Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Subiectele date azi la Evaluarea Națională, la limba și literatura română: două texte la prima vedere, între care un articol din „Dilema veche”

Evaluare Nationala 2020 - Octav Ganea

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Absolvenții de clasa a a VIII-a au dat luni prima probă a Evaluării Naționale, cea la limba și literatura română. Pentru prima dată, aceștia au primit subiectele sub forma unei broșuri ștampilate de 10 pagini, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Elevii au avut de rezolvat varianta cu numărul 4, care a inclus două texte la prima vedere: un fragment din „Pantera neagră” de Sorin Titel și un articol cu titlul „Falsa generozitate”, publicat de Stela Giurgeanu în „Dilema veche”, scrie Edupedu.

Redăm mai jos subiectele.

Sursa: Edupedu
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult