Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

O filmare NBC arată că Sabrina Voinea nu a călcat în afara liniei. Alina Alexoi: „Sabrina e victimă, sistemul de arbitraj și arbitrele trebuie să răspundă”

Sabrina Voinea la NBC

Foto: Detaliu din timpul evoluției la sol a Sabrinei Voinea, prezentat de NBC

O filmare prezentată de televiziunea americană NBC arată că gimnasta Sabrina Voinea nu a comis, în timpul exercițiului la sol, greșeala pentru care a fost depunctată. Mai exact. nu a călcat cu călcâiul în afara liniei. 

Comentatoarea sportivă Alina Alexoi, care a publicat pe pagina sa de Facebook clipul video, spune că arbitrele trebuie să răspundă și că e nevoie de introducerea sistemului VAR și în evaluarea probelor de la gimnastică.

„Călcâiul lui Ahile pentru gimnastica mondială”

„Călcâiul care poate aduce schimbarea! Imperios necesară în sistemul de arbitraj din gimnastică!

Sabrina e victimă, sistemul de arbitraj și arbitrele trebuie să răspundă, chiar dacă nu se va schimba nota.

NBC, televiziune americană, arată clar ca Sabrina nu a călcat în afara liniei.

În era tehnologiei, a senzorilor și a inteligenței artificiale, la gimnastică se scrie cu pixul pe hârtie și se ridică steagul. Despre amplitudine, întoarcere sau deschidere în sărituri, depinde de ochiul "format" al unor doamne...

Patinajul artistic s-a reformat după scandalul Salt Lake City 2002, e cazul ca gimnastica să fie analizată altfel. Corect. Ca să nu sufere sportivii.

Unghiuri. Grade. Amplitudine, Deschidere. Întoarceri. Trebuie sa fie analizate de un VAR...și abia apoi decise clasamente și campioane.

Dar, oare cine se teme de schimbare? În 2006, s-a ales eliminarea notei 10.00. Sistemul a devenit închis. De neînțeles pentru public, avantajând dificultatea...

Călcâiul Sabrinei e de ieri călcâiul lui Ahile pentru gimnastica mondială!”

Sabrina Voinea a terminat competiția la sol pe locul 5, cu 13.700, la egalitate Ana Maria Bărbosu, care a fost retrogradată de pe locul 3 pe locul 4, după ce arbitrele au admis contestația americancei Jordan Chiles (clasată inițial pe locul 5).

Sabrina Voinea a fost penalizată cu 0,1 puncte deoarece călcâiul său ar fi ieșit din covor, la una dintre liniile acrobatice și, deși a făcut la rândul său contestație, aceasta nu a fost admisă. 

Nadia Comaneci a spus că a discutat cu arbitra șefă pentru a înțelege ce s-a întâmplat. „Vă spun ce s-a întâmplat, pentru că am fost la arbitra şefă ca să înţeleg de ce i s-a făcut această deducţie de 0,1 Sabrinei Voinea. Au zis că au o fotografie cu o bucăţică mică a călcâiului ei, care a ieşit un pic afară din linie, ceea ce eu nu am văzut. Dar au revăzut fotografia şi am înţeles că la valoare, la dificultate, în prima zi a avut din şase dificultate, astăzi i-au dat din 5,9. Am făcut asta ca să înţeleg, pentru că ştiam că toată lumea vine să mă întrebe”, a spus Nadia Comăneci, potrivit Agerpres.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • La olimpiadă participă o echipă completă, nu doar sportiva. E datoria ECHIPEI să apere interesele sportivei. După 24 ani poate învățăm ceva, nu ca în 2000, când medicul Ioachim Oană și-a bătut joc de sportivă, iar restul echipei a căutat alți vinovați. Faceți dreptate, este datoria voastră!
    • Like 0
    • @ Valentin C
      Cristian Gatu considera rusinoasa decizia Colegiului Medicilor din Hunedoara
      Vicepresedintele Comitetului Olimpic Roman (COR), Cristian Gatu, a declarat, vineri, ca decizia Colegiului Medicilor din Hunedoara este rusinoasa, avind in vedere ca insusi doctorul Oana a recunoscut ca este vinovat pentru faptul ca Andreea Raducan a fost depistata pozitiv cu pseudoefedrina la Olimpiada de la Sydney. Asta am înțeles noi, în România: Este Cetățean de Onoare al municipiilor Deva și Sebeș.

      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult