Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Teodor Meleșcanu: Libertatea presei de la noi, din păcate, este un mare avantaj, dar reprezintă şi o mare vulnerabilitate

Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe care și-a dat demisia din Guvernul Grindeanu și care și-a retras-o apoi, împreună cu ceilalți membri ai Cabinetului, a spus, în timpul unei dezbateri desfășurate la Cluj, că libertatea presei este un mare avantaj, dar și o mare vulnerabilitate. 

Foto: George Călin/Inquam Photos

„Ne-am trezit cu teme cum ar fi războiul hibrid în care libertatea presei de la noi, din păcate, este într-adevăr un mare avantaj, dar reprezintă şi o mare vulnerabilitate. De aceea, comunicarea strategică devine tot mai importantă. Este evident că noi, în România, nu putem determina presa să spună ceea ce vrem noi, în timp ce în alte societăţi autoritare presa este unul dintre principalele instrumente care promovează veşti false, tot felul de idei şi care sunt o parte a ceea ce se întâmplă în lumea de astăzi în cadrul războiului hibrid”, a susținut Teodor Meleşcanu, citat de News.ro.

„La ora actuală, principala problemă nu sunt armele, armamentele. Bătălia adevărată este de a câştiga minţile oamenilor. Dacă vom reuşi să facem acest lucru, vom reuşi să ne realizăm obiectivele pe care ni le-am propus”, a mai spus acesta.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Adânci considerații, dar i-a răspuns, de mult, fostul director SRI Maior, chiar înainte să plece ambasador peste Ocean. Într-un inrterviu, fiind întrebat cum e cu jurnaliștii sub acoperire, a tras un zâmbet șmecheresc, ca și cum ar face cu ochiul destinului și istoriei: ei, cum e și în alte țări, așa e și la noi. Interviul cu pricina nu a mai fost redifuzat, cred, domnul cu pricina a plecat departe de țară, dar aproape de noi, dl Meleșscanu filosofează. Mulțumim.
    • Like 1
  • check icon
    Citat:"Batalia adevarata e de a castiga mintile oamenilor".Tov.Melescanu,nu e de ajuns cate "minti" a-ti castigat cu a3 si rtv? Mai aveti de luptat,dar sa nu "minti"...
    • Like 3
  • Da pe lumea ailaltă când te mai duci bre melescane , ca tot ești ministru de externe ?
    • Like 2
    • @ Vic Berenghi
      Cand ii arati tu drumul
      • Like 1
  • FlorinD check icon
    Dar nu mai mare vulnerabilitate decât libertatea unor politicieni printre care s-ar putea număra și musiu Meleșcanu.
    • Like 5
  • Doar niste dobitoci au putut crede ca un securist-i.e. Melescanu, ori un kominternist-i.e. Iliescu- se pot transforma peste noapte in stilpi de democratie euro-atlantica. Rezultatul este ca nici dupa aproape 28 de ani nu s-au schimbat prea multe in directia cea buna.
    • Like 6
  • Paul check icon
    Singurul comentariu potrivit panseurilor domnului ministru de externe demisionar este: zici melescanu și... tragi apa.
    • Like 1
    • @ Paul
      Pe asta cine l-a votat?
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult