Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Subiectele date azi la Evaluarea Națională, la limba și literatura română: două texte la prima vedere, între care un articol din „Dilema veche”

Evaluare Nationala 2020 - Octav Ganea

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Absolvenții de clasa a a VIII-a au dat luni prima probă a Evaluării Naționale, cea la limba și literatura română. Pentru prima dată, aceștia au primit subiectele sub forma unei broșuri ștampilate de 10 pagini, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Elevii au avut de rezolvat varianta cu numărul 4, care a inclus două texte la prima vedere: un fragment din „Pantera neagră” de Sorin Titel și un articol cu titlul „Falsa generozitate”, publicat de Stela Giurgeanu în „Dilema veche”, scrie Edupedu.

Redăm mai jos subiectele.

Sursa: Edupedu
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult