Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Trăiește-ți viața cu pasiune! Dansează ca și cum nimeni nu te vede, iubește ca și cum niciodată nu ai fost rănit

barbat - bucurie - Foto Guliver/Getty Images)

Foto Guliver/Getty Images

Acum doi ani am decis să răspund gratuit la orice întrebare contabilă sau fiscală primită pe LinkedIn. Un specialist în social media mi-a spus că pierd timpul. Că nu interesează pe nimeni contabilitatea. Că fiscalitatea nu este sexy.

Unii au spus că nu voi putea să susțin această promisiune mai mult de o lună. Nu i-am ascultat. 

În ultimii doi ani am răspuns gratuit la întrebările postate de sute de oameni. Am răspuns tuturor categoriilor de oameni: de la juniori la CEO. Tuturor categoriilor de firme: de la multinaționale la startup-uri. Tuturor departamentelor: sales, HR, IT, legal, collection, financiar. Am răspuns la orice tip de întrebare: de la optimizări fiscale la concedii medicale, de la taxe PFA la importuri. 

După doi ani am ajuns să fiu urmărit pe LinkedIn de zeci de mii de oameni. Zeci de oameni m-au recomandat pe LinkedIn (vezi secțiunea recomandări).

Unii au devenit clienți. Alții m-au recomandat prietenilor. Mulți mi-au scris că se regăsesc în povestea mea de viată. Cei care mă cunosc știu că sunt foarte pasionat de ce fac. 

Contabilitatea poate să fie ceva plictisitor. Dar dacă o faci cu pasiune, lucrurile devin foarte interesante. Voi continua să răspund gratuit pe LinkedIn. Este un sentiment puternic că pot să ajut cu experiența mea.

Trebuie să-ți trăiesti viața cu pasiune.

„Să cânți ca și cum nimeni nu te ascultă, să iubești ca și cum niciodată nu ai fost rănit, să dansezi ca și cum nimeni nu te vede, să trăiesti ca și cum raiul ar fi pe Pământ” - Mark Twain 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult