le lasă să plece din sală pe cele două colege”, a spus Liviu Dragnea. În CEx, sala de judecată a Partidului, cele două au fost declarate nevinovate. Ce-i încurcă foarte tare pe liderii PSD e că cele două doamne trebuie să treacă și prin justiția oamenilor. Înțelegem de ce aceasta trebuie „reformată” de urgență.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Idea de justitie, este legata de civilizatie. Adica, daca luam un ecemplu recent, in viziunea comunista, in evolutia sa istoria a aduc multe cadouri, sau daruri si darul cel mai de pret este memoria, colectiva.

    Memoria ca orice cuvant, exprima o realitate, tehnic vornind. In aceeasi ordine de idei, memoria este la termen, este pe termen scurt si pe termen lung, singurul care bate memoria in viata, este cuvantul puscarie.

    Administrativ vorbind, adica ca lucrurile sa functioneze, trebuie sa eciste un fluc de genul DA NU DA NU DA DA DA, altfel pierdem autobuzul, nu platim curentul, sau ne culcam nemancati.

    Si plecand de la aceste premise clasice, justitia in Romania, tine de memorie colectiva, mai mult ca revolutia care a fost un viol, sau dr unire, care a fost o caterinca, sau de limba romana care este o tiganie.

    Nu e de mirare ca intreaga Romania functioneaza ca un tractor din anii '50.
    Cel putin cand imparatul David sau Dolomon erau ls domnie, caii putere erau cai putete, cuvintele erau cuvinte si memoria era memorie.
    • Like 0
  • Sa nu uitam ca PSD -ul a castigat majoritatea printr-un program de la inceput mincinos,cu promisiuni ce batea cerul.Pe baza acesei majoritati vrea sa scape de consecintele faptelor corupte .Legiuitorul in cazul nostru este si faptasul .
    Numai ca Romania are o importanta strategica foarte foarte mare si ca si in cazul Republicii Panama si presedintele Norega (nu de mult decedat in inchisoare) Occidentul trece peste linia rosie a neintervenirii in probleme interne ale aliatului vrand sa asigure securitatea prezentei sale militare..Banuiesc ca telefonatele din timpul sedintei de 7 ore si jumatate nu se faceau in limba romana...
    • Like 0
  • Doare.Doare pe noi si poate si pe ei."Sunt cu toții atât victimele, cât și complicii unei nebunii" Nu se poate decat sa incercam sa ne salvam din aceasta situatie potential dezastruoasa,era sa spun "periculoasa".De aceea,poate e bine si merita si acesti politicieni mici felicitari de fiecare data cand reusesc sa se impiedice de justitie. Macar arata ca sunt mai multe fronturi,ceea ce e bine. Ideal ar fi sa fie opriti de tot si de aceea chiar le doresc "sa triumfe justitia"
    • Like 0
  • Florin check icon
    (Imaginea cu)"Fețele cadaverice ale pesediștilor ieșind joi noaptea pe ușa din spate a sediului din Kiseleff este tot ce rămâne din epopeea tragi-comică în care a dus Liviu Dragnea PSD-ul." / "Fețele cadaverice ale pesediștilor ieșind joi noaptea pe ușa din spate a sediului din Kiseleff SUNT tot ce rămâne din epopeea tragi-comică în care a dus Liviu Dragnea PSD-ul."
    Avem conducătorii pe care îi merităm și presa, asemenea...
    • Like 1
  • "România nu se va schimba atâta vreme cât Partidul va rămâne același. Atitudinea față de Justiție este testul la schimbare al PSD", spuneţi dumneavoastră.
    Parţial adevărat, zic eu. Vedeţi doar paiul din ochiulu pesedistului... Atitudinea faţă de Justiţie se va schimba, doar atunci când oamenii cinstiţi din PSD vor vedea o schimbare la nivelul Justiţiei. Ce încredere să ai într-o Justiţie condusă, până mai ieri, de Partenera Necondiţionată a DNA-ului? Partenera Necondiţionată a fost şefa completului care l-a condamnat pe L.Dragnea în dosarul Referendumul din 2012, omiţând să motiveze sentinţa, deoarece i-a fost teamă de o nouă condamnare de la CEDO... Când a fost pronunţată această sentinţă ciudată? În anul electoral 2016...an în care Preşedintele, şeful procurorilor, dorea frăgezirea PSD-ului pentru ca Partidul Meu să aibă un drum mai uşor către putere. "Dragnea Penalul" era maximum de ajutor... Să mai vorbim şi despre Structură/Statul Paralel/Statul suntem Noi/ ?... Dar despre Culoarul Presei şi Culoarul Justiţiei?

    În condiţiile de mai sus, părerea mea este că Partidul nu se poate schimba atâta vreme cât nu vom avea schimbări în nişte instituţii de forţă. SRI-ul a început schimbarea şi domnul Hellvig merită felicitat.

    După cum aţi observat, n-am vorbit despre dosarul domnului Dragnea şi al fostei soţii, ăla pare un dosar serios. Dar "Referendumul 2012" a fost o făcătură a structuriştilor, cum le spune CTP-ul. Ăsta-i motivul pentru care pesediştii care nu au furat un capăt de aţă sunt temători şi cred că ne aflăm în anii 50.
    • Like 0
    • @ Constantin
      Stimate domn, vad ca nu ati obosit sa sustineti aberatia privind "şefa completului care l-a condamnat pe [infractorul] L.Dragnea". Am postat observatiile mele cu ceva vreme in urma, chiar la un comentariu asemanator de-al dumneavoatra. Va doresc "succesuri" in gasirea si citirea lui. Eu nu am chef sa ma repet.
      Iar "pesediştii care nu au furat un capăt de aţă" (in cazul in care exista asa ceva...), sufera masiv la capitolul moralitate - fapt evidentiat de sprijinul pe care il acorda unor personaje de genul hotilor (implicit recunoscuti si de catre dumneavoastra). De asemenea, in privinta temerilor, pe langa ca as fi curios de unde aveti informatia privind existenta lor (studii, sondaje, etc.?) - realitatea ne arata aroganta, agresivitate si lipsa de bun simt din partea multor pesedisti. Ori, poate tocmai din toate acestea ar trebui sa deducem ca se tem?
      • Like 2
    • @ Constantin
      As putea sa fiu de acord, daca argumentatia dvs. nu ar suferi de lipsa clara de obiectivitate. Dosarul referendumului nu este o facatura, pentru ca Dragnea a nesocotit legea electorala care spunea clar ca in ziua scrutinului nu ai voie sa mai faci nici un fel de actiune care sa influenteze decizia de a vota sau sensul votului. Dragnea a facut acest lucru si pentru asta a fost pedepsit. Pedeapsa a fost minimul prevazut de lege si a fost si cu suspendare... Marota ca aceasta condamnare a fost comandata politic este raspandita chiar de Dragnea & Co, pentru ca le convine sa pozeze in victime ale "sistemului". Din pacate aceasta minciuna a prins fiind raspandita cu foarte multa convingere de catre televiziunile de casa ale PSD. Este adevarat ca aceasta condamnare a dat munitie opozitiei, dar felul in care a fost pulverizata opozitia ma duce cu gandul ca PSD a stat mai bine cu "sistemul" decat ceilalti... Si revenind la justitie, este intr-adevar necesar sa se ajusteze legislatia pentru a nu da posibilitatea de arbitrariu si a se intari raspunderea magistratului in cazul in care abuzeaza de pozitia lui de forta. Dar a face aceste modificari in sensul in care controlul politic sa devina omniprezent in justitie ar fi cea mai mare greseala, iar cei care o promoveaza cu atat de multa convingere nu sunt decat cei care au deja cheia de la puscarie in buzunar si incearca disperat sa scape de raspundere. Toti cei care au furat aceasta tara de au adus-o in sapa de lemn, au acum cosmaruri. Iar acel cosmar poarta numele DNA, care a devenit un fel de "uciga-l toaca" pentru politicienii care s-au dedulcit la banii publici. Majoritatea au furat impinsi de partide, care trebuiau sa achite cheltuielile aberante facute in campaniile electorale si care le cereau celor pe care ii puneau in functii de decizie, sa aduca bani la partid. Din pacate partidele politice la noi au ajuns un fel de organizatii mafiote in care obedienta fata de conducere este regula de fier. Ar fi nevoie de o primenire profunda a clasei politice, dar ma tem ca acest deziderat nu este posibil, pentru ca actuala clasa politica nu se lasa dusa. DNA a mai facut putina ordine, dar nu este nici el in masura sa reformeze o clasa politica corupta, pusa pe inavutire si care nu are nici cea mai mica consideratie pentru binele general... Sper sa nu am dreptate, dar asa cum arata acum situatia....
      • Like 4
    • @ Liviu Ciocanea
      Florin check icon
      Dacă io te sun în ziua votului și îți spun "du-te la vot", sunt pasibil de pușcărie? Luăm toate cazurile posibile: sunt simplu cetățean, politician sau șef de partid. Eu credeam că ere vorba de măsluire a numărului de voturi, semnături false, votat morți sau alte chestii nasoale. Să fim rezonabili, totuși.
      Acolo unde voi vedeți un război "pe viață și pe moarte", eu văd un blat ordinar, cu ceva victime colaterale. Dragnea putea fi luat cu multe altele, așa are doar motive să se victimizeze.
      Primenirea clasei politice nu o poate face DNA-ul. Doar noi, cel mai bine implicându-ne (politic sau civic, în cadru organizat, fiecare în comunitatea din care face parte, nu ieșind în stradă) cu discernământ sau măcar votând în cunoștință de cauză.
      • Like 1
    • @ Iron Spike
      Am scris foarte bine şefa completului de judecată, pentru că domnia sa nu a fost niciodată preşedinte. Şi la ÎCCJ a fost tot şefă, nu preşedinte. Iar când spui de spre tine eşti "partenera necondiţionată" a DNA-ului, nici judecător nu mai poţi fi considerat, mai ales atunci când acuzarea este făcută de DNA... Cum să fii judecător (imparţial) dacă eşti într-un parteneriat necondiţionat cu una dintre părţi?

      Nici un cap (sau capăt, fir) de aţă = absolut nimic (www.dexx.ro). Dar este şi o expresie populară extrem de des folosită... Nu a furat un capăt de aţă = Nu a furat absolut nimic.
      Vă întorc succesurile...
      • Like 0
    • @ Constantin
      1. Presedintele de onoare al psd, cel ce trebuie sa fie un ideal, este un criminal bolsevic, ion iliescu (cu litere mai mici nu se poate),
      2. Presedintele psd este un infractor condamnat recidivist mafiot, viitor puscarias,
      3. Poporul ce i-a ales, cei 19%, reprezinta patura, din orice popor, de asistati, puscariasi, clientela de partid, imbecili, retardati si nostalgici comunisti.
      • Like 3
    • @ Liviu Ciocanea
      Stimate domn, este posibil ca argumentaţia mea să fie lipsită de obiectivitate, dar şi acţiunile DNA-ului sunt, uneori, subiective.
      În 2009, nu anchetat nimeni modul în care s-a votat la Paris şi în alte ambasade. Fraudarea votului de la Paris nici nu poate fi pusă la îndoială. Un vot la 13-20 de secunde...imposibil. Eu aş vrea o reconstituire... Adunăm acei votanţi, îi aşezăm la rând şi...start vot! Credeţi că vor reuşi? Dar ce ne facem dacă unii dintre cei care sunt pe liste vor spune că nu au fost la vot? Mai ales că cei care au votat la Paris au susţinut că nu a fost o aglomeraţie prea mare, ba au fost momente în care sectia de votare era aproape goală.
      Nu a fost anchetat nimeni şi nici nu vreau să mai vorbesc despre Sufrageria domnului Oprea... Tătucul Lor trebuia să iasă preşedinte şi a ieşit.

      În 2012, atunci când Tătucul Lor era gata să fie demis prin referendum, au fost anchetaţi ţăranii pe dealuri, cu Biblia pe capota maşinii, la poarta bisericii... Dragnea a fost găsit că le-a spus unor membrii PSD să scoată lumea la vot (nu cum să voteze)...Băsescu le-a spus alor lui să nu scoată lumea la vot, dar Tătucul Lor poate orice... Ce-or fi făcut oamenii Tătucului pentru a-i face voia Supremului? S-au plimbat pe lângă secţiile de votare sau pe uliţe? Nu vom şti niciodată, n-a interesat pe cineva. Nici despre votul de la Paris nu vom şti mai multe.

      În concluzie, toate acţiunile sau inacţiunile DNA-ului au avut ca finalitate ajutarea Tătucului.

      Stimabile, nici eu nu vreau politizarea Justiţiei, dar vi se pare că acum n-ar fi? Păi dacă procurorii anchetează sau nu anchetează fraudele la alegeri în funcţie de interesele preşedintelui care îi numeşte, cum se cheamă asta? Preşedintele este un om politic...

      DNA-ul este absolut necesar, dar să-şi facă treaba, nu să urmărească interesele Tătucului.
      • Like 0
    • @ Sebastian Ionescu
      Şi tu eşti un...deştept. Da, miroşi de la distanţă... De unde o fi damful ăsta?
      • Like 0
    • @ Iron Spike
      Observ că nu aveţi prea multe postări, exceptându-le pe cele la postările mele. Cu ceva vreme înainte îl sfătuiaţi pe Daniel D să nu mă bage în seamă şi că mă urmăriţi de mult... De când mă urmăriţi, domnule Iron?... Şi de ce mă urmăriţi?...
      • Like 0
    • @ Constantin
      He-he-he, va simtiti urmarit? Super amuzant! Serviciile - domnul meu, serviciile "e" in toate... Asa ca cine stie, poate ca va urmaresc la ordin :)))))
      Si imi cer mii de scuze ca nu stiu de cand va urmaresc, am considerat ca nu este ceva memorabil. Dar, cu voia dumneavoastra, de acum incolo as vrea sa notez toate datele importante care va mai intereseaza. Puteti, va rog, sa intocmiti o lista pe aceasta tema? Nu as vrea sa bajbai...
      Nu mai retin cu exactitate ce sfaturi am dat si cui - dar sunt sigur ca nu am fost de acord cu cei ce va solicitau sa incetati a scrie pe acest forum. In marea majoritate a cazurilor nu pot fi de acord cu dumneavoastra - insa poate ca tocmai asta este farmecul. Ce ne-am face daca toti am veni aici sa-i injuram pe dragnea si pe ceilalti pesedisti (ori penelisti si alti ghidusi, dupa caz)? Ar fi ceva banal si plictisitor.
      In rest, ce sa zic, puteti sa va bucurati (sau intristati - dupa cum va convine) ca postarile dumneavoastra imi capteaza interesul :)))
      Si va promit ca voi comenta si de acum inainte la postarile dumneavoastra de fiecare data cand voi considera ca se merita un raspuns, la fel ca si pana acum. Daca asta va deranjeaza, atunci vorba unuia: ghinion!
      O seara buna va doresc!
      • Like 2
    • @ Constantin
      check icon
      "Atitudinea faţă de Justiţie se va schimba, doar atunci când oamenii cinstiţi din PSD vor vedea o schimbare la nivelul Justiţiei" Oamenii CINSTITI din PSD?! Constantine poti sa dai un singur nume de psd-ist cinstit? Dar unul din esaloanele 1, 2, 3. Nu un amarat cu 8 clase din vreun sat pierdut de lume, care a semnat si el o adeziune in anii 90 fara sa stie ce face. Da-mi un nume. Unul singur.

      CINSTÍT, -Ă, cinstiți, -te, adj. 1. (Adesea adverbial) Care este de bună-credință; onest, corect; care nu înșală, nu fură. 2. Virtuos, fidel, cast. 3. (Înv.) Vrednic de respect; stimat, onorat. – V. cinsti.
      • Like 1
    • @
      Cătălin IVAN.
      • Like 0
    • @ Constantin
      check icon
      Pai parca a fost dat afara din partid, nu? Probabil nu fura destul. Dar trebuie sa admit totusi ca este un soi de pesedist aparte. Eram convins ca o sa vii cu o avalansa de nume. Dar daca asta e tot ce ai putut.... ar trebui sa-ti dea de gandit.
      • Like 1
    • @
      Păi un nume ai cerut.... Mai sunt şi alţii: Nicolae Bănicioiu, Liviu Pleşoianu, Viorel Fivor, Eugen Teodorovici, Titus Corlăţean, Adriana Tuşa...
      Cu privire la Titus Corlăţean trebuie menţionat că s-a cerut urmărirea sa penală pentru votul din diaspora, cică n-ar fi înfiinţat mai multe secţii de votare... Au fost aceleaşi secţii de votare ca în 2009, dar nu s-a mai putut vota ca la Paris...
      Eugen Teodorovici a fost şi el chemat la DNA în calitate de martor. Martor s-a dus, martor a plecat.
      • Like 0
    • @ Constantin
      Mda, când te uiţi la ce consideră un simpatizant "nume cinstite" din pesede, înţelegi ce grămadă de rahat este acest partid.
      • Like 1
    • @ Andrei Olaru
      Spui lozinci, bre. Ce are C. Ivan? Dar Banicioiu?
      • Like 0
  • check icon
    M-a surprins ce bine arata sefii "socialistilor autohtoni" la 12 ore de cand pareau imbalsamati! Or fi avand vreo licoare de la Iliescu ca si asta arata ca Lenin la 30 de ani! Numai ca mintea tot la creier de porumbel le-a ramas si consecinta imediata se vede in alegerea " rezervelor" introduse la pauza in teren( iar miroase a dosare penale...) Macar daca Becali se baga in alcatuirea echipei o face ca baga bani,Dragnea face echipa ca sa "ia" bani...Si in timpul asta,tara arata ca terenul de joc in meciul de pomina Romania -Danemarca (2-5)!
    • Like 1
  • sunt unii specialisti in drept ,comentatori ,care "stiu ei mai bine !" , exact despre asta vorbea si autorul articolului!
    • Like 0
  • Daca PSD-ul este sursa raului din Romania nu inteleg de ce nu-i exterminam in masa, prin tribunale ad-hoc organizate in pietele publice din toate localitatile !!! Tot aud ca nu au fost votati de majoritatea populatiei ( prezenta la vot fiind de 39,5% ), dar in aceasta logica in Parlament n-ar fi intrat decat minoritatile si UDMR-ul ! Cum poti sa te faci ca nu observi inconsistenta dosarului 'Belina' si sa nu observi ca Ministerul Public nu este capabil ( sau poate nu vrea ) sa gaseasca dovezi clare de vinovatie a imbogatitilor postdecembristi, lucratori numai la stat, indiferent de culoarea politica. De ce nu se schimba Constitutia in sensul intaririi statului de drept si al garantarii drepturilor fundamentale ale omului ( presedintele are antamat un referendum pe aceasta tema, de ce nu-l pune in opera ? ). De ce presedintele, om provenit din sistemul de invatamant, nu a pus 'piciorul in prag' la promulgarea legii bugetului, cu aceeasi tarie ca pentru 2% pentru aparare, si pentru 6% pentru educatie?
    • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Dosarele astea sunt circul pentru gloata... ca de paine... ce sa mai spun.
      • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      1. Presedintele de onoare al psd, cel ce trebuie sa fie un ideal, este un criminal bolsevic, ion iliescu (cu litere mai mici nu se poate),
      2. Presedintele psd este un infractor condamnat recidivist mafiot, viitor puscarias,
      3. Poporul ce i-a ales, cei 19%, reprezinta patura, din orice popor, de asistati, puscariasi, clientela de partid, imbecili, retardati si nostalgici comunisti.
      4. Din pacate tradatorii de tara, criminalii si comunistii nu mai pot fi executati insa ar ajuta interzicerea partidelor de inspiratie bolsevica si comunista prin lege, asa cum a fost in perioada interbelica. Atunci se stia ce inseamna un asemenea partid, acum vedem zilnic de 27 de ani.
      • Like 0
    • @ Sebastian Ionescu
      Stimate domn, sunt perfect de acord cu punctele 1, 2 si 4. Insa, in ceea ce priveste punctul 3 - lucrurile nu sunt chiar in alb si negru. Pe langa cei insiruiti de dumneavoastra (ce nu neg ca ingroasa masiv randurile votantilor pesedeului), sunt destui oameni de buna credinta ce i-au votat. Ce i-a motivat, cum de au putut crede in promisiunile acestor borfasi - greu de spus. Dar sa nu uitam ca nici oferta altor partide nu a excelat, asa ca misiunea pesedeului a fost mult usurata.
      Si inca ceva: sunt unele categorii dintre cele listate de dumneavoastra ce sunt asociate si altor partide, chiar daca in alte proportii.
      • Like 0
  • spuzaru check icon
    Superb, domnu' Negrutiu! Multumim!
    • Like 3
  • check icon
    Ce ne mai place sa comentam, sa analizam si sa despicam firul in patru!!!!. Sa spunem ce hoti sunt la conducerea tarii. Si cat mai inghitim rahatul lor, induram ca vitele toata mizeria si ne lamentam in neputinta. De atat suntem buni, de vorbe.
    OARE NU VEDEM CA DIN ASTA TRAIESC CEI CE NE CONDUC???!!! AU devenit de ani de zile imuni la tot ce spunem despre ei. Am inceput sa comentam ca babele si ca "vitejii" dupa batalie.
    Bineinteles ca cineva ar spune ca asta e puterea noastra, data de democratie: sa criticam pe cei ce ne conduc prin formele de comunicare verbala cel putin. Oare???!! Pai si atunci de ce ne dam in cap ,cu atata sarg, intre noi oriunde si oricand nu ne convine ceva... la piata, in trafic, la cozi, la ghiseu, la biserica chiar, pe stadioane, in carciumi...
    Asa am fost invatati ... sa traiti sefu... sefu e mare... stie el mai bine... sau da-l dracu pe la spate, el ne f---te noi ne facem ... ca muncim.
    Avem ce meritam. Dupa chipul fiecaruia dintre noi sunt cei ce ne conduc... destinele.
    Cine se mai gandeste si la copii???
    Le construim un viitor luminos, in frunte cu cei pe care nu-i alegem la fiecare 4 ani (adica cei ce nu voteaza din lehamite).
    Nu ma mai astept la nimic, si eu comentez ca multi multi altii si ne disipam energiile latrand degeaba.
    • Like 4
    • @
      spuzaru check icon
      Ce ar putea face un om al condeiului? D-ul Negrutiu face bine ce face, macar de s-ar hotari suficienti cetateni sa ii faca concurenta in spatiul civic.
      • Like 0
    • @ spuzaru
      Dan Dan Dan Dan check icon
      Visez la ziua in care din randul anonimilor care anlizeaza si dau solutii pe Facebook se va ridica un mare lider care va invinge Structura si se va impune ca un Salvator, renascut din oasele visatorilor secerati in Decembrie '89. In visul meu acest lider va confisca averile penalilor pana la a 7-a generatie si le va trimite urmasii la munca cinstita, grea, pe bani putini, fiecare dupa cunostinte si putere. Din masinile scumpe, in haine alese vor cobori acei oameni care si-au smuls tot parul din cap ca sa o invete si pe asta, si pe aia si te vei minuna de cunostintele lor vaste, pentru ca in spatele fiecarui cuvant al acestora se vor vedea noptile si zilele irosite cu gandul la carti, la coduri complicate, ca sa o inteleaga si pe asta si pe aia. Si vor veni oameni de peste mari si tari sa o vada si pe asta, cum de sarantocii si coruptii Europei s-au schimbat asa peste noapte, intr-o natie superioara de urmat. Si poate in vremurile acelea, o sa ne gandim si cum e cu Biserica asta in care ne-am pierdut increderea, ca poate talcurile pierdute ale credintei se ascund doar intr-un simplu gand. Suntem ceea ce gandim. Binele invinge !
      • Like 2


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult