Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Tata i-a reparat televizorul, iar securistul i-a întins o foaie albă: „- Scrie ce vrei”. Și tata a scris...

Reparații televizoare

Foto: Guliver Getty Images

Sâmbăta, pe la prânz, împreună cu tata, ne așezăm, la rând, la înghețată. Coada se mișcă lent, ca pe timpuri. Sunt tentat să strig în gura mare, de sub mască: „Mai lasă tovarășe și la alții, noi stăm degeaba?!” Suntem în 2020 și, deși acum, în democrație, înghețata ajunge la toată lumea, după 30 de ani, tot mai ai senzația, că momentul cu rafturile goale se poate repeta pe nesimțite, la orice oră. Cam asta e încrederea în politica românească, că tot suntem în prag de alegeri.

Vizavi de noi, sediul SRI.

Fost depanator de televizoare, tata își amintește:

- Uite, aici lucra ăla, îmi scapă acum numele,…pfff... nu contează. I-am reparat, pe vremea lui Ceaușescu, televizorul. Un Telecolor 3007, pentru export. Mi-a dat ca „premiu”, o foaie în alb. 

Se lasă o tăcere, de parcă ar fi trebuit să știu ce înseamnă o foaie albă, primită de la un securist. E un cod, un contract?... doar nu aflu acum că era vreo ofertă de angajare, deși nu cred că e cazul. N-are cum… dă-o naibii de treabă, îmi răstoarnă chiar familia cutia de valori. 

Întreb, până la urmă, cu frică, precum un fiu obosit de bătrânii cu glume demodate. 

- Ce foaie albă?

- Foaia în care trebuia să completez ce voiam.

- Și… ce ai vrut?

- Păi, nu eu, maică-ta... Alune, ciocolată chinezească, cafea și două rude de salam de Sibiu. Țin minte și acum, ai mâncat cu maică-ta cu o poftă..., vă lingeați pe buze. Eu n-am prins nimic, ca de obicei.

Zâmbesc. Coada la înghețată înaintează, ne apropiem. Vitrina e îmbietoare, toate sortimentele, dar eu caut altceva.

- Atât? Pai atât ai cerut și tu? Credeam că ai zis, că vrei și tu un „Color”.

- Parcă ești maică-ta, de atunci. Păi mi-a fost frică să sar calul, înțelegi tu, dacă se strica televizorul după reparație, ăla eram.

- Păi nu era de export? Chiar așa „pușcărie” erau?

- Ei, l-a stricat el, la un meci de fotbal, când a luat bătaie URSS-ul de la olandezi. Oricum tot eu i-am reglat și atunci antena, la bulgari. 

- No, păi vezi. Erai îndreptățit!, îl tachinez.

 - Păi ce era să mai cer? Bine, am mai cerut eu niște unt, dar nu avea, mi-a spus că era stocul rezervat pentru o vizită oficială.

Am ajuns, în sfârșit în fața vânzătoarei de înghețată. Fata poartă o bonetă strâmtă, care îi scoate în evidență, ochii mari și rotunzi.

- Două înghețate, fără zahăr, vă rog frumos.

- Îmi pare rău, cea fără zahăr s-a terminat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Și urmăriți de urgență pe internet filmul care poartă titlul “1984”.

  Anul acesta s-au împlinit toate profețiile acestui film făcut în anii 70.
  • Like 0
 • Vă pare rău că deunăzi ați trecut pe lângă un cerșetor și nu i-ați dat niște bani?
  Aveți ocazia să vă liniștiți conștiința trimițând acest mesaj mai departe.

  Căutăm avocat care să reprezinte gratis și cu tot sufletul pe profesorul de sport de la Timișoara care este nedreptățit la oră de vârf de un jurnalist dement numit Cristian Tudor Popescu pe un post de televiziune antiromânesc.

  Care sunt legile din România care permit să se facă plângere penală împotriva acestui profesor de sport care a îndemnat copiii să-și dea botnița jos de la gură?

  Care sunt legile din România care stau alături de Cristian Tudor Popescu și care îi dau voie acestuia să facă praf viața unui om simplu de la Timișoara?

  Avocaților!

  Vi se oferă șansa să intrați în istoria României de pe ultima sută de metri și să intrați în conștiința națională!

  Este promoție!

  N-o ratați!

  Dacă din totdeauna au existat doctori fără de arginți cu siguranță trebuie să existe și avocați fără de arginți.
  • Like 0
 • Dezvăluiri despre PRO-TV, NATO, spălarea pe creier a românilor și satanizarea cultural-economică
  https://romanortodox.info/dezvaluiri-despre-pro-tv-nato-spalarea-pe-creier-a-romanilor-si-satanizarea-cultural-economica/
   
  Filip Stoler, fost prezentator radio-TV vorbește despre mecanismele demonice ale mass-mediei și Uniunii europene.


  Vedeți și: Scrisoarea lui Filip Stoler (fost prezentator si realizator de emisiuni radio tv) catre Dragos Patraru de la Starea Natiei


  O discuție pornită de o prietenă.
  Ea: “Voi fi in țară de sărbători, dar până atunci dacă tot vrei să faci ceva pt țară…de ce nu te înscrii în partidul Realitatea?”

  Filip Stoler: I have my own reasons.

  Am sesizat că discursul meu nu s-ar potrivi cu discursul lui Cozmin. Dacă aș sta cu Cozmin în aceeași cameră și aș spune ce am de gând să spun, în privat desigur, ar începe să pâlpâie becurile în tavan și să scârțâie scaunul sub el.

  Metaforic vorbind.

  Ar putea să riște să se întâlnească cu mine. La urma urmei ce ar avea de pierdut? Niște timp. “M-am întâlnit cu un țăcănit cu barbă la rugămintea Alexandrei. Asta e.”

  Dar ce ar putea avea de câștigat? Sa rămână un pic cam uluit in sensul bun. Alexandra, imaginează-ți, puteam fi un alintat al societății.

  Puteam să mă mut lejer de la o televiziune la alta, de la un radio la altul. Era interesant când mă întâlnea lumea prin Carrefour și spunea “Oooo! Domnu’ Filip! Ce mai faceți?”.

  Era plăcut când mergeam la Administrația Financiară sau la înmatriculat mașini și eram recunoscut la ghișeu și tratat preferențial.

  Totul mergea ușor și veniturile erau îndestulătoare. Parcă nu te-ai mai fi despărțit de acel stil de viață.

  Soția mea a luat parte la înființarea Protv-ului cot la cot cu Gradea, Călinescu, Costi Mocanu, Spiridon, Neti Sandu, Esca, cu toți. Ulterior soția mea a fost asistenta lui Boncea.

  Apoi a făcut parte din General Director Office al lui Adrian Sârbu. Soția mea i-a însoțit în avion la Paris pe Cristian Tudor Popescu, Cornel Nistorescu, Ion Cristoiu, Horia Alexandrescu și alții.

  Aceștia erau plimbați la Paris și în alte orașe ale lumii pe banii evreului Ronald Lauder care deținea CME, compania mamă a Protv-ului.

  Cât a durat spălarea pe creier a românilor ca să meargă la referendumul pt intrarea în NATO și să voteze DA covârșitor? Protv nu a fost instalat pe piața românească de media ca să producă bani.

  Dimpotrivă, Protv a revoluționat sistemul de salarizare din televiziunile din România acelor ani.Anonimi sadea au devenit vedete pentru tot restul vieții. Până și bucătarul Petrișor.

  Protv a aruncat cu bani în stânga și-n dreapta prin acele premii uluitoare pentru acea vreme date la matinal zilnic și miliardul dat de Revelion.

  Păpușarii au bani de se plictisesc. Problema e cum să pună acești bani la lucru pentru a schimba lumea după cum vor ei.

  Eu personal am lucrat la Cristian Burci, trust de media plătit din banii PSD. Unul din acționari Miron Mitrea. Păi ce-am pățit eu acolo e incredibil.

  Românii de astăzi sunt năuciți.

  Singurul lucru pe care îl mai fac bine este să împingă căruciorul printre rafturile de la Carrefour. Eu nu îi beștelesc pe frații mei români.

  Îi compătimesc și vreau să le pun electroșocurile pe piept celor care mai pot fi resuscitați. Este suficient să se producă o crăpătură cu adevărul. Apoi crăpătura se va lărgi. Dar când vom face asta?


  Am lucrat ca scenarist la Florin Călinescu la Chestiunea zilei. Am fost introdus de Florin Călinescu în biroul lui Adrian Sârbu ca să mă pregătească să devin moștenitorul lui la matinal.

  Sârbu stătea cu picioarele pe birou și mă întreba: deci noi vrem să facem niște bani aici, nu-i așa? vrem să câștigăm bani, nu-i așa?”

  I-am răspuns: “banii sunt o consecință a lucrului bine făcut. O să vină și banii. Noi să ne facem treaba bine.” Se pare că o vreme am fost un idiot util.

  Serviciile secrete și jurnaliștii nu mai sunt cu noi. Noi suntem considerați, să mă ierți, prostimea.

  “Muriți nenorociților, descurcați-vă. Noi nu mai suntem cu voi. Noi avem deziderate mult mai înalte. Muriți, voi prostimea. Pentru voi avem vaccinuri, mâncăruri infestate, radiații, trafic insuportabil, stres și umilire. Urinăm pe voi.” 

  Acesta este mesajul pentru noi, oamenii de rând. 

  Cine sunt învățătorii? Cristian Tudor Popescu, Moise Guran, Cristian Pârvulescu, Alina Mungiu Pippidi, Pleșu, Liiceanu, Patapievici, Dinescu, Mândruță, Lucian Boia, sociologi, psihologi etcetera.

  Aceștia ne sunt învățători? Atunci ne mai miră de ce națiunea se transformă într-o populație? 

  Ne mai miră de ce românii cred unii despre alții că sunt niște neisprăviți și părăsesc România cu scârbă? Ne va scoate cineva din șahul în care suntem ținuți când de un partid politic, când de altul?

  Si toți merg să ia aprobare de la Înalta poartă americană, rusească, germană, după cum e cazul.

  De ce eu ca antipesedist convins am ajuns în așa hal încât să consider discursul Vioricăi Dancila la Bruxelles ca unul istoric, iar discursul Mariei Grapini ca pe unul care m-a răzbunat?! 

  De ce actorul Florin Zamfirescu este demonizat în acest moment de presă de chiar scriitorul și gazetarul Miron Radu Paraschivescu? 

  De ce atunci când cineva doar emite niște îndoieli asupra calității relației României cu UE este demonizat instantaneu în presă și prezentat ca un primitiv bigot prost și în cele din urmă nepatriot? 

  În ce glumă proastă ne aflăm? 

  Ce organizație publică din România de astăzi are măcar câteva elemente din mesajul pe care ți l-am enumerat aici și nici măcar n-am început bine.

  Mai am o grămadă de spus. Este cineva dispus să asculte?

  Uniunea europeană repetă descreieratul mesaj: “Trebuie să dați examen ca să intrați în Uniunea Europeană.” 

  Greșit, deloc – stimată Uniune Europeană! Voi trebuie să dați examenul de revenire în Uniunea Europeană.

  Europa a devenit civilizată prin creștinare. Înainte de marea schismă din 1054 Europa era încreștinata de ortodoxie. Lucrurile aveau noimă.

  Lucrurile aveau o noimă chiar și pe vremea lui Ștefan cel Mare și a lui Constantin Brâncoveanu. 

  Voi ce ați făcut, Uniune europeană? 

  Când noi trăiam comunismul, primeam de la voi casete video cu occidentali în pielea goală care desfrânau drăcește. Adică noi, românii, mai puneam mâna pe câte o casetă video ca să ne uităm la filme porno.

  Apoi tot voi, Uniune Europeană, ați oficializat anormalitatea adică homosexualitatea, genul și alte înfricoșătoare deviații. Sunteți realmente psihanalizabili.

  Astăzi, Grecia, Serbia, România, Bulgaria, Rusia și alte câteva țări: Moldova, Ucraina se numără printre țările care au conservat spiritul european. 

  Nu noi suntem cei care am deviat. Voi sunteți cei care ați deviat.

  Așadar vă invităm să dați examen să intrați în Uniunea Europeană. 

  Mai întâi exista morala creștină și apoi supermarketurile. Voi astăzi ne dați exemplu de civilizație cu supermarketurile cu multinaționalele și cu logica voastră infailibilă trase parcă din duhul al vostrului Papă.

  Măcar atât putem să vă spunem: nu suntem de acord cu voi! Objection your honour prosecution! Objection! Vă întrerupem discursul vostru descreierat în avalanșă pentru că sunteți în derivă.

  Ca să puteți să ne auziți mai întâi trebuie să vă opriți din vorbit. 

  Noi suntem europeni de când lumea și geografic, și cultural, și religios. A ne plasa în afara Uniunii Europene este un semn de crasă necunoaștere a istoriei.

  Dar voi știți foarte bine asta. Numai că sunteți vicleni. Stop joc! Rămânem europeni cu voi, dar prin negocieri.

  Nu vrem să acceptăm homosexualitate oficializată în schimbul know-how-ului.

  Nu ne interesează. Iar punctele de negociere vor continua. 

  De ce când vine vorba de political corectness și de multiculturalism, aceste două concepte nu pot fi aplicate ortodocșilor? 

  De ce ortodocșii sunt considerați de cea mai joasă speță, categorie, când vine vorba de iubire de aproapele?

  Încearcă cumva Uniunea Europeană să îi învețe pe ortodocși ce este aceea iubire de aproapele? Este un semn de cruzime să-i spui unui homosexual: “ești în păcat. nu mă pot alătura ție.

  Nu pot să zic rugăciune cu tine la începutul și la sfârșitul mesei. Nu sunt de acord cu tine”? 

  Ortodocșii cred că acesta este un păcat. Ce să facem acum? O să dăm un delete întregii națiuni române ortodoxe pentru că chipurile trăiesc o existență greșită din punct de vedere dogmatic?

  Să înlocuim cu copy-paste națiunea română cu o națiune mai vrednică, mai iubitoare de aproapele?

  Vă pun această întrebare vouă, iubitorilor de political corectness, vouă celor care ne învățati ce este iubirea de aproapele.

  Adică ție Moise Guran, adică ție Vlad Petreanu, adică ție Alina Mungiu-Pippidi, adică ție Cristian Tudor Popescu, adică ție Cristian Pîrvulescu, adică ție Lucian Mândruță, adică ție Cartarescu, adică ție celui care te simți în același duh cu cei enumerați.

  Aaa! Nu vă convine abordarea ortodoxă?

  Plecați voi! Noi rămânem aici în prostia noastră. De ce să-ți bați mintea cu prostul ? Lasați-ne așa în prostia noastră.

  Firește că nu suntem proști, dar e treaba voastră ce vă umblă vouă prin cap.

  Dacă eu sunt nevoit să explic unei fetițe de clasa a treia care este cu mine în mașină, ce este homosexualitatea și ce se întâmplă fizic între un bărbat și un bărbat și între o femeie și o femeie apoi să mă ierte Dumnezeu, dar mi-ați declarat război.
   
  Da, este război!

  Dar nu eu am anunțat acest război.
  Acest război a fost anunțat acum 2000 de ani de Mântuitorul Iisus Hristos. Este un atestat istoric.

  N-ati vrea să-l cercetați? 

  Sau nu acceptați acest gen de atestare istorică? E război Ioane! 

  Mircea Dinescu și-a început viața nouă fulminant la revoluție strigând: “Oameni buni, Dumnezeu și-a întors fața către noi!” Iar acum, 30 de ani mai târziu, își termină viața jalnic, lamentabil, patetic, scriind editoriale hulitoare la adresa Dumnezeului pe care l-a lăudat la acea vreme.

  Noi cum să categorisim acest lucru?
  Nu schizofrenie? 

  Nu i-a mers din plin lui Mircea Dinescu ? Nu a avut el familia sănătoasă? N-a fost el personal sănătos? Ce cumpene a avut în viață in ultimii 30 de ani Mircea Dinescu?

  A scris ce a vrut, a mâncat ce a vrut, a băut ce a vrut, a vizitat în lume ce a vrut și-a crescut copiii nestingherit și s-a bucurat de sănătatea acestora.

  Așa se mulțumește lui Dumnezeu pentru toate aceste cadouri?
  Nu e cumplit? Ce urmează? Oare este greu de bănuit?


  Cine a câștigat vreodată luptându-se cu Dumnezeu? 

  Iuda a murit ca un câine, Arie a murit pe budă varsandu-și mațele din el pe post de fecale, filozofii occidentului au murit toți la balamuc, Iosif Vissarionovici Lenin a murit bonav de boli rușinoase, Marx și Engels n-au fost departe.

  Împărații care chinuiau în primele sute de ani de după Hristos pe creștini au murit de niște morți inimaginabile.

  Chiar și în Vechiul Testament, Datan și Aviron au fost înghițiți de pământ sub ochii poporului lor.

  Faraonul și oastea sa au fost înghițiți de ape în urma lui Moise.

  Un împărat care și-a chinuit fiica pentru că s-a botezat creștină a căpătat chip de porc cu rât, și-a smuls hainele de pe el și a început să urle și să meargă în pădure.

  Șapte ani a durat rătăcirea lui în demență prin pădure. Supușii lui au năvălit în pădure urlând și rupându-și hainele de pe ei fugărindu-se unii pe alții și mușcând unii din alții într-o demență colectivă.

  Arătați-mi vă rog care om care s-a luptat cu Dumnezeu a murit liniștit cu capul pe perna lui.

  Câți cărturari, invățători din ziua de astăzi ne mai învață să ne fie rușine și să ne fie și un pic de frică.

  Să nu fim terifiați. Doar să ne fie un pic de frică de Dumnezeu.

  Dacă vrei să capeți această învățătură mai ai o șansă să găsești o băbuță într-un sătuc uitat de lume. Un pic de rușine și un pic de frică.

  Nu. 

  Acum rușinea și frica de Dumnezeu au fost înlocuite cu openmindness.

  Astăzi dacă nu ești openminded ești realmente un tâmpit. Așa te vede societatea. 

  A ajuns să devină un deziderat pentru mine să rămân prost.

  Se pare că prostia este un pic mai odihnitoare și, ce este mai important, ar putea fi o scurtătură către Dumnezeu. 

  N-am citit nicăieri că la judecată Dumnezeu o să ne întrebe ce părere avem despre E=mc pătrat. 

  N-am citit nicăieri dacă la judecată Dumnezeu o să ne întrebe dacă am băgat la cap că un electron poate să se găsească în două locuri în același timp.

  Am citit o știre care spunea că un avion cu 180 de pasageri a căzut și oamenii aceștia au murit.

  Dar știrea ținea să precizeze ca în avion se afla o pictură valoroasă.

  Poftim, spune-le rudelor celor care au pierit în acest accident cumplit că omenirea a pierdut o pictură valoroasă.

  Nu o să-ți ardă un cot în gură?

  Aș vrea să îi văd pe iubitorii teoriei lui Albert Einstein, pe iubitorii filozofilor, ritorilor, pe Patapievici, pe Pleșu, pe Liiceanu, pe Cărtărescu, atunci când stau la căpătâiul unui copil de-al lor pe patul de spital copil cu oxigen la nas și cu perfuzia în mănă rugându-se la E=mc pătrat:“E=mc pătrat, salvează-mi copilul!Vindecă-mi copilul! Heidegger, Nietzsche, Szigmund Freud, Eliade, Cioran, salvați-mi copilul!”. 

  Nu.

  O să folosească formula scurtă: “Doamne al cerului și al pământului care ai făcut totul din nimic, salvează-mi copilul!”.
  • Like 0
 • Am trimis înainte de referendum aceasta scrisoare lui Dragos Patraru de la Starea Natiei.

  Bai Dragos,
  Uite, sa ma ierti ca iti scriu… nu e nimic de capul meu.

  De dupa Revolutie si pana acu niste ani am facut “ce a vrut” muschii mei.

  Am fost producator, realizator si prezentator de emisiuni radio si tv. Niste panarame facute de o panarama. Eu.

  Filip Stoler este numele meu. Dai si tu o cautare pe net.

  M-am tras de barnetz cu Calinescu, Julea, Huidu, Gainusa, Petre Barbu de la Forbes, Florin Dumitrescu de la Sarmalele Reci si altii.

  M-am spalat la creier cu 2 scoli BBC de radio si tv (hooopaaa! Platite din banii lui Soros si administrate de Cristina Guseth de la GDS), inca de pe vremea cand se facea armata la arcuri.

  M-am jucat de-a Political Correcteness si am incercat sa respect regulile unui joc pe care nu il asimilam la urma urmei.

  M-am mai intretinut nitzel si cu Alin Teodorescu, nitzel si cu Mircea Dinescu. M-am culcat cu Patapievici. Adica cu cartea pe noptiera pe la 3 dimineata. Nu imi mai place acum.


  Chestii de-astea. Mai bag si io o engleza fluenta, o franceza cat de cat.

  N-am timp si n-are rost sa-ti spun tot.
  Eu nu prea le am cu sofisticateniile.

  Am si io o poveste pentru tine:
  Cica in iad ardeau doi. Unul era un hot. Altul un scriitor. Hotul ardea la flacara mica. Scriitorul, palalaia cat casa. Scriitorul urla:”De ce asta arde la foc mic si io la focul asta?!”

  Raspuns:”El a furat o data, de doua ori, de trei ori. Tu si acum mai smintesti generatii intregi cu scrierile tale”.

  Eu nu stau sa-ti talcuiesc povesti. Ti-am zis ca nu sunt sofisticat. Intelegi ce vrei. Ca “de-aia n-am murit noi la revolutie”. Pentru libertate.

  Eu am ales sa fiu ortodox. De fapt asa m-am nascut, dar am ales mai tarziu.
  As putea sa te iau ca mormonii cu “N-ati vrea sa dicutam despre Dumnezeu?”.

  As putea sa fac ca neoprotestantii: sa-ti arunc biblia peste gard in curte si sa te palmuiesc cu citate din ea pana te-ar apuca ameteala.

  Daca as face asa as face de ras ortodoxia si 2000 de ani de intelepciune.

  De vreo 2 ani nu mai merg la biserica. Dar nu ca sa reneg ortodoxia, ci tocmai ca sa mai raman ortodox.

  Cancerul intelectual care macină societatea "rafinată" apuseana, noul dumnezeu la care se închină aceasta societate se numește political correctness.

  O întreagă societate contemporană este brainwashed de către acest concept toxic. Acceptarea necondiționată și a celuilalt în ciuda evidenței adevărului.

  Dumnezeu care ne-a făcut este înlocuit samavolnic cu political correctness. Ortodoxul care crede în ceea ce s-a întâmplat în Sodoma și Gomora este judecat samavolnic de noua lege political correctness, când afirmă că homosexualitatea este păcat.

  Serena Williams este o activista descreierata a acestui concept draconic. Why? Because I'm a woman? Why? Because I'm black? Strigă ea. Dar n-a nedreptățit-o nimeni cu nimic. E cumplit.


  Dragos, ortodocșii nu sunt niște tipi serafici care plutesc la 10 cm deasupra pământului cu un zâmbet tâmp pe fata ca dupa o doza de antidepresive.

  Sunt simpli, nepreocupați de teoria conspirației, au Facebook, telefon mobil, mașină, mail și toate cele necesare. Au copii, familie, joburi, chiar business-uri.

  Amnesty International ar trebui să se ocupe în mod egal și de drepturile lor chiar dacă sunt majoritari.

  De ce știrile îi demonizează pe ortodocși atunci când isi trimit mesajele pe care le consideră ei potrivite prin mail, Facebook, YouTube sau oricare alt mijloc de comunicare.

  La ce dumnezeu se închină colegii voștri de la știri? La political correctness sau la Dumnezeul în care s-au botezat la biserică? Ce crestini sunt acestia?

  Cine e turbat în momentul de față? Ortodocșii sau homosexualii care vor să împiedice acest referendum cu orice preț?

  Instrumentele democratice sunt valabile doar pentru anumite ideologii sau pentru toată lumea?

  E O INTREBARE! NU O LEGE! ESTE RE-FE-REN-DUM! Ne-am batut pentru asta la revolutie!


  Pentru mine creștin ortodox lucrurile arata cam așa: am impresia că toate organizațiile LGBT stau în spatele vostru în studio și vă furnizeaza frenetic toate argumentele pentru anularea referendumului.

  Cinematografia a lansat ideea că un îndrăcit trebuie neapărat să aibe ochii bulbucați, să tremure epileptic și să vomite cu jet.
  Ce prostie, nu-i așa?

  Așa își dorește diavolul să percepem noi ideea despre îndrăciți.

  În realitate noi învățăm în ortodoxie că îndrăcirea înseamnă preluarea ideilor dracului și conviețuirea cu ele.

  Eu nu vă blestem pentru că nu am voie să fac asta dar vă amintesc că atunci când veti traversa un moment de cumpănă în viață cum ar fi îmbolnăvirea unui membru al familiei vă veți aduce aminte că v-ați închinat acestui dumnezeu numit political correctness.

  Iar atunci degeaba vă veți ruga acestui dumnezeu pentru că nu va avea puterea să vă ajute.


  N-am nicio îndoială că mă veți categorisi repede drept un spălat pe creier cu religia. E reciproc.
  Și eu vă acuz că sunteți spălați pe creier de political correctness.

  Am facut si eu o spalare pe creier cu cele doua scoli BBC. Puteam sa ma lafai ca un alintat al societatii in postura de vesnic circar.

  Aveam mai mult decat pensia asigurata. De ce arde in tine dorinta de a fi progresist cu orice pret? De l-ati inlocuit pe Dumnezeu cu Political Correctness? Nu mai este Dumnezeu capabil sa asigure Drepturile Omului pe planeta Lui? Ooops!

  Dumnezeu s-a cam invechit. Tre' sa-l ajustam un pic. Imi pare rau dar softul vostru a cam inceput sa dea rateuri, bug-uri, virusuri, erori. Asistam stupefiati la o defectiune generala.

  Ia-te de mana si cu Antonio Fischetti de la Charlie Hebdo.
  https://www.vice.com/ro/article/evp3v7/de-ce-ai-dreptul-sa-faci-misto-de-orice-religie
  Societatea romaneasca se comporta pe dos de cum s-au comportat Ninivitenii.

  Acolo nu s-a pocait o delegatie in fata lui Dumnezeu. S-a pocait tot poporul cu animale cu tot prin post. La noi CNA lasa media sa-si bata joc de ortodocsi, media o face sistematic, oamenii obisnuiti au pareri cum ca referendumul este o pacaleala, tot felul de rataciri. O sa o patim cu totii pentru asta.


  Dar chiar n-am niciun chef sa o patesc pentru unul care are parerile tale.


  Fratioare. In cazul in care nu esti altceva decat ortodox, eu pot sa te astept si pe la mine pe acasa.

  Am curte, 1000 mp, bancute, umbrar, bere, vin, palinca, visinata facuta de mine. Sunt o baza de date de bancuri (crede-ma, n-ai sanse sa ma intreci). Sa vii cu taxiul ca sa poti sa troscanesti.


  Doar atat: nu ti-am scris pentru ca imi place ce faci. Nu-mi place. Asta ca sa stii.
  Hai sa traiesti!
  Vezi tu ce si cum.

  Uite aici niste chestii.
  1. Faceam “Hartuire textuala” la Radio Star seara de la ora 10. La butoane Cristi Hrubaru. Patron Cristian Burci. Bani de la Miron Mitrea &Co.
  Subiect: http://basilica.ro/inalt-prea-sfintitul-daniel-mitropolitul-moldovei-si-bucovinei-a-sfintit-biserica-sfanta-treime-din-localitatea-talpa-judetul-botosani/.
  Cozmanca s-a lasat pictat pe peretele bisericii.

  Am inceput emisiunea cu fundal musical “Eroi au fost eroi sunt inca” si cu voce pitigaiata am spus: ”Tovarasul Octav Cozmanca coboara de pe scara avionului. Tovarasul Octav Cozmanca este primit de un colectiv de oameni ai muncii. Tovarasul Octav Cozmanca etc”…

  Dupa 5 minute a sunat telefonul la Hrubaru si mi s-a cerut sa parasesc emisia. In seara aia emisiunea nu s-a mai tinut.

  2. Faceam matinal la Radio Star cu Paul. Acelasi patron. Aceeasi sursa de bani.
  Noi, cu mitraliera pe PSD. Intr- o zi ma convoaca Nora Marcovici si Vadi Rus in sala de sedinte si imi comunica ca matinalul va continua fara mine, inlocuit de Liana Stanciu.
  Paul a plecat spre casa si a trebuit sa traga masina pe dreapta ca sa planga. In viata mea nu am am auzit pe cineva care sa planga pentru mine.
  O avea Paul multe pacate si defecte dar cu asta, in fata mea, si-a spalat multe. (apropos, nu am mai vorbit cu Paul de cand m-am lasat de radio).

  3. Eram in interviu cu Alin Teodorescu impreuna cu Florin Dumitrescu pentru AdMaker. La un moment dat Teodorescu ne spunem sa inchidem reportofonul. Apoi ne povesteste cum i-a chemat Adrian Sarbu pe el, pe Emil Constantinescu si pe Zoe Petre in biroul CME de la Foisor. Cu picioarele pe masa Sarbu a indreptat degetul Constantinescu si i-a zis: ”Pe tine eu te pun presedinte”.

  4. Sotia mea a facut parte ani de zile din GD Office Adrian Sarbu sub imediata conducere a Doinei Gradea.

  In acea perioada PRO TV organiza cu banii evreului Ronald Lauder campania PRO NATO. Un grup de jurnalisti din care faceau parte CT Popescu, Cornel Nistorescu, Ion Cristoiu, Horia Alexandrescu, se deplasa cu avionul la Paris in cadrul acestei campanii.

  Sotia mea era insarcinata cu insotirea aacestora pe toata perioada calatoriei. La sfarsitul acestei campanii romanii au mers la vot ca oile.

  PRO TV nu a fost creat sa produca bani. Sforarii aveau bani de se plictiseau. Dimpotriva, sforarii investeau bani ca sa obtina rezultate.


  5. Organizatiile homosexuale sunt gazduite neconditionat de RFI si vin cu interviuri gata scrise pe hartie si nu accepta nicio interventie.

  Conducatorii RFI Romania sunt Cornel Ion si Ina Dumitrache. Cu acestia doi, cu Luca Niculescu, cu Gainusa, cu Boariu, cu Vlad Georgescu de la BBC, cu Alice Iacobescu de la Digi TV, am fost coleg in postul de radio Delta RFI in perioada in care realizam emisiunea de sambata “Saptamana nebunilor”.


  6. Faceam matinalul la TVR cu Paul in plin regim Nastase. Trebuie sa precizez ca TVR ne-a cautat stiind ce faceam si ce spuneam la Radio Star. Ulterior cred ca s-a cait amarnic.

  Intr-un colectiv tanar de reporterite si prezentatori ne-a fost introdus un paznic in prag de pensie, doamna Zoe.

  Aceasta dirija ce articole trebuie scoase din revista presei si din matinal. Pentru noi prezenta in acest matinal a fost un chin.


  7. Azi, in randul liderilor de opinie se disting doua tabere: Antenele cu Gadea si Badea, Romania TV si, respectiv, Digi cu Europa FM cu CTP, Petreanu si Guran.

  La prima vedere ai tendinta sa ai o scapare la CTP, Petreanu si Guran. Dar tocmai ca si acestia sunt posibile mere otravite, mai periculoase decat Badea si Gadea pentru ca se prezinta ca pastratori ai adevarului. CTP, Petreanu si Guran ne introduc prin dos pe homosexuali folosindu-se de nenorocirea numita “political correctness”.

  Si multe altele.
  Am in mine niste povesti adevarate care ar arunca in aer massmedia si nu numai. Daca vrei ...
  • Like 0
 • “Habaucii de Timmermans și Junkers vorbesc ca o placă stricată: “rezolvați-vă corupția din România!”.
  Când România ieșit din comunism și băieții aceștia au venit pe aici să vadă care-i treaba, au găsit o corupție de doi lei, niște găinării cu rulmenți duși în Turcia, niște făbricuțe ruinate și vândute și alte chestii de acest gen.
  Și ce au zis atunci?
  “Măi flăcănețelor, păi voi nu știți ce este aia corupție! Noi trebuie să instituționalizăm corupția. Corupția o mutăm în parlament unde votăm legi care vor stabili cum industria trebuie falimentata și vândută celor care știu să o administreze. Că apa cea de toate zilele, curentul și gazul trebuie date pe mâna celor care știu să le “administreze”, nu-i așa?”
  Toată România a fost școlită în materie de corupție instituționalizată de către cei care aveau atâtea zeci de ani de experiență în corupție instituționalizată.
  Iar acum vin și ne spun nouă să ne rezolvăm corupția din România.
  Alo Franz, Junkers, ia veniti fraților încoace și reparați ce ați stricat după 90 și dup-aia mai putem sta și noi de vorbă.
  Cine trage concluzia din acest text că eu sunt un antieuropean mai bine s-ar duce să bea ceva și să se culce.
  Noi suntem europeni dintotdeauna. Nici măcar regimul ceaușist n-a reușit să ne plaseze în afara Europei.
  1. Geografic, nu e niciun dubiu.
  2. Cultural: nu vreau să mai vorbesc de cultura românească pe care ei înșiși occidentalii o ridică în slăvi: Brâncuși, Cioran, Eliade, Celibidache, Enescu și așa mai departe.
  3. Religios, de asemenea: noi am păstrat veridicitatea credinței creștine prin ortodoxie și nu am luat-o razna cu pedofilia, homosexualitatea, teoria de gen și alte prăpastii psihanalizabile de-a dreptul.
  E o aiureală totală să ni se ceară să intrăm în Uniunea Europeană și de asemenea este o aiureală totală ca noi să dăm vreun examen să intrăm în Uniunea Europeană.

  Ceea ce dorim este ca această coexistența cu Europa să fie în termeni negociați.
  Unul dintre punctele de negociere este: nu ne mai băgați pe gât supermarketuri, know-how, autostrăzi, spitale, in schimbul legiferării homosexualității.

  Luați-vă înapoi oglinjoarele, bucățelele de sticlă colorate, mărgelele, bricegele și artificiile și lăsați-ne in spumele noastre, în prostia noastră și in primitivismul nostru de inculți ce suntem din punctul vostru de vedere.”


  https://ortodoxinfo.ro/2019/02/24/suntem-europeni-a-ni-se-cere-sa-dam-examen-si-a-da-un-examen-este-o-prostie-o-minciuna/
  • Like 1
 • Idiotii utili: primii cu care ne luptam. Papusarii apar dupa.

  Astăzi vom discuta despre idioții utili. Se face cumva că lumea se împarte în păpușari și idioți utili.

  Păpușarii sunt mai puțini iar idioții utili sunt foarte foarte mulți.
  Ce înseamnă idiot util, în câteva cuvinte?
  Doi păpușari vorbesc între ei:
  – “Ce face ăla acolo? Ce spune?
  – Păi spune lucrurile care ne convin nouă. El crede că e liber și că își exprimă liber ideile. Și crede în ideile lui. Ideile lui sunt dumnezeul lui. Asta crede el: ideile lui.
  – Bine atunci dacă spune ce ne convine nouă lăsați-l așa, dați-i un salariu bun, lăsați-l să-și facă ce afacere vrea el, oferiți-i tihna de a-și duce copilul la școală, de a-și face vacanțe și de a colecționa timbre sau insecte.”


  Așa vorbesc păpușarii despre idioții utili. Idioții utili sunt de o nocivitate letală. Se întâmplă uneori ca idioții utili să fie chiar surse de idei pentru păpușari.


  Toată istoria umanității este impregnată de acțiunile idioților utili.
  În fiecare conspirație care a dus la asasinarea unui lider, unui voievod, unui președinte, s-a regăsit acțiunea a cel puțin unui idiot util. Idiotul util este voluntar. El pune de la el, se zbate, se plânge, argumentează, face lobby și toate acestea le face trăind într-o cumplită înșelare.


  Cred că nu există înșelare mai mare în istoria umanității decât aceasta înșelare:” Opinia Mea”.


  Zic să trecem la cazuri concrete. Aproape în proporție de sută la sută jurnalismul este populat de idioți utili. Majoritatea ajung să fii idioți utili pentru că pur și simplu vor să se audă. Să fie cunoscuți, să fie întrebați pe stradă “ce mai faceți”, să li se spună “mi-a plăcut ce-ați spus în ziua aceea”.


  Ei trăiesc permanenta certitudine că sunt mesianici, providențiali, născuți să schimbe lumea.


  Oamenii servicilor secrete își râd în mustața prin birourile lor, prin mașini, la o șueta discretă cu prietenii apropiați, de enormitățile pe care le debitează idioții utili ajunse și în public.


  Bine, acum trebuie să precizăm că idioții utili se regăsesc într-o proporție îngrijorătoare și în rândul serviciilor secrete. Diferența este că în acest sistem circulă un alt tip de informație. La urma urmei ei tot omul e problema, adică idiotul util.


  În politică procentul este total. Faceți un exercițiu de imaginație: gândiți-va pe repede înainte la câțiva jurnaliști și câțiva politicieni din România care nu au profilul unui idiot util. Uite, chiar aș vrea să vă întreb: fostul manager al Protv ului, Adrian Sârbu, a fost un păpușar sau un idiot util?
  Cristoiu, Cristian Tudor Popescu, Alina Mungiu-Pippidi, Cristian Pârvulescu, Moise Guran, Dobrovolschi, Băsescu, Gelu Voican Voiculescu, Iulian Vlad, Pacepa, Lucian Mandruta, Dan Tapalagă, Bogdan Chireac și de ce nu, Nicolae Ceaușescu.

  Care dintre aceștia e păpușar și care idiot util?


  Câți dintre păpușari sunt și persoane publice, la îndemâna cetățeanului simplu?
  Este Bill Gates idiot util sau păpușar?


  “Bine”, o să spuneți, “dar ne-ai prins într-o capcană: să alegem între păpușari și idioți utili. Nu ne lași și varianta oamenilor care spun adevărul.”


  Ba da, vă las și această variantă, cum să nu: dar enumerați-i voi pe aceia.


  Niște pământeni care în prima fază erau pe cale să devină niște idioți utili faimoși, la un moment dat al vieții lor s-au dumirit.


  Aceștia s-au schimbat totalmente, s-au transformat din posibil idioți utili în oameni ai Adevărului.


  La vremea aceea acești oameni erau curtați de nivelele înalte ale intelectualității mondiale. Pur și simplu intelectuali din întreaga lume voiau să aibe comerț de idei cu ei. Atenție, vorbesc de perioada în care aceștia erau potențial idioți utili.


  La un moment dat, aceștia și-au schimbat radical viața. Și ce au făcut?


  S-au predat lui Hristos.

  Toată învățătura intelectuală acumulată până la acea oră ei s-au hotărât s-o disprețuiască.


  Aș enumera aici doar doi dintre aceștia: sfântul Ignatie Briancianinov și sfântul Nicolae Velimirovici.


  Odată ce s-au predat lui Hristos și au devenit clerici cuvântul lor a devenit pârjolitor.


  În aceste condiții, uluită, comunitatea intelectuală mondială și-a revenit din clătinare. Și și-a reluat dorința de a avea comerț de idei cu cei doi. Așa se face că ortodoxia universală recunoaște ca fiind sfinți pe sfântul Nicolae Velimirovici și pe sfântul Ignatie Briancianinov.  Oameni buni, sunt 2000 de ani de la înviere. Faceți-va voi singuri un inventar al celor care au devenit sfinți în calendarul ortodox în condițiile în care inițial erau niște potențial idioți utili.


  Unii dintre cei care vor citi acest material se vor necăji cumplit, mă vor șterge din lista lor de comunicare. Ei vor zice: “ce mai e și asta? Adică oamenii adevărului nu pot exista decat dacă s-au transformat/ predat lui Hristos? Bigotism de cea mai joasă speță!” vor striga aceștia.


  Pilat din Pont i-a pus o întrebare Mantuitorului Hristos fără sa mai aștepte și răspunsul: “ce este adevărul?


  Este cumplit! Omenirea de la Pilat din Pont încoace caută după adevăr ca după un concept, ca după un sistem de referință. Oare se poate o înșelare mai mare decât atât?


  Adevărul este o persoană nu un concept. Mantuitorul Hristos ne-a spus-o: Eu sunt Calea Adevărul și Viața.


  Adevărul era la 1 metru distanță de Pilat!
  Cum să fii un om al Adevărului dacă tu vrei să te plasezi într-un alt sistem de referință decât acela care se numește Hristos?


  Este cumplit! Softul meu se blochează la aceasta “logica”.


  Părinții care își duc copiii la expoziție de dinozauri și îmbrățișează informația că aceștia au trăit acum 30 milioane de ani, sunt niște idioți utili sau niște oameni ai Adevărului?  Noi știm că acum 7500 de ani Dumnezeu a dat pământul la cheie lui Adam și Eva: poftim. e gata. mutați-va.


  Tot de acolo știm și care e originea animalelor, originea aerului, originea apei, originea plantelor.


  Evreii care anunță că așteaptă pe mesia sunt păpușari sau idioți utili?


  Ca să știm și noi.


  Asta pentru că noi odată pe an mergem cu lumânarea in noaptea de înviere si îl sărbătorim pe Mesia cel înviat.


  Oops! Ce facem? Houston! We have a problem! Suntem într-un conflict cultural cu evreii. Evreii spun și în ziua de astăzi: amăgitorul acela. Se referă la Hristos.


  Dar națiunea noastră merge cu lumânarea in noaptea de înviere la Cel înviat.

  Hristos a înviat! Strigă preotul.
  Adevărat a înviat! răspund cei din biserică. Nu cumva vi se ridică părul pe mână?

  Dacă vi se ridică părul pe mână e semn bun să știți.


  După această scrisoare nu vă grăbiți să vă gândiți la xanax și la alte pastile antidepresive. E suficient să credem cinstit în Hristos și toate vor veni de la sine: înțelegerea, luminarea, pacea și un mugur de speranță în mântuire. Așa să ne ajute Dumnezeu!


  PS. În următorul episod vom discuta despre vânduți și lepădați.
  Ar trebui să fac o precizare. Nu mă refer la idioții utili ca la niște persoane cu un intelect scăzut. Eu cred că cei la care mă refer sunt foarte bine garnisiti la mansardă. Însă realmente nu știu ce să facă cu acest mobilier. Mândria pîrjolește intențiile bune și augmenteaza intențiile rele.
  • Like 0
 • Cadavrele din dulapurile Romaniei. De ce patim asta?
  O anamneza ratata.


  ANAMNÉZĂ s. f. 1. Reamintire a ideilor pe care sufletul le-ar fi cunoscut într-o existență anterioară. 2. Totalitatea datelor pe care medicul le capătă interogând bolnavul cu privire la apariția și evoluția bolii de care suferă, la antecedentele ei etc. – Din fr. anamnèse.


  O anamneza ratată.


  După cum vedeți din definiția de mai înainte anamneza este acea metodă prin care medicii înainte să fi fost puși în posesia unei tehnologii medicale extraordinare se foloseau de informațiile pe care le adunau cu sârguință de la pacienți.

  Societatea românească din ultimii 30 de ani este un pacient. Acestui pacient nu i s-a făcut niciodată, absolut niciodată, o anamneza corectă astfel încât pacientului să i se poată determina un diagnostic exact mulțumită căruia să se înceapă de urgență tratamentul de vindecare.


  Nu o să mă lansez în teorii abstracte și pierzătoare de timp.


  Este limpede ca înainte de 89 au fost două categorii de populație în România. Cei care au suferit realmente din cauza demenței ideologiilor acelor vremuri și cei care nu au suferit.


  Dacă veți reuși să traversați cu calm această ultimă afirmație a mea probabil că veți ieși mai câștigați din citirea a ceea ce urmează.


  În timp ce o masă mare de oameni mureau în închisorile comuniste doar pentru că exprimaseră niște idei care nu erau în acord cu ideologia vremii respective o altă parte a populației României aștepta să bage pulpe de pui la Big, se descurca așa cum putea pe ici pe colo să facă rost de o bucată de carne, de 5 l de motorină, de o bucată de cașcaval, ness, săpun Rexona, banane și portocale. Și să se uite la serialul Dallas.


  Nume răsunătoare din societatea românească mergeau la sfârșitul lunii la caserie ca să își ridice leafa trăind cu impresia că sunt luptători împotriva sistemului.


  Vorbim aici despre grupul Divertis, vacanța Mare, Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Valeriu Sterian, Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Toma Caragiu, Jan Constantin, Gheorghe Dinică, Dem Rădulescu, Mircea Dinescu, Amza Pellea, Angela Similea, Irina Loghin, Ion Dolănescu, Adrian Păunescu, Corneliu Vadim Tudor, Mihai sora, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu și vă invit pe dumneavoastră să completați lista pentru că o știți la fel de bine ca și mine.  Acești oameni, unii dintre ei, au spus pe scenă glume antisistem și au depresurizat de comun acord cu Securitatea starea de spirit a națiunii.


  A suferit vreodată grupul Divertis pentru glumele antisistem pe care le făcea?
  A suferit vreodată în pușcărie Toma Caragiu pentru glumele antisistem pe care le făcea?
  Au ieșit vreodată să spună: “ne oprim cu glumele, acest sistem este dement și omoară oameni. Ceaușescu trebuie înlăturat, comunismul trebuie desființat”?


  Nu am auzit.


  În timp ce părintele Arsenie Papacioc era băgat șase zile într-un soi de frigider din care majoritatea deținuților după trei zile intrau linie dreaptă spre moarte, categoriile de cetățeni enumerate de mine mai sus se luptau catifelat cu sistemul.


  Pe mine să nu mă luați cu rahaturi de astea.


  Mie să nu îmi prezentați pe aceștia ca pe luptătorii rezist antisistem din regimul comunist.

  Acesta este motivul pentru care noi în ziua de astăzi nu mai ieșim din amețeala în care se află societatea românească.


  Pentru că noi nu am făcut niciodată o anamneza corectă si nu am dat restart niciodată la societatea noastră nu printr-o epurare fără discernământ, nu printr-o epurare similară epurărilor făcute de regimurile descreierate: fie ele comuniste sau naziste.


  Țara noastră arată ca un ca o locuință plină de șifoniere în care sunt numai cadavre.


  Cum ai deschis ușa unui astfel de șifonier, cade un cadavru peste tine. Noi trăim cu cadavrele la noi în casă.


  Îmi aduc aminte, cu ceva ani în urmă, fosta cântăreață Mihaela Mihai începuse un demers public prin care dorea ca artiștii de dinainte de 89 să beneficieze și ei de niște pensii decente.


  Când i-am spus față în fața lui Florin Călinescu că acesta este un demers ipocrit, pentru că acești artiști huzureau pe vremea lui Ceaușescu când făceau turnee în toată țara în grădinile de vară ale orașelor erau bine mâncați erau bine băuți, se bucurau de faimă și lumea de-abia aștepta să îi atingă, Florin Călinescu s-a uitat la mine ca la un nebun.


  Acești oameni și-au consumat satisfacțiile în acea perioadă. Nu e treaba mea dacă ei s-au îngrijit sau nu de vechimea lor pe cartea de muncă. Și nici nu e treaba mea să discut despre acest lucru.


  Treaba mea este să le spun în față că au conviețuit ipocrit cu acel sistem.
  Terminați cu prostiile.


  Fugiți de Dragnea și Dancila ca să dați peste Iohanis, PNL, USR, Ponta și alte desene animate. Bineînțeles că și Dragnea și Dancila sunt desene animate.

  Nici oponenții lui Dragnea din PSD nu vor să se dezică de puii care au crescut mari și frumoși sub aripile cloștii Ion Iliescu.


  Cloșca numită Ion Iliescu a născut pui vii: Hrebenciuc, Șerban Mihăilescu, Mischie, Oprișan, un pic mai târziu Radu mazăre, și alți baroni locali pe care nici un oponent de-ai lui Dragnea din PSD nu i-a recuzat.


  PSD ar avea șansa incredibilă de a deveni un partid buldozer România dacă liderii lui ar ieși și ar spune:

  “La lada de gunoi ai istoriei cu Ion Iliescu și cu toți baronii pe care acesta i-a cloșcărit! De aici încolo ne vom mai numi PSD doar cu aceste trei litere. Nimic din ce a fost psd-ul odată nu va mai primi acordul nostru. Condamnăm cu fermitate toate devalizările făcute României de această gașcă de derbedei pușcăriabili în ultimii 30 de ani.”


  (Vă rog să mă iertați că l-am uitat aici pe Adrian Năstase.)


  Este singura metodă prin care PSD ar putea să-i trimită pe oponenții lui: Iohanis, USR, PNL, Ponta, să-și facă harakiri.
  Românii nu sunt proști.


  Românii vor zice: “incredibil!! Așa ceva n-am auzit de la revoluție încoace. Da, PSD-ule, În aceste condiții îți vom da votul nostru masiv.”


  Iar acum mă ciupesc urgent de obraji ca să mă trezesc din visul care m-a determinat să scriu aceste rânduri despre PSD. N-am nici cea mai mică speranță că PSD îi va condamna pe cei care au predat pe tavă România altor națiuni, altor corporații, altor interese decât cele românești.


  În acest vid de conștiință națională este totalmente explicabil că securiștii își fac partide și joacă tontoroiul cu o veselie debordantă în fața ochilor noștri, determinându-ne să ne acuzăm reciproc și sistematic că suntem proști și netrebnici și că merită să părăsim România și să rămână aici proștii și netrebnicii care oricum la un moment dat vor trebui înlocuiți pe sistem copy-paste de o altă populație mai vrednică care va ști să facă autostrăzi, spitale și școli.


  Chiar dacă nu o spun limpede, gânditorii de serviciu ai României Moise guran, Cristian Tudor Popescu, Alina Mungiu-Pippidi, Sorin Ioniță, Lucian mândruță, Lucian boia, Dragoș pătraru, Victor Rebengiuc, Mihai Șora, Oana Pellea, marius Manole, Cristian Pârvulescu, cetățeni progresiști openminded ai României, asta își doresc: înlocuirea populației României cu o populație cu adevărat vrednica.


  În aceste condiții las la o parte orice iubire fățarnică de aproapele, orice diplomație, orice dialog care ar presupune și un compromis și vă spun doar atât:

  VA DECLAR RĂZBOI!


  Și sunt dispus sa duc acest război folosindu-ma de regulile războiului: una dintre reguli este aceea că în război nu prea sunt reguli.


  Urmăriți vă rog documentarele care vorbesc despre măcelărirea Germaniei de către aliați și de către ruși în cel de-al doilea Război Mondial și veți vedea că cei care ne învață political corectness nu au respectat niciun dumnezeu din dumnezeii la care se închină ei astăzi aducând populația Germaniei îmi prag de exterminare.


  Pe această cale îmi cer iertare întregii populații a Germaniei pentru că o viață întreaga am înghițit căcatul furnizat de păpușarii lumii din care reieșea că Germania a inaugurat și întreținut un holocaust care nu se compara cu nimic din atrocitățile făcute pe planeta pământ.


  O minciună ordinară pentru care îmi cer iertare națiunii Germane. Cifrele absolute sunt cutremurătoare în ceea ce privește numărul morților germanilor din cel de-al doilea Război Mondial, la care se adaugă numărul morților din Rusia și țările Uniunii sovietice.


  Vreți un partid nou care să relanseze România?


  Nu o să îl aveți niciodată.


  Lucrurile sunt atât de stricate încât dumnezeul la care se închină progresiștii numit DEMOCRATIA și-a întors fața și de la aceștia. Progresiștii și-au scârbit pe dumnezeul lor.


  Așa să ne ajute Dumnezeul nostru, domnul nostru Iisus Hristos!
  • Like 0
 • Toti am auzit de ,,povesti vanatoresti". Ce am citit e tot o poveste chiar daca povestitorul nu e (n-a fost) vanator. Un fel de ,,aceeasi Marie cu alta palarie"
  • Like 0
 • Buna poanta de final..., dupa ce ai stat la o coada, care se misca greu, ai acumulat tensiune, si ce sa vezi...
  Iar la momentul cu foaia alba, eram convins ca tatal va fi pus sa toarne pe cate unu'. Asta era un securist cu fata umana, serviciile vor fi platite prin troc. Cred ca securistul s-a adaptat bine la comunismul cu fata umana promovat de Iliescu dupa Revolutie.
  • Like 1
  • @ Claudiu Popovici
   Foaia "de turnat" era dupa un serviciu facut de omuletul cu haina de piele civilului.
   • Like 0
 • storo check icon
  Geniala incheierea :))
  • Like 3


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult