Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cum justifică deputatul Ciuhodaru inițierea legii contra celor ce împiedică „exercitarea puterii de stat”

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a negat că proiectul de modificare a Codului Penal prin care împiedicarea exercitării puterii de stat ar putea fi pedepsită cu închisoarea i-ar viza pe protestatarii din Piața Victoriei. 

Întrebat la Digi 24 dacă cei care au protestat împotriva ordonanței 13 de modificare a codurilor penale și a Guvernului ar fi vizați, Tudor Ciuhodaru a răspuns: „Fără îndoială, nu. De altfel proiectul a fost depus în mandatul trecut și cu ceea ce am venit acum este doar o corecție legată de recomandările Consiliului Legislativ. Se referă la manifestările extremiste, revizioniste și separatiste împotriva ordinii constituționale, adică la acel articol fundamental din Constituția României, articolul 1, în care se prevede foarte clar că suntem un stat suveran, indepencent, unitar și indivizibil”. 

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a inițiat un proiect de lege pentru modificarea Codului Penal care prevede că schimbarea ordinii constituţionale sau împiedicarea exercitării puterii de stat ar putea fi pedepsite cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

În expunerea de motive, deputatul Tudor Ciuhodaru spune că „România a fost întotdeauna un stat extrem de tolerant”, iar „lipsa unor măsuri care să descurajeze şi să pedepsească orice acţiune împotriva ordinii constituţionale săvârşite de persoane, organizaţii sau partide a dus la exacerbarea acestor manifestări”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Doamnă, scrieți și dv., vă rog frumos, ceva coerent și lizibil. Dacă proiectul se referă la protestatarii din Victoria, nașpa, se face de rîs. Poate însă are temei mai larg. ESte perfect adevărat că statul român este tolerant, mai ales cu propria sa nesimțire și cu propria sa incompetență, cu propriul său tupeu. Poate că asta ar dori să rezolve domnul cu pricina. :)
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult