Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„Dosarul plăcuțelor”, clasat de procurori: Nu există fapta

Răzvan Ștefănescu

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 3 au acceptat propunerea Poliției de a închide dosarul în cazul plăcuțelor de înmatriculare anti-PSD de pe Audi-ul condus de Răzvan Ștefănescu, un român stabilit în Suedia care a intrat în țară în luna iulie. Pentru că fapta de care era acuzat nu există, șoferul își va primi înapoi permisul de conducere, plăcuțele personalizate vor fi trimise autorităților suedeze, care le-au retras între timp, iar el va putea circula cu numărul de înmatriculare obișnuit. 

„În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare poliţienească internaţională, Poliţia Română va preda autorităţilor suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conţinut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente”, a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Propunerea de clasare fusese înaintată de către Poliția Română Parchetului încă de vineri, după ce, inițial, poliția îi confiscase plăcuțele lui Răzvan Ștefănescu, invocând un articol al Convenției de la Viena din 1968 care nu mai era valabil. 

Șoferul a spus că poliţiştii ar fi trebuit să îi comunice că nu are voie să circule cu acele plăcuţe de înmatriculare personalizate la intrarea în ţară și să îi solicite să le folosească pe celălalte. „Mi se pare un lucru corect clasarea dosarului, pentru că sunt nevinovat, nu am făcut nicio infracţiune. (...) Mi s-a părut incorect cum a procedat Poliţia Română. Ar fi trebuit să îmi spună cu ce am greşit de la început. Fiecărui echipaj i-am spus că am şi celelalte plăcuţe. Mi-au stricat concediul, ce să zic”, a declarat Răzvan Ștefănescu, citat de News.ro. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cristi check icon
  In loc sa avem politisti bine pregatiti, am putut vedea destul de clar ca avem mai degraba militieni. Pana si seful politiei a dat o declaratie demna de statutul cetateanului de pe strada. Cred ca situatia putea fi incadrata la nivelul unei contraventii in ceea ce priveste inscrisurile vulgare, obscene, in spatiul public. Se lasa cu o amenda si inlocuirea placutelor de inmatriculare preferentiale cu cele standard. Caz clasic de abuz in serviciu. Bine macar ca nu i-au dat si cateva bastoane in sectia de politie.
  • Like 0
 • Deci, era legală! le-a tras-o legal. Pe când ei, organele lor, sunt abuzivi/abuzive, cu tupeu și, așa cum au arătat de mute ori, acționează în haită. Dacă nu era mediatizat totul, cetățeanul era linșat, la propriu, poate și condamnat... Haita se sperie însă de reacțiile dure ale celor mulți.
  • Like 1
 • Al Lui Al Lui check icon
  Basescu, a spus despre Dragnea ca "este viclean nu si destept". Si n-a gresit !
  Placutele astea, dc nu erau confiscate de Politie, astazi nu cred ca-si mai aducea aminte multa lume de ele. In schimb, au reusit astfel, sa le transforme intr-un slogan din ce in ce mai utilizat de romani impotriva PSD-ului.
  • Like 0
 • Aoleu , ce-i mai incurca legea asta pe vitejii politruci de la PSD ! Daca nu am fi avut legi si magistrati bata-i vina , soferul era deja purtat incatusat prin pietele tarisoarei ,spre deliciul poporului .
  Acum mai sunt curios cam ce o sa li se intimple la comisarii "zampolit" care urlau pe la televizor. Le-o cere Carmen Dan demisia ? Ha , ha , ha....
  • Like 0


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult