Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Trump a lăudat armata americană în discursul din 4 iulie. Criticii l-au acuzat că a irosit fonduri și a politizat sărbătoarea naţională. GALERIE FOTO

Parada SUA 4 iulie

(Foto: Guliver/Getty Images)

În timp ce avioane de luptă zburau pe deasupra miilor de oameni prezenți la memorialul Lincoln din Washington DC, în ciuda ploii torenţiale, președintele american Donald Trump a adus un omagiu armatei americane în discursul său de 4 iulie, cu ocazia Zilei Independenței.

„Națiunea noastră este mai puternică astăzi decât a fost vreodată. Este cea mai puternică acum ", a spus Trump de pe o platformă în fața faimosului memorial, reluând o temă folosită la mitingurile de campanie, scrie Reuters.

„Ne sărbătorim istoria, poporul nostru și eroii care ne apără cu mândrie drapelul: bărbații și femeile curajoase din armata Statelor Unite", a spus Trump. „De peste 65 de ani, nicio forță aeriană inamică nu a reușit să omoare vreun soldat american. Deoarece cerul aparține Statelor Unite ale Americii", a spus Trump. Din când în când din mulțime se auzeau scandări: SUA!, SUA!

Criticii l-au acuzat pe Trump că a irosit fonduri pentru acest eveniment şi că a politizat sărbătoarea naţională înaintea alegerilor din 2020.

La începutul zilei, protestatari adunați în fața Casei Albe au dat foc unui steag al SUA, în timp ce un balon imens „Baby Trump" se afla lângă un banner care îl acuza pe Trump de trădare.

Clic pe imaginea de mai jos, pentru a vedea galeria foto:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ceea ce afirm este rezultatul intuitiei si a unei stiri gen flash surprinsa pe TV : cum am sugerat surprins am fost de nationalitatea unei foarte inalte oficialitati cu decizie din cadrul Intelligent Service-ului american ( Pentagon sau Nato ) si anume romanca. Tot surprins am fost cand adevaratul motiv ( target-ul ) pe care il au cei prezenti in PE
  ( romanii de substanta ) este de fapt penetrarea bresei si decodarea de intell. despre TROICA. Mai surprins am fost cand in partea asiatica
  ( Japoneza Coreeana Chineza ) gasim usor oameni in puncte cheie de nationalitate romaneasca. America de Sud nu duce lipsa de romance ( ca si nationalitate ) dornice de afirmare spre varf. Arabii ( sauditii ) au deja haremuri de convergenta romaneasca feminina ei plecand usor urechea la cate un sfat spus atunci cand trebuie. Rusia prin vocea suava feminina de nationalitate moldoveneasca este temperata atunci cand trebuie in subiectele arzatoare despre Romania iar Israelul cu totii stim ca este puternic laicizat condus de un Isus(a) de nationalitate......guess what ? Putem trage concluzia ca avem o Romanie vorba unui vers : " All the right people in the highest places " sau a unui proverb " pe dinafara ( extern ) mar inflorit pe dinautru
  ( institutii + societate ) lac imputit "....SA FIE OARE BANI LA MIJLOC ?
  ( tratati comment-ul ca pe un pamflet )
  • Like 1
 • Megalomanul ăsta și-a greșit țara, trebuia să se nască în Coreea de Nord.
  • Like 0
 • La copiat pe Macron, a și spus că a fost inspirat de modelul franțuzesc. Nici asta nu e bine ? Criticii lui au fost unii de la o asociație anti-Trump conduşi de activistul Gregory “Joey” Johnson şi format din membri ai Clubului Revoluţionarilor şi ai Revolution Tour ceea ce e bine, dacă sunt cu,, viva la revolution " cred că sunt demni de luat în seamă, au mai dat și foc steagului SUA deci e chiar bine, bine. Asta e opoziția lui Trump, aia sănătoasă la cap care va aduce omenirea pe noi culmi ale progresului.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult