Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Surpriza zilei vine de la Washington: Donald Trump și Klaus Iohannis pregătesc o declarație de presă comună

Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele SUA Donald Trump vor avea o declaraţie de presă comună după întrevederea care va avea loc vineri la Casa Albă. Klaus Iohannis este primul lider din Europa de Est care este primit de noul preşedinte american. 

Klaus Iohannis va fi primit la Casa Albă de către Donald Trump la ora locală 14:00 (21:00, ora României). După ce va semna în Cartea de Onoare, preşedintele român va avea convorbiri tete-à-tête cu Trump timp de zece minute. Declaraţia comună a celor doi preşedinţi este programată la ora locală 14:45 (21:45 ora României).

Şeful statului s-a întâlnit, în cadrul vizitei pe care o face în SUA, și cu şeful CIA şi cu congresmani americani, iar întrevederea cu președintele Donald Trump va fi precedată de întâlnirea cu secretarul de Stat Rex Tillerson.

Klaus Iohannis: Atât senatorii, cât și membrii Camerei Reprezentanților m-au asigurat că sprijină ridicarea vizelor pentru români

Președintele Klaus Iohannis a avut joi o serie de întâlniri cu senatori și membri ai Camerei Reprezentanților din SUA cu care a discutat despre extinderea Parteneriatului strategic dintre cele două țări și includerea României în programul Visa Waiver.

(Foto presidency.ro)

Șeful statului s-a întâlnit, la Congresul american, cu președintele pro-tempore al Senatului SUA, Orrin Hatch, senatorii Ron Johnson și Ben Cardin, precum și cu membri ai Camerei Reprezentanților — Robert Aderholt, Tim Walberg, Jackie Walorski, Devin Nunes, Col Paul Cook, Mike Rogers, Dana Rohrabacher, George Holding și Jim Banks — majoritatea membri ai Grupului de prietenie ("Caucus-ul") pentru România din Congresul american, împreună cu copreședintele grupului, Michael Turner.

„Le-am transmis membrilor Congresului american, cu care m-am întâlnit la Washington, cât de important este să facem progrese concrete pentru includerea României în programul VisaWaiver. Atât senatorii, cât și membrii Camerei Reprezentanților cu care am discutat m-au asigurat că sprijină ridicarea vizelor pentru români”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Trebuie sa gasim o modalitate de a permite mai multor romani sa vina la studii si sa munceasca in SUA, mai ales in IT. E plin de indieni, de ce n-ar putea si romanii?
    • Like 0
  • check icon
    Trump haters can start commenting... :popcorngrab:
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult