Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Suporterii români au venit cu bannere anti-PSD la meciul România-Suedia

Protest Suedia

(Foto: Facebook Laura Ghibu Ventimiglia)

Suporterii români care au venit sâmbătă să încurajeze echipa României în meciul împotriva Suediei de pe „Friends Arena”, din Stockholm, au adus cu ei bannere pe care scria „Fără penali în funcții publice” sau „Deșteaptă-te, române... și ieși la vot pe 26 mai”, dar și un banner pe care un copil l-a desenat pe șeful PSD, Liviu Dragnea, lângă un polițist sub care scria OLAF. 

Potrivit unui suporter citat de realitatea.net, unele dintre bannere ar fi fost confiscate de poliția suedeză. 

Imagini surprinse pe „Friend Arena” arată românii ținând steagurile României și pe cel al UE, dar și pe unul dintre suporteri ridicând deasupra capului un banner pe care scrie „Without Offenders in Public Office”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Chestia asta cu votul îmi place enorm! Votează orice, dar votează! Nu, nu vota orice. Votează partidul care are şase pe locul II. Logic. Altfel se risipesc voturile, ca data trecută.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult