Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Trump a lăudat armata americană în discursul din 4 iulie. Criticii l-au acuzat că a irosit fonduri și a politizat sărbătoarea naţională. GALERIE FOTO

Parada SUA 4 iulie

(Foto: Guliver/Getty Images)

În timp ce avioane de luptă zburau pe deasupra miilor de oameni prezenți la memorialul Lincoln din Washington DC, în ciuda ploii torenţiale, președintele american Donald Trump a adus un omagiu armatei americane în discursul său de 4 iulie, cu ocazia Zilei Independenței.

„Națiunea noastră este mai puternică astăzi decât a fost vreodată. Este cea mai puternică acum ", a spus Trump de pe o platformă în fața faimosului memorial, reluând o temă folosită la mitingurile de campanie, scrie Reuters.

„Ne sărbătorim istoria, poporul nostru și eroii care ne apără cu mândrie drapelul: bărbații și femeile curajoase din armata Statelor Unite", a spus Trump. „De peste 65 de ani, nicio forță aeriană inamică nu a reușit să omoare vreun soldat american. Deoarece cerul aparține Statelor Unite ale Americii", a spus Trump. Din când în când din mulțime se auzeau scandări: SUA!, SUA!

Criticii l-au acuzat pe Trump că a irosit fonduri pentru acest eveniment şi că a politizat sărbătoarea naţională înaintea alegerilor din 2020.

La începutul zilei, protestatari adunați în fața Casei Albe au dat foc unui steag al SUA, în timp ce un balon imens „Baby Trump" se afla lângă un banner care îl acuza pe Trump de trădare.

Clic pe imaginea de mai jos, pentru a vedea galeria foto:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ceea ce afirm este rezultatul intuitiei si a unei stiri gen flash surprinsa pe TV : cum am sugerat surprins am fost de nationalitatea unei foarte inalte oficialitati cu decizie din cadrul Intelligent Service-ului american ( Pentagon sau Nato ) si anume romanca. Tot surprins am fost cand adevaratul motiv ( target-ul ) pe care il au cei prezenti in PE
  ( romanii de substanta ) este de fapt penetrarea bresei si decodarea de intell. despre TROICA. Mai surprins am fost cand in partea asiatica
  ( Japoneza Coreeana Chineza ) gasim usor oameni in puncte cheie de nationalitate romaneasca. America de Sud nu duce lipsa de romance ( ca si nationalitate ) dornice de afirmare spre varf. Arabii ( sauditii ) au deja haremuri de convergenta romaneasca feminina ei plecand usor urechea la cate un sfat spus atunci cand trebuie. Rusia prin vocea suava feminina de nationalitate moldoveneasca este temperata atunci cand trebuie in subiectele arzatoare despre Romania iar Israelul cu totii stim ca este puternic laicizat condus de un Isus(a) de nationalitate......guess what ? Putem trage concluzia ca avem o Romanie vorba unui vers : " All the right people in the highest places " sau a unui proverb " pe dinafara ( extern ) mar inflorit pe dinautru
  ( institutii + societate ) lac imputit "....SA FIE OARE BANI LA MIJLOC ?
  ( tratati comment-ul ca pe un pamflet )
  • Like 1
 • Megalomanul ăsta și-a greșit țara, trebuia să se nască în Coreea de Nord.
  • Like 0
 • La copiat pe Macron, a și spus că a fost inspirat de modelul franțuzesc. Nici asta nu e bine ? Criticii lui au fost unii de la o asociație anti-Trump conduşi de activistul Gregory “Joey” Johnson şi format din membri ai Clubului Revoluţionarilor şi ai Revolution Tour ceea ce e bine, dacă sunt cu,, viva la revolution " cred că sunt demni de luat în seamă, au mai dat și foc steagului SUA deci e chiar bine, bine. Asta e opoziția lui Trump, aia sănătoasă la cap care va aduce omenirea pe noi culmi ale progresului.
  • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult