Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Dosarul plăcuțelor”, clasat de procurori: Nu există fapta

Răzvan Ștefănescu

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 3 au acceptat propunerea Poliției de a închide dosarul în cazul plăcuțelor de înmatriculare anti-PSD de pe Audi-ul condus de Răzvan Ștefănescu, un român stabilit în Suedia care a intrat în țară în luna iulie. Pentru că fapta de care era acuzat nu există, șoferul își va primi înapoi permisul de conducere, plăcuțele personalizate vor fi trimise autorităților suedeze, care le-au retras între timp, iar el va putea circula cu numărul de înmatriculare obișnuit. 

„În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare poliţienească internaţională, Poliţia Română va preda autorităţilor suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conţinut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente”, a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Propunerea de clasare fusese înaintată de către Poliția Română Parchetului încă de vineri, după ce, inițial, poliția îi confiscase plăcuțele lui Răzvan Ștefănescu, invocând un articol al Convenției de la Viena din 1968 care nu mai era valabil. 

Șoferul a spus că poliţiştii ar fi trebuit să îi comunice că nu are voie să circule cu acele plăcuţe de înmatriculare personalizate la intrarea în ţară și să îi solicite să le folosească pe celălalte. „Mi se pare un lucru corect clasarea dosarului, pentru că sunt nevinovat, nu am făcut nicio infracţiune. (...) Mi s-a părut incorect cum a procedat Poliţia Română. Ar fi trebuit să îmi spună cu ce am greşit de la început. Fiecărui echipaj i-am spus că am şi celelalte plăcuţe. Mi-au stricat concediul, ce să zic”, a declarat Răzvan Ștefănescu, citat de News.ro. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cristi check icon
  In loc sa avem politisti bine pregatiti, am putut vedea destul de clar ca avem mai degraba militieni. Pana si seful politiei a dat o declaratie demna de statutul cetateanului de pe strada. Cred ca situatia putea fi incadrata la nivelul unei contraventii in ceea ce priveste inscrisurile vulgare, obscene, in spatiul public. Se lasa cu o amenda si inlocuirea placutelor de inmatriculare preferentiale cu cele standard. Caz clasic de abuz in serviciu. Bine macar ca nu i-au dat si cateva bastoane in sectia de politie.
  • Like 0
 • Deci, era legală! le-a tras-o legal. Pe când ei, organele lor, sunt abuzivi/abuzive, cu tupeu și, așa cum au arătat de mute ori, acționează în haită. Dacă nu era mediatizat totul, cetățeanul era linșat, la propriu, poate și condamnat... Haita se sperie însă de reacțiile dure ale celor mulți.
  • Like 1
 • Al Lui Al Lui check icon
  Basescu, a spus despre Dragnea ca "este viclean nu si destept". Si n-a gresit !
  Placutele astea, dc nu erau confiscate de Politie, astazi nu cred ca-si mai aducea aminte multa lume de ele. In schimb, au reusit astfel, sa le transforme intr-un slogan din ce in ce mai utilizat de romani impotriva PSD-ului.
  • Like 0
 • Aoleu , ce-i mai incurca legea asta pe vitejii politruci de la PSD ! Daca nu am fi avut legi si magistrati bata-i vina , soferul era deja purtat incatusat prin pietele tarisoarei ,spre deliciul poporului .
  Acum mai sunt curios cam ce o sa li se intimple la comisarii "zampolit" care urlau pe la televizor. Le-o cere Carmen Dan demisia ? Ha , ha , ha....
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult