Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Tudorel Toader nu mai are răbdare: a anunțat că a declanșat procedura de desemnare a unui nou procuror general. Augustin Lazăr: „A recunoscut că a eşuat în demersurile sale ilegale”

Tudorel Toader - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Ministrul Justiției nu mai are răbdare. Tudorel Toader a anunțat joi că va declanșa procedura de numire a unui nou procuror general. Mandatul lui Augustin Lazăr va expira în luna aprilie.

„La finalul lunii aprilie îi expiră mandatul (lui Augustin Lazăr - n.n.) și procedura se derulează între timp și, în felul ăsta, până la expirarea perioadei, vom avea un nou procuror general”, a spus Tudorel Toader, după întâlnirea de la Parchetul General, anunță Digi24.

Întrebat de reporteri dacă judecătoarea Corina Mândrilă (fostă Gheorghişan, fostă Dăescu) de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) ar fi în cărţi pentru şefia Parchetului General, Tudorel Toader a refuzat să răspundă.

„Nici n-am declanșat procedura și acuma vizăm? Vedem cine se va înscrie și atunci vom vedea”, a răspuns el. „Credeți că ai putea să ai un favorit dinainte?”, a adăugat Toader.

Ministrul Justiției a propus în octombrie anul trecut revocarea din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a susținut că faptele reținute în sarcina procurorului șef DNA sunt în aceeași măsură imputabile procurorului general.

Citiți și editorialele lui Cristian Tudor Popescu: 

Îți recomandăm
Augustin Lazăr

Augustin Lazăr: „Să vină la conducătorul instituției și să-i spună bărbătește ce probleme sunt”

Procurorul general Augustin Lazăr l-a criticat pe Tudorel Toader și a spus că ministrul Justiției a eșuat în demersurile sale ilegale. „Să vină la conducătorul instituției și să-i spună bărbătește ce probleme sunt. Cum să mă convoace? Domnia sa a venit la mine în instituție. Dacă a venit în Ministerul Public, singurul care poate lua o decizie conform legii și de a reprezenta Ministerul Public în raport cu un alt reprezentant de instituție este procurorul general. Domnia sa a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate în cadrul Asociației Procurorilor. Acel procuror trebuie mai întâi să-și clarifice mai întâi problemele de legitimitate în cadrul acelei asociații”, a declarat procurorul general citat de Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Oare coliva la tudorel o sa aibe forma de neg?
    • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult