Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Studiu în rândul a peste 800.000 de persoane în Israel: Rata de deces a scăzut cu 90% după a treia doză de Pfizer

Israel - vaccinare

Foto: Getty Images

Un studiu realizat în Israel, care a inclus peste 800.000 de participanți, a ajuns la concluzia că riscul de mortalitate scade cu 90% după doza a treia de Pfizer. Analiza, publicată de New England Journal of Medicine, s-a desfășurat în rândul persoanelor în vârstă de peste 50 de ani, vaccinate cu doza booster de la Pfizer, la cel puțin 5 luni după o a doua doză de vaccin Pfizer.

Din cei 843.208 de participanți eligibili, 758.118 (90%) au primit a treia doză în timpul perioadei în care a fost derulat studiul. Totodată, autorii notează că, deși intervalul de studiu a fost de doar 54 de zile (6 august - 29 septembrie), în acea perioadă „incidența COVID-19 în Israel a fost una dintre cele mai mari din lume”.

Studiul a inclus toți membrii organizației medicale Clalit Health Services (CHS) care aveau 50 de ani sau mai mult la data începerii cercetării și care au fuseseră vaccinați cu a doua doză de Pfizer înainte cu cel puțin 5 luni. CHS acoperă aproximativ 52% din populația israeliană și este cea mai mare dintre cele patru organizații de asistență medicală din Israel.

Autorii cercetării au subliniat că sunt necesare studii pe termen mai lung pentru a vedea modul în care doza a treia protejează și împotriva variantei Omicron a coronavirusului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm