Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Tudorel Toader nu mai are răbdare: a anunțat că a declanșat procedura de desemnare a unui nou procuror general. Augustin Lazăr: „A recunoscut că a eşuat în demersurile sale ilegale”

Tudorel Toader - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Ministrul Justiției nu mai are răbdare. Tudorel Toader a anunțat joi că va declanșa procedura de numire a unui nou procuror general. Mandatul lui Augustin Lazăr va expira în luna aprilie.

„La finalul lunii aprilie îi expiră mandatul (lui Augustin Lazăr - n.n.) și procedura se derulează între timp și, în felul ăsta, până la expirarea perioadei, vom avea un nou procuror general”, a spus Tudorel Toader, după întâlnirea de la Parchetul General, anunță Digi24.

Întrebat de reporteri dacă judecătoarea Corina Mândrilă (fostă Gheorghişan, fostă Dăescu) de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) ar fi în cărţi pentru şefia Parchetului General, Tudorel Toader a refuzat să răspundă.

„Nici n-am declanșat procedura și acuma vizăm? Vedem cine se va înscrie și atunci vom vedea”, a răspuns el. „Credeți că ai putea să ai un favorit dinainte?”, a adăugat Toader.

Ministrul Justiției a propus în octombrie anul trecut revocarea din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a susținut că faptele reținute în sarcina procurorului șef DNA sunt în aceeași măsură imputabile procurorului general.

Citiți și editorialele lui Cristian Tudor Popescu: 

Îți recomandăm
Augustin Lazăr

Augustin Lazăr: „Să vină la conducătorul instituției și să-i spună bărbătește ce probleme sunt”

Procurorul general Augustin Lazăr l-a criticat pe Tudorel Toader și a spus că ministrul Justiției a eșuat în demersurile sale ilegale. „Să vină la conducătorul instituției și să-i spună bărbătește ce probleme sunt. Cum să mă convoace? Domnia sa a venit la mine în instituție. Dacă a venit în Ministerul Public, singurul care poate lua o decizie conform legii și de a reprezenta Ministerul Public în raport cu un alt reprezentant de instituție este procurorul general. Domnia sa a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate în cadrul Asociației Procurorilor. Acel procuror trebuie mai întâi să-și clarifice mai întâi problemele de legitimitate în cadrul acelei asociații”, a declarat procurorul general citat de Digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Oare coliva la tudorel o sa aibe forma de neg?
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult