Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Țin cu Laura, „trimisa” Simonei în finala de la Stuttgart

Simona Halep devine o trambulină pentru relansarea „bătrânelor” talente.

Chinezoaica de 27 de ani Shuai Zhang, după ce a zdrobit-o pe Simona în turul 1 la Australian Open, câștigând astfel pentru prima oară în carieră un meci de Grand Slam, s-a dus până în sferturi de finală.

Acum, la Stuttgart, Laura Siegemund, 28 de ani, locul 71 mondial, n-a câștigat până-n prezent niciun turneu WTA la simplu, a pierdut-o pe drum, 6-1, 6-2, pe Simona în turul 2. 

Apoi, a învins, tot în două seturi scurte, încă două „greoaice” de Top 10, Roberta Vinci și Aga Radwańska.

Va juca finala cu nr 3 mondial, Angelique Kerber.

Și CUM a făcut toate astea blondulia cu ochi albaștri, de înălțimea Simonei, 1,68 metri? Din minut în minut, îmi venea să zic: unde-ai fost până acum, fata moșului?! Laura joacă tenis cu o sete stăpânită cum n-am mai văzut de multă vreme. 

Fuge ca un iepure, lovește hotărât în absolut toate mingile, își digeră greșelile într-o fracțiune de secundă, își susține reușitele cu strigăte scurte, intense, dar reținute.

Procentaj fantastic, 90 % pe primul serviciu (Simona ar trebui literalmente să ia lecții de la Siegemund la acest capitol) în fața Radwańskăi. Folosește foarte bine toate procedeele tenisului: scurte „îngropate” la un metru de fileu, și cu dreapta și cu reverul, loburi, „baloane” de liniștire a situației, voleuri, și clasice, și drive, înțepate imparabil...

„Vulpea” Radwańska depășită cu slaisuri, stopuri și contre-pied-uri, așa ceva e un spectascol rarissim...

Cum la fel cred că va fi înfruntarea cu Kerber de astăzi, pe Digi Sport 2, de la ora 14. Merită s-o vedem, chiar dacă nu joacă Simona...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cred că principala adversară a Laurei a fost presiunea momentului. A vrut mult, a greşit mult. Dar trebuie să-i dăm Cezarului ce este al Cezarului: Angelique a descifrat-o şi bravo ei.
  • Like 0
 • IM check icon
  Laura a pierdut, cum era de așteptat, desi a învins câteva adversare redutabile. Probabil va câștiga si un turneu la un moment dat. Ce e de remarcat la aceasta jucătoare, chiar mai mult decât agresivitatea, duritatea, diversitatea loviturilor este strădania ei de a-si termina studiile de psihologie, de a-si da licenta si de a continua apoi cu masteratul. Si toate astea in timp ce mai participa la cate un turneu, se mai antrenează, mai câștiga, mai pierde...dar, se vede, ii place sa joace si sa învețe (nu numai tenis). Bravo ei!
  • Like 0
 • Excepțională radiografie a Laurei, a turneului, a Simonei. Oricât as vrea sa mă despart de CTP care mă enervează cumplit pe anumite evaluări (vezi cazul cu secuiul arestat de DIIICOT pt. intenția detonarii unui dispozitiv exploziv improvizat - considerat de CTP invenție a SRI -ului invidios că nu are teroriști arabi ) când vine cu niște intervenții chirurgicale pe evenimente politice, sportive, ori sociale trebuie să-i rămân prieten că fan nu-i place.

  • Like 0
 • Și noi ținem Postul, apoi ne mai orientăm, să vedem ce mai apare!
  • Like 0
 • Venom check icon
  Voi ține cu fata asta, cum le susțin și pe adversarele Serenei, indiferent de numele lor. La Simona n-am mai văzut tocmai bucuria de a juca tenisul inteligent și dezinhibat, care a dus-o din anonimat pe locul 11 mondial și apoi pe 2.
  PS "Unde ai fost până acum, fata moșului?" - Ați vrut să spuneți "fata seniorului", nu? că iar se trezește vreo asociație de protecția discriminaților cât de cât și vă trimite un protest!
  • Like 1
  • @ Venom
   Corect! M-am gandit eu ca se creeaza (induce )isteria ''politically correctness''-ului!
   • Like 0
 • Casargoz check icon
  O sa castige. Sper. Forma maxima.
  • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult