Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Trump a lăudat armata americană în discursul din 4 iulie. Criticii l-au acuzat că a irosit fonduri și a politizat sărbătoarea naţională. GALERIE FOTO

Parada SUA 4 iulie

(Foto: Guliver/Getty Images)

În timp ce avioane de luptă zburau pe deasupra miilor de oameni prezenți la memorialul Lincoln din Washington DC, în ciuda ploii torenţiale, președintele american Donald Trump a adus un omagiu armatei americane în discursul său de 4 iulie, cu ocazia Zilei Independenței.

„Națiunea noastră este mai puternică astăzi decât a fost vreodată. Este cea mai puternică acum ", a spus Trump de pe o platformă în fața faimosului memorial, reluând o temă folosită la mitingurile de campanie, scrie Reuters.

„Ne sărbătorim istoria, poporul nostru și eroii care ne apără cu mândrie drapelul: bărbații și femeile curajoase din armata Statelor Unite", a spus Trump. „De peste 65 de ani, nicio forță aeriană inamică nu a reușit să omoare vreun soldat american. Deoarece cerul aparține Statelor Unite ale Americii", a spus Trump. Din când în când din mulțime se auzeau scandări: SUA!, SUA!

Criticii l-au acuzat pe Trump că a irosit fonduri pentru acest eveniment şi că a politizat sărbătoarea naţională înaintea alegerilor din 2020.

La începutul zilei, protestatari adunați în fața Casei Albe au dat foc unui steag al SUA, în timp ce un balon imens „Baby Trump" se afla lângă un banner care îl acuza pe Trump de trădare.

Clic pe imaginea de mai jos, pentru a vedea galeria foto:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ceea ce afirm este rezultatul intuitiei si a unei stiri gen flash surprinsa pe TV : cum am sugerat surprins am fost de nationalitatea unei foarte inalte oficialitati cu decizie din cadrul Intelligent Service-ului american ( Pentagon sau Nato ) si anume romanca. Tot surprins am fost cand adevaratul motiv ( target-ul ) pe care il au cei prezenti in PE
    ( romanii de substanta ) este de fapt penetrarea bresei si decodarea de intell. despre TROICA. Mai surprins am fost cand in partea asiatica
    ( Japoneza Coreeana Chineza ) gasim usor oameni in puncte cheie de nationalitate romaneasca. America de Sud nu duce lipsa de romance ( ca si nationalitate ) dornice de afirmare spre varf. Arabii ( sauditii ) au deja haremuri de convergenta romaneasca feminina ei plecand usor urechea la cate un sfat spus atunci cand trebuie. Rusia prin vocea suava feminina de nationalitate moldoveneasca este temperata atunci cand trebuie in subiectele arzatoare despre Romania iar Israelul cu totii stim ca este puternic laicizat condus de un Isus(a) de nationalitate......guess what ? Putem trage concluzia ca avem o Romanie vorba unui vers : " All the right people in the highest places " sau a unui proverb " pe dinafara ( extern ) mar inflorit pe dinautru
    ( institutii + societate ) lac imputit "....SA FIE OARE BANI LA MIJLOC ?
    ( tratati comment-ul ca pe un pamflet )
    • Like 1
  • Megalomanul ăsta și-a greșit țara, trebuia să se nască în Coreea de Nord.
    • Like 0
  • La copiat pe Macron, a și spus că a fost inspirat de modelul franțuzesc. Nici asta nu e bine ? Criticii lui au fost unii de la o asociație anti-Trump conduşi de activistul Gregory “Joey” Johnson şi format din membri ai Clubului Revoluţionarilor şi ai Revolution Tour ceea ce e bine, dacă sunt cu,, viva la revolution " cred că sunt demni de luat în seamă, au mai dat și foc steagului SUA deci e chiar bine, bine. Asta e opoziția lui Trump, aia sănătoasă la cap care va aduce omenirea pe noi culmi ale progresului.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult