Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Trump a lăudat armata americană în discursul din 4 iulie. Criticii l-au acuzat că a irosit fonduri și a politizat sărbătoarea naţională. GALERIE FOTO

Parada SUA 4 iulie

(Foto: Guliver/Getty Images)

În timp ce avioane de luptă zburau pe deasupra miilor de oameni prezenți la memorialul Lincoln din Washington DC, în ciuda ploii torenţiale, președintele american Donald Trump a adus un omagiu armatei americane în discursul său de 4 iulie, cu ocazia Zilei Independenței.

„Națiunea noastră este mai puternică astăzi decât a fost vreodată. Este cea mai puternică acum ", a spus Trump de pe o platformă în fața faimosului memorial, reluând o temă folosită la mitingurile de campanie, scrie Reuters.

„Ne sărbătorim istoria, poporul nostru și eroii care ne apără cu mândrie drapelul: bărbații și femeile curajoase din armata Statelor Unite", a spus Trump. „De peste 65 de ani, nicio forță aeriană inamică nu a reușit să omoare vreun soldat american. Deoarece cerul aparține Statelor Unite ale Americii", a spus Trump. Din când în când din mulțime se auzeau scandări: SUA!, SUA!

Criticii l-au acuzat pe Trump că a irosit fonduri pentru acest eveniment şi că a politizat sărbătoarea naţională înaintea alegerilor din 2020.

La începutul zilei, protestatari adunați în fața Casei Albe au dat foc unui steag al SUA, în timp ce un balon imens „Baby Trump" se afla lângă un banner care îl acuza pe Trump de trădare.

Clic pe imaginea de mai jos, pentru a vedea galeria foto:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ceea ce afirm este rezultatul intuitiei si a unei stiri gen flash surprinsa pe TV : cum am sugerat surprins am fost de nationalitatea unei foarte inalte oficialitati cu decizie din cadrul Intelligent Service-ului american ( Pentagon sau Nato ) si anume romanca. Tot surprins am fost cand adevaratul motiv ( target-ul ) pe care il au cei prezenti in PE
    ( romanii de substanta ) este de fapt penetrarea bresei si decodarea de intell. despre TROICA. Mai surprins am fost cand in partea asiatica
    ( Japoneza Coreeana Chineza ) gasim usor oameni in puncte cheie de nationalitate romaneasca. America de Sud nu duce lipsa de romance ( ca si nationalitate ) dornice de afirmare spre varf. Arabii ( sauditii ) au deja haremuri de convergenta romaneasca feminina ei plecand usor urechea la cate un sfat spus atunci cand trebuie. Rusia prin vocea suava feminina de nationalitate moldoveneasca este temperata atunci cand trebuie in subiectele arzatoare despre Romania iar Israelul cu totii stim ca este puternic laicizat condus de un Isus(a) de nationalitate......guess what ? Putem trage concluzia ca avem o Romanie vorba unui vers : " All the right people in the highest places " sau a unui proverb " pe dinafara ( extern ) mar inflorit pe dinautru
    ( institutii + societate ) lac imputit "....SA FIE OARE BANI LA MIJLOC ?
    ( tratati comment-ul ca pe un pamflet )
    • Like 1
  • Megalomanul ăsta și-a greșit țara, trebuia să se nască în Coreea de Nord.
    • Like 0
  • La copiat pe Macron, a și spus că a fost inspirat de modelul franțuzesc. Nici asta nu e bine ? Criticii lui au fost unii de la o asociație anti-Trump conduşi de activistul Gregory “Joey” Johnson şi format din membri ai Clubului Revoluţionarilor şi ai Revolution Tour ceea ce e bine, dacă sunt cu,, viva la revolution " cred că sunt demni de luat în seamă, au mai dat și foc steagului SUA deci e chiar bine, bine. Asta e opoziția lui Trump, aia sănătoasă la cap care va aduce omenirea pe noi culmi ale progresului.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult