Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Surse Hotnews.ro: Președintele Klaus Iohannis nu a renunțat la referendum, dar îl va folosi ca poliță de asigurare pentru salvarea justiției dacă PSD va încerca din nou să o atace

Hotnews.ro scrie, citând surse oficiale de la Cotroceni, că președintele Klaus Iohannis nu va declanșa acum referendumul pentru justiție, dar nu a renunțat la ideea unui referendum, pe care îl va folosi ca poliță de asigurare pentru salvarea justiției dacă PSD va încerca din nou să slăbească legislația penală sau va ataca instituții cheie din sistemul judiciar.

Potrivit acestora, manifestațiile de stradă și-au atins scopul, iar ordonanta 13, prin care se dezincriminau parțial abuzul în serviciu și conflictul de interese a fost oprită, astfel că un referendum acum ar reprezenta „un glonț tras în aer”.

Oficialii de la Cotroceni au mai declarat pentru HotNews.ro ca „arma referendumului” nu va mai putea fi folosită încă o dată în cazul în care PSD va încerca din nou să atace justiția și că din acest motiv președintele n-a mai anunțat data consultării populare. „E foarte posibil ca PSD să încerce noi atacuri la justiție, din acest motiv un referendum organizat acum l-ar face mai putin eficient pe viitor”, au mai explicat pentru Hotnews.ro oficialii Administrației Prezidențiale. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat pe 23 ianuarie că va declanșa procedurile pentru un referendum privind amnistia și grațierea, însă după ce a primit avizul Parlamentului pe data de 13 februarie Klaus Iohannis nu a mai adus tema în discuție.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • otheh check icon
  Eu cred ca a uitat intrebarea. In toata nebunia de atunci, este de inteles. Dar sigur o vom afla in partea a III a a romanului autobiografic ,, primul pas,,
  • Like 0
 • IM check icon
  Dezamăgitoare hotărâre a președintelui!!! Odată promis pe ton ferm, acest referendum trebuia organizat. Președintele a spus clar ca, după ce trece termenul de asteptare a răspunsului parlamentului (care a trecut), demarează procedurile necesare consultării cetățenilor cu privire la slăbirea sau nu a masurilor de combatere a corupției. Rezultatul referendumului (in sine) e o mult mai valoroasa "poliță de asigurare" decât amenințarea cu referendumul.
  E clar ca altul e motivul acestei răzgândiri. Ar fi bine să-l aflam si noi, nu pe surse ci chiar din gura președintelui.
  Va fi prea târziu si cu totul inutil sa consulți poporul după ce anumite lucruri se vor fi întâmplat. La urma urmei, cui ii pasa?
  Nu-mi vine sa cred ca cei care au protestat atata vreme împotriva corupției si a protejării corupților si penalilor sunt acum "tratați" doar cu explicații pe surse.
  • Like 1
 • check icon
  Acestă formulare m-a lăsat perplex! Nu-mi vine să cred ce frază am citit în titlu!
  Referendum = "poliță de asigurare". Care este "folosită" de președinte pentru "salvarea justiției".
  Wtf? Încă o dată, Wtf?
  Acu înțelegeți de ce "România e un stat mafiot"?
  Pentru că toți își bat joc de toate lucrurile importante.
  Toate aceste "concepte" sunt cârpe de șters pantofii pentru unii sau alții.
  La concepte pun: interes național, democrație, voința poporului, puterea poporului, constituție, legalitate, drepturile omului... statul de drept...
  Stat de drept pe dracu!
  Să zic și ceva de credibilitate? E o glumă bună.
  Pă băi, nene preș, când te duci în Piață și "ești alături" de protestatari, apoi ăia vin în număr mare și apoi tu, preș, zici că faci referendum pentru condamnarea corupției și dup-aia o dai de gard, nu-l mai faci și folosești termeni mafioți, nu ești cu nimic mai bun decât fostul preș, care știm cât de ticălos a fost.
  Nu căzu guvernu' ca să-ți pui tu guvernul tău și acu nu mai are rost? Fă-l dracu, că ai promis! Sau pierduși casa și ești supărat și nu-ți mai arde de "voința poporului"?
  Să trăiți bine! Pas cu pas.
  • Like 1
  • @
   Dezamagitor! Ce "polita" ii trebuie? Nu oamenii care au iesit in strada sunt polita? Speram ca referendumul sa le mai taie din elan. Sper ca tot mai multi romani onesti si indecisi sa constientizeze ca doar noi putem schimba ceva si sa se implice mai mult in politica. Politica ne afecteaza pe toti si actuala clasa politica nu ne mai reprezita interesele.
   • Like 0
 • check icon
  Este oare cineva minimal rațional care să fi crezut, fie și doar o clipă, că Iohannis era serios când vorbea de referendum? Dumneata, stimate cititor, ai crezut așa ceva?
  P.S. Oricum, e mișto să aflu că președintele României are nevoie de un referendum drept poliță de asigurare, la câte case cică ar avea nu e deloc rău, e ieftină polița asta. Așa zic gurile rele, nu eu, păcatele mele…
  • Like 0
  • @
   Eu am crezut. Pana la urma ce ar fi avut de pierdut? Sau mai bine zis ce are de castigat daca nu il organizeaza? Dezamagitor!
   • Like 0
  • @ Mihai Danciulescu
   check icon
   Nu vreau să insist ca un mitocan: dv. CHIAR ați crezut și mai credeți în cetățeanul Iohannis? Dar în Citizen Kane ați crezut?
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult