Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Surse Euronews: Exercițiul la sol al Sabrinei Voinea va fi reanalizat, după ce Nadia Comăneci a trimis marți dimineață mai multe solicitări președintelui Federației Internaționale de Gimnastică

Sabrina Voinea - exercițiu la sol

Foto: Charlie Riedel / AP / Profimedia

Surse Euronews relatează că exercițiul la sol al Sabrinei Voinea, care a fost depunctată în finala olimpică pentru că ar fi pus piciorul în afara suprafeței de concurs, va fi reanalizat. „Nadia Comăneci a trimis în această dimineață mai multe solicitări președintelui Federației Internaționale de Gimnastică, Morinari Watanabe. Acesta i-a răspuns că FIG va revizui acest exercițiu. Se vor uita din nou pe exercițiul Sabrinei Voinea să se vadă într-adevăr dacă a fost o neregulă”, a transmis Andrei Nourescu, trimisul special Euronews România la JO 2024.

Imaginile video prezentate de NBC arată că gimnasta din România, care s-a clasat în final pe locul 5, nu a călcat linia în timpul exercițiului.

După concurs, Nadia Comăneci a cerut explicații arbitrei șefe, care i-a spus că „au o fotografie cu o bucăţică mică a călcâiului ei, care a ieşit un pic afară din liniei”.

Într-un interviu acordat Euronews România, Nadia Comăneci a declarat modul în care Sabrina Voinea a fost punctată la exercițiul de la sol reprezintă ”dilema cea mare”.

”Este o deducție în neutru, minus o zecime care se dă de obicei când ești afară din covor.

M-am uitat acum la video, la colțuri, la video-ul pe care l-a trimis NBC-ul. Nici ei nu au înțeles de ce a fost acea deducție. Am întrebat șefa arbitrelor și a spus că a pus călcâiul. Nu am văzut vreo poză că a pus călcâiul. Trebuie să clarificăm pentru Sabrina, pentru că acest copil a muncit foarte mult.

I-am trimis video-urile (președintelui FIG, Morinari Watanabe, n.red) pentru că e important ca fata să știe ce a greșit și ce nu a greșit. Mi-a spus că, pentru el, sportivii sunt fiii și fiicele lui și vrea să aibă grijă de ele”, a declarat Nadia Comăneci, pentru Euronews România.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a trimis luni o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică, adresată direct președintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestației exercițiului la sol al Sabrinei Voinea. Totodată, Federația Română de Gimnastică solicită publicarea analizei detaliate și a justificării punctajelor pentru toate cele 9 gimnaste din finala de la sol.

Dacă nu ar fi fost depunctată cu o zecime, Sorina Voinea ar fi putut obține medalia de bronz. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult