Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

CCR: Alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului, neconstituțională. Meleșcanu spune că nu are ce să-și reproșeze

Teodor Meleșcanu

Curtea Constituțională a decis miercuri că alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului a fost neconstituțională. Informația a fost făcută publică inițial, pe surse, de Digi24. 

Președintele Senatului a afirmat, miercuri, într-o conferință de presă, că nu are ce să-și reproșeze și că va rămâne în funcție până la publicarea în Monitorul Oficial a motivării judecătorilor CCR.

Sesizarea de neconstituționalitate a fost depusă de 33 de parlamentari ALDE, PNL, PMP, UDMR și neafiliați. În  septembrie 2019, Teodor Meleşcanu a câştigat şefia Senatului cu 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie, a primit doar 59 de voturi.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţinea atunci, potrivit News.ro, că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului și că va sesiza în acest sens CCR. Meleșcanu a devenit președinte al Senatului la propunerea grupului PSD,  în timp ce era membru al grupului ALDE din Senat,

Ulterior, acesta a fost exclus din ALDE.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Imi pare foarte bine de decizia CCR in acest caz. Batranul porc a crezut ca daca intoarce spatele ALDE si pupa PSD-ul in dos va ramane pe cai mari. Un idiot batran!
    • Like 0
  • Era evident si pentru un profan ca numirea lui a fost neconstitutionala, dar CCR a trebuit sa delibereze cateva luni ca sa ajunga la aceasta concluzie. Inca o dovada de "independenta". Probabil ca vor mai taragana si aparitia deciziei in MO pentru a-i da posibilitatea presedintelui Senatului sa se mai bucure ceva timp de functie si bani, sa nu ramana saracul somer.
    • Like 1
  • Limitarea numarului de mandate de parlamentar la doua, ca la presedinti! Ar merge si la primari si consileri asta, prea s-au eternizat unii si fac ce vor pe unde sunt! Oricine e de inlocuit!
    • Like 4
  • Pai da, pentru ca se aud sunete de catuse in departare, nea' Melescanu mai trebuia vopsit cu un strat de imunitate.
    • Like 1
  • Nume check icon
    Chiar asteptam alt raspuns din partea dansului? Sa fim seriosi...
    • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult