Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Surse Hotnews.ro: Președintele Klaus Iohannis nu a renunțat la referendum, dar îl va folosi ca poliță de asigurare pentru salvarea justiției dacă PSD va încerca din nou să o atace

Hotnews.ro scrie, citând surse oficiale de la Cotroceni, că președintele Klaus Iohannis nu va declanșa acum referendumul pentru justiție, dar nu a renunțat la ideea unui referendum, pe care îl va folosi ca poliță de asigurare pentru salvarea justiției dacă PSD va încerca din nou să slăbească legislația penală sau va ataca instituții cheie din sistemul judiciar.

Potrivit acestora, manifestațiile de stradă și-au atins scopul, iar ordonanta 13, prin care se dezincriminau parțial abuzul în serviciu și conflictul de interese a fost oprită, astfel că un referendum acum ar reprezenta „un glonț tras în aer”.

Oficialii de la Cotroceni au mai declarat pentru HotNews.ro ca „arma referendumului” nu va mai putea fi folosită încă o dată în cazul în care PSD va încerca din nou să atace justiția și că din acest motiv președintele n-a mai anunțat data consultării populare. „E foarte posibil ca PSD să încerce noi atacuri la justiție, din acest motiv un referendum organizat acum l-ar face mai putin eficient pe viitor”, au mai explicat pentru Hotnews.ro oficialii Administrației Prezidențiale. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat pe 23 ianuarie că va declanșa procedurile pentru un referendum privind amnistia și grațierea, însă după ce a primit avizul Parlamentului pe data de 13 februarie Klaus Iohannis nu a mai adus tema în discuție.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • otheh check icon
    Eu cred ca a uitat intrebarea. In toata nebunia de atunci, este de inteles. Dar sigur o vom afla in partea a III a a romanului autobiografic ,, primul pas,,
    • Like 0
  • IM check icon
    Dezamăgitoare hotărâre a președintelui!!! Odată promis pe ton ferm, acest referendum trebuia organizat. Președintele a spus clar ca, după ce trece termenul de asteptare a răspunsului parlamentului (care a trecut), demarează procedurile necesare consultării cetățenilor cu privire la slăbirea sau nu a masurilor de combatere a corupției. Rezultatul referendumului (in sine) e o mult mai valoroasa "poliță de asigurare" decât amenințarea cu referendumul.
    E clar ca altul e motivul acestei răzgândiri. Ar fi bine să-l aflam si noi, nu pe surse ci chiar din gura președintelui.
    Va fi prea târziu si cu totul inutil sa consulți poporul după ce anumite lucruri se vor fi întâmplat. La urma urmei, cui ii pasa?
    Nu-mi vine sa cred ca cei care au protestat atata vreme împotriva corupției si a protejării corupților si penalilor sunt acum "tratați" doar cu explicații pe surse.
    • Like 1
  • check icon
    Acestă formulare m-a lăsat perplex! Nu-mi vine să cred ce frază am citit în titlu!
    Referendum = "poliță de asigurare". Care este "folosită" de președinte pentru "salvarea justiției".
    Wtf? Încă o dată, Wtf?
    Acu înțelegeți de ce "România e un stat mafiot"?
    Pentru că toți își bat joc de toate lucrurile importante.
    Toate aceste "concepte" sunt cârpe de șters pantofii pentru unii sau alții.
    La concepte pun: interes național, democrație, voința poporului, puterea poporului, constituție, legalitate, drepturile omului... statul de drept...
    Stat de drept pe dracu!
    Să zic și ceva de credibilitate? E o glumă bună.
    Pă băi, nene preș, când te duci în Piață și "ești alături" de protestatari, apoi ăia vin în număr mare și apoi tu, preș, zici că faci referendum pentru condamnarea corupției și dup-aia o dai de gard, nu-l mai faci și folosești termeni mafioți, nu ești cu nimic mai bun decât fostul preș, care știm cât de ticălos a fost.
    Nu căzu guvernu' ca să-ți pui tu guvernul tău și acu nu mai are rost? Fă-l dracu, că ai promis! Sau pierduși casa și ești supărat și nu-ți mai arde de "voința poporului"?
    Să trăiți bine! Pas cu pas.
    • Like 1
    • @
      Dezamagitor! Ce "polita" ii trebuie? Nu oamenii care au iesit in strada sunt polita? Speram ca referendumul sa le mai taie din elan. Sper ca tot mai multi romani onesti si indecisi sa constientizeze ca doar noi putem schimba ceva si sa se implice mai mult in politica. Politica ne afecteaza pe toti si actuala clasa politica nu ne mai reprezita interesele.
      • Like 0
  • check icon
    Este oare cineva minimal rațional care să fi crezut, fie și doar o clipă, că Iohannis era serios când vorbea de referendum? Dumneata, stimate cititor, ai crezut așa ceva?
    P.S. Oricum, e mișto să aflu că președintele României are nevoie de un referendum drept poliță de asigurare, la câte case cică ar avea nu e deloc rău, e ieftină polița asta. Așa zic gurile rele, nu eu, păcatele mele…
    • Like 0
    • @
      Eu am crezut. Pana la urma ce ar fi avut de pierdut? Sau mai bine zis ce are de castigat daca nu il organizeaza? Dezamagitor!
      • Like 0
    • @ Mihai Danciulescu
      check icon
      Nu vreau să insist ca un mitocan: dv. CHIAR ați crezut și mai credeți în cetățeanul Iohannis? Dar în Citizen Kane ați crezut?
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult