Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ce n-a făcut nici PCR – Justiție cu circuit închis

Cine a crezut că secția pentru Investigarea Magistraților, pe scurt SECȚIA, condusă de facto de către matraca lui T. Toader, Adina Independența Florea, se va ocupa numai cu distrugerea magistraților puși pe lista neagră de PSD, începând cu fostul procuror DNA Kovesi, a dovedit o întristătoare îngustime de minte. Prin cheremul lui T. Toader, SECȚIA va fi unica secție de pe această planetă care nu face parte dintr-un întreg, este scoasă de sub autoritatea Parchetului General, ca o mână care se mișcă separată de corp, sub controlul exclusiv al lui T. Toader.

Astfel, activitatea SECȚIEI va fi mult mai amplă. Până când DNA o să fie complet paralizată sau desființată, dosarele politicienilor sau clienților partidului Dragnea vor fi înșfăcate de pe masa procurorilor DNA și aruncate în sertarele SECȚIEI.

De trei ori a cerut SECȚIA ca DNA să-i predea dosarul lui însuși Dragnea, TEL DRUM. În primele două tentative, nu s-a formulat nicio justificare, mizându-se pur și simplu pe intimidarea procurorilor anticorupție.

Care, însă, au rezistat. 

A treia oară, SECȚIA a mințit pur și simplu: că ar fi, pe undeva în dosar, agățat și un magistrat, prin urmare, să i se dea ditamai dosarul de fraudare de fonduri europene, care-i stă în cârcă lui Dragnea. DNA a replicat sec: nu există nici picior de magistrat în dosar.

Avem, deci, stimați concetățeni care vă duceți la culcare, o a doua Justiție în România. Partidul Comunist își înființase magazine cu circuit închis, numai pentru nomenclatura de partid. Partidul Dragnea e mult mai tare, și-a făcut Justiție cu circuit închis, numai pentru nomenclatura de partid și dușmanii ei.

Jandarmii sunt pregătiți cu muniție de război ca să facă ordine dacă vor ieși oamenii în stradă. Ne prăvălim în bezna de dinainte de `89... 

Putem să înțelegem acum, cei care am trăit acea zi, de ce, în dimineața de 22 Decembrie, s-a amânat deschiderea unui foc de mitraliere asupra zecilor de mii de manifestanți din fața Comitetului Central. Pentru că Ceaușescu a zbierat, cu limbă de moarte: Tovarăși, rămâneți pe locurile voastre!

Și tovarășii au rămas...

Acum, a venit timpul ca tovarășii să apese, în fine, pe trăgaci.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • - "dosarele politicienilor sau clienților partidului Dragnea vor fi înșfăcate de pe masa procurorilor DNA și aruncate în sertarele SECȚIEI." - da' de unde stii ca n-or sa fie distruse sau dezbracate de dovezi ??
  • Like 0
 • Până la 48 de ani am învățat că ,,unii oameni sunt buni din răutate iar alții răi din bunătate " , am acumulat experiențe de viață începând cu mucii șterși cu mâneca până la batista de hârtie, de la primul vot în 90 până la cel din 2016 , de la ,,planul cincinal" până la piscinele cu cormorani , de la armata din timpul loviturii de stat până la gazoasa jandarmerie a anilor prezenți și afli adevăruri trunchiate , deformate , COMANDATE într-o presă ,,liberă " așa zisă dar cu nimic mai prejos decât Scânteia comunistă. Lătrăi gen Ciutacu,Gâdea , Badea sau ,,trâmbițe " precum Cozmin Guse sau Tudorel Toader, prima analfabetă aruncată într-o funcție ce distruge o istorie , un popor , un viitor ,,Ale tale sunt patrie dintotdeauna" vorba lui Nichita Stănescu ! Se vorbește despre manipulare prin presă dar se uită că doar o minte slabă și needucată poate fi prostită . Cine poate spune cu mâna pe inimă că susține un penal ce gândește legi pentru sine este altul decât cel ce acceptă să taie din buget bunăstarea viitorului țării (copiii) dar include , pe spatele prostului ce muncește, suplimentarea pentru pensie specială?!? Știu, vor veni postacii PSD la ,,ora de contrazicere" ....degeaba dragi pesedişti, eu am ales cunoașterea iar voi slugărnicia, eu am ales viitorul iar voi ciolanul gol , eu am ales viitorul copilului meu iar voi doar curvărăseala pentru o bucățică din ce mai se scurge din mustața bardului de Teleorman . Pentru că așa e la români, ziua de mâine e negură iar ziua de azi e ceață dar nimic nu mai contează dacă în stomac iți plutesc cartofii prăjiți intr-un Muscat Otonel precum corăbiile lui Vespucci în drum spre America lui Columb...
  • Like 3
 • Ca de obicei câțiva "specialiști și bine informați", fiecare din sursele pe care le agreează, care le furnizează informațiile conform viziunilor lor, s-au lansat in " dizertații ", care de care mai elucubrante, uitând esențialul și anume că momentul a fost ratat in 2016, când alegerile care ar mai fi putut fi numite lib
  ere. Toți vă puneți speranța în următoarele alegeri. Bună întrebarea unuia " care alegeri, oare vor mai fi?". Eu mă îndoiesc că vor mai fi alegeri libere. Dacă nu vor ieși așa cum le va conveni lor oare vor fi validate, sau se va vota până va ieși ce le convine lor? Este o practică nouă folosită, des in ultimul timp in "parlament", de actuala coaliție. Și pentru că tot vă uitați în rep. Moldova, nu uitați că și acolo, în umbra moscovei, se practică nerecunoașterea și nerespectarea votului, în funcție de interesele celor ce le supraveghează. Dacă ieșirea, violentă, în stradă, nu este o soluție, atunci care? Alegeri libere nu, ieșiri violente nu!? Cu vorbă bună nu!?
  • Like 3
 • Obiectivul lui dragnea este dictatura. Nu ii este frica. Ii era frica inainte de alegerile din 2016. Cand mintea la TV. S-a relaxat. Primul pas este acela de a subjuga total justitia. Apoi vor da o lovitura de stat la presedinte, visul usl-istului. De asta si-au luat munitie de razboi jandarmii. Si de asta vor sa schimbe seful armatei. Ca armata sa stea in cazarmi. SRI-ul este timorat, condus de un sef slab. Vor prelua puterea la fel ca la turci si vor scoate Romania din UE denuntand tratatul. Europenii se vor uita cu ingrijorare. Motivul va fi probabil un atentat la Dragnea, cum a incercat sa vorbeasca despre "pistol in actul 1", de il urmareau unii prin oras sa ii ia gatul. Soros, UE, opozitia, oamenii din strada, Kovesi etc au pus la cale atentatul si trebuie luate urgent masuri: arestari, tribunalul poporului ca sa salveze Romania de forte straine care ne vor raul si distrugerea neamului stramosesc && ortodox. Vor prelua puterea totala. Nu vor putea face un referendum deoarece romanii ii vor taxa, deci va trebui sa fie un act violent si socant care sa le motiveze gestul. Cum s-a incercat pe 10 august. Acum va fi ceva targetat, chirurgical, la fel ca socul uciderii lui Ceausescu.
  A doua miza a iesirii din UE este imigratia. Din cauza exodului care se accelereaza pe masura abuzurilor, Romania se depopuleaza si nu mai este cine sa plateasca taxe => pensii, salarii. Economia te impinge spre Corea de Nord cand o abuzezi. Peste cativa ani ies la pensie decreteii, lucru fatal, care va da peste cap bugetul iremediabil. PSD denuntand tratatul cu UE, romanii nu vor mai putea parasi tara, ramanand aici legati ca iobagii de glie, trecandu-se inapoi la vize. Se va putea iesi, dar cu moderatie. Mai mult unii decat altii. PSDistii vor prelua domeniile economiei unul cate unul. Ghita IT, Dragnea agricultura, etc. Tara va fi condusa de un grup restrans, de la o masa, la fel ca in poza bugetului. Poza aia a fost un omagiu adus conducatorului iubit care gandeste, creaza, se implica, are grija de popor. Avanpremiera la un dictator. Pe cine sa copieze Dragnea la maturitate? Pe Ceausescu din copilarie. Insa spre deosebire de Ceausescu care vorbea despre proprietatea obsteasca (care ascundea falimentul), Dragnea va lua tara pe persoana fizica, iar romanii la fel ca 25 de ani sub Ceausescu, nu vor face nimic, vor asista pasiv si vor incerca sa se salveze individual, unii esuand in Romania, iar altii fugind in strainatate. Ramane Transilvania, o insula de democratie care sigur va lua o alta cale. Ca in Ucraina.
  • Like 3
  • @ bogdan remesh
   Opinion check icon
   Ma tem ca scenariul dvs. nu poate fi exclus.
   • Like 0
  • @ bogdan remesh
   - ori ai visat urat, ori ai luat ceva prea tare pt. tine ............ daca se va produce schita ta, cred ca rusii ne vor rade de pe fata pamantului, ceea ce va fi binemeritat .......
   • Like 0
 • Incepe sa fie trist in ROMANIA ,sunt generatia care am rabdat comunismul si am trecut o revolutie care s-a dovedit lovitura de stat .Esalonul II care a luat puterea ,sunt tot ei ,nu mai avem nici o sansa ,deja este aproape la fel doar ca acum putem fugi in lumea larga ,dar pacat de tara asta si bogata si frumoasa sa o lasam pe mana unor nenorociti!! Poate ne mai ajuta Dumnezeu ca altfel nu vad cine!
  • Like 2
 • Pe Ceaușescu am apucat și eu să-l văd, după ce am stat toată ziua cocoțată pe un gard. O altă amintire a acelor ani, e cum ședeam în țărână pe o tarla întinsă, productivă; irigatoarele aruncau apă care strălucea în soare, eu îmi stergeam mucii și măncam dintr-o varză.
  • Like 3
  • @ Ligia Marina Enachioiu
   - cred ca mi-ar fi placut sa fiu cu tine ....... sau invers .......
   • Like 0
  • @ Stan Colton
   - asta era din "amintiri din copilarie" .............. de nic. ceau. ...................................................................................................................................
   • Like 0
 • mike mike check icon
  "Jandarmii sunt pregătiți cu muniție de război ca să facă ordine dacă vor ieși oamenii în stradă. "---> Este vorba de anul 2019 sau de 1989? Nu de alta, insa Duminica este programat un protest in Piata Victoriei.
  Daca atunci a zbierat Ceausescu, acum cine o sa mai zbiara daca se "supara" jandarmii? Ca pe Don Livio nu mi-l imaginez zbierand de mila oamenilor.
  • Like 0
  • @ mike
   Opinion check icon
   Nu cred ca se ajunge pana acolo totusi, sper ca mai sunt oameni cu discernamant.
   Dar ce se mai aude cu ancheta privind violentele din 10 august?
   Dar dosarul revolutiei din '89, a fost inchis?
   • Like 1
  • @ Opinion
   mike mike check icon
   Vom afla adevarul despre 10 august peste inca 50 de ani. De parca nu l-am cunoaste....
   • Like 0
 • Redau o parte din stenograma discursului privind starea natiei sustinut de Goebbels in 18 februarie 1943:"Suntem gata sa ne aparam vietile cu toate mijloacele aflate la indemana indiferent daca restul lumii va intelege necesitatea acestei lupte sau nu...A sosit ora in care trebuie sa ne scoatem manusile de matase si sa inclestam pumnul.Trebuie sa folosim toate mijloacele care ne stau la indemana pentru a ne atinge scopul...Acordand toata puterea Fuhrer-ului dusmanii nostri vor primi o lovitura devastatoare...Aceste masuri nu vor duce la o prelungire a razboiului ci la accelerarea lui...Un razboi radical va fi un razboi mai scurt".Nu vi se pare ca Dragnea a citit acest discurs si Goebbels este un lider motivational pentru el si acolitii lui!In toate discursurile sustinute anterior in fata delegatilor veniti din toata tara Dragnea intreba de fiecare data:"Vreti sa fiu liderul vostru!?...Vreti un partid puternic si amarui(aici glumesc)...Vreti sa conducem tara!?etc"acelasi gen de intrebari retorice se regasesc si in discursul lui Goebbels(Goebbels Total War Speech pe you tube).
  • Like 4
  • @ Muntean Aurelian
   Opinion check icon
   Lucrurile nu prea se schimba in mod esential de la o generatie la alta, doar tehnologiile.
   • Like 1
 • E o batalie surda si oarba a politicului cu diverse structuri ale serviciilor pentru a controla justitia pe fondul unei legislatii se pare mult mai permisiva si vulnerabila decat ne-am fi asteptat. Acum putem sa vedem cu totii pe pielea si pe nervii nostri ce mult inseamna ca justitia sa fie independenta. Insa ceea ce se intampla cu acest organism nou infiintat de intimidare a magistratilor si care incearca sa preia dosarul tel drum de la DNA depaseste orice imaginatie. Oamenii nu vor mai iesi in strada pentru ca si-au dat seama ca asta nu mai are nici un efect asupra celor de la putere in schimb aceasta tacere mocnita ascunde o mare nervozitate amestecata cu o scarba profunda si care sper ca se va vedea la vot si ca oamenii au inteles ca au o arma redutabila pe care o pot folosi periodic: stampila. Ma intreb oare ce-i mai lipseste domnului Dragnea pana la puterea absoluta? Poate o politie politica cu care sa-si elimine fizic adversarii de orice fel.
  • Like 0
  • @ reveriilucide
   Opinion check icon
   Da, asa este, am luat justitia ca pe un bun dat, oricum ceva indepartat de noi, teoretic, nonesential in viata de zi cu zi. Da, o justitie functionala nu prea iti da bani in plus, dar nici nu le permite altora sa tii fure pe cei pe care ii ai.
   • Like 1
  • @ reveriilucide
   Singura arma contra celor de la putere este de fapt iesitul oamenilor in strada . Si este foarte trist ca oamenii nu-si dau seama de chestia asta . Toti intorc spatele scirbiti si asteapta niste alegeri care nu vor mai veni. Nu stiu cum de nimeni nu se uita ce se intimpla in Republica Moldova . Acolo sunt alegeri , nu ?
   Acestor indivizi nu le pasa de nimeni : UE , USA , NATO si alte chestii. Modelul lor perfect este Rusia , unde toti fura de sting , cotizeaza la sefu' si traiesc la Monaco , Londra si alte destinatii caldute. In rest pentru rusii obisnuiti, multa propaganda si cam atit...
   Ei nu se iau tare de UE sau americani exact pentru singurul motiv de care le este FRICA : sa iasa oamenii in strada ... Iesirea oamenilor in strada poate declansa alegeri anticipate ,care le-ar fi FATALE.
   Nu acelasi lucru se va intimpla cind vor controla toate pirghiile puterii . Alegerile si iesitul oamenilor in strada nu vor insemna nimic.
   "Somnul natiunii , naste monstri "
   • Like 2
 • Aceasta este prima acțiune înainte sa vina întunericul peste noi.
  Nici nu vreau sa ma gândesc cum va fi în întuneric. Vom fi atacați fără drept la replica.
  .
  • Like 1


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult