Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

CCR: Alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului, neconstituțională. Meleșcanu spune că nu are ce să-și reproșeze

Teodor Meleșcanu

Curtea Constituțională a decis miercuri că alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului a fost neconstituțională. Informația a fost făcută publică inițial, pe surse, de Digi24. 

Președintele Senatului a afirmat, miercuri, într-o conferință de presă, că nu are ce să-și reproșeze și că va rămâne în funcție până la publicarea în Monitorul Oficial a motivării judecătorilor CCR.

Sesizarea de neconstituționalitate a fost depusă de 33 de parlamentari ALDE, PNL, PMP, UDMR și neafiliați. În  septembrie 2019, Teodor Meleşcanu a câştigat şefia Senatului cu 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie, a primit doar 59 de voturi.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţinea atunci, potrivit News.ro, că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului și că va sesiza în acest sens CCR. Meleșcanu a devenit președinte al Senatului la propunerea grupului PSD,  în timp ce era membru al grupului ALDE din Senat,

Ulterior, acesta a fost exclus din ALDE.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Imi pare foarte bine de decizia CCR in acest caz. Batranul porc a crezut ca daca intoarce spatele ALDE si pupa PSD-ul in dos va ramane pe cai mari. Un idiot batran!
  • Like 0
 • Era evident si pentru un profan ca numirea lui a fost neconstitutionala, dar CCR a trebuit sa delibereze cateva luni ca sa ajunga la aceasta concluzie. Inca o dovada de "independenta". Probabil ca vor mai taragana si aparitia deciziei in MO pentru a-i da posibilitatea presedintelui Senatului sa se mai bucure ceva timp de functie si bani, sa nu ramana saracul somer.
  • Like 1
 • Limitarea numarului de mandate de parlamentar la doua, ca la presedinti! Ar merge si la primari si consileri asta, prea s-au eternizat unii si fac ce vor pe unde sunt! Oricine e de inlocuit!
  • Like 4
 • Pai da, pentru ca se aud sunete de catuse in departare, nea' Melescanu mai trebuia vopsit cu un strat de imunitate.
  • Like 1
 • Nume check icon
  Chiar asteptam alt raspuns din partea dansului? Sa fim seriosi...
  • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult