Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Tur de forță al președintelui Iohannis la ministere. La MAI: Câștigați demnitatea și respectul românilor!

Klaus Iohannis - Guvernul Orban - Cotroceni

Foto Facebook/Klaus Iohannis

„Reabilitați-vă în ochii românilor și asigurați siguranța cetățeanului! Eliminați incompetenții și pilele din structurile de conducere, dați o șansă adevăraților profesioniști și veți câștiga demnitatea și respectul românilor!”, a spus marți președintele Klaus Iohannis la ceremonia de instalare a noului ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Klaus Iohannis a declarat că Poliția, Jandarmeria și ISU au fost sub atac în guvernarea PSD pentru că „ați tolerat sau ați fost unii dintre dumneavoastră obligați să tolerați înșurubarea unor persoane în funcții publice care nu aveau ce căuta acolo”.

„S-au folosit metode dintre cele mai perfide pentru a vă juca pe unii împotriva celorlalți, pentru a institui un control politic acolo unde profesionalismul trebuie să-și spună cuvântul”, a punctat președintele Iohannis.

La Ministerul Justiției:  „Trebuie reluate discuțiile cu GRECO, cu Comisia Europeană”

La ceremonia de instalare a noului ministru al Jusțiției, Cătălin Predoiu, președintele Klaus Iohannis a subliniat că își dorește foarte mult o justiție dreaptă, o luptă anticorupție eficientă. „Legile justiției au fost masacrate de fosta majoritate toxică din parlament. Sunt în funcțiune, dar nu înseamnă că sunt cum trebuie. Trebuie reluate discuțiile cu GRECO, cu Comisia Europeană, cu cei de bună-credință. Unde au fost modificări bune să fie lăsate, unde nu, să fie corectate”, a spus Iohannis, notează Hotnews.ro.

Președintele Klaus Iohannis a participat marți la ceremoniile de preluare a mandatelor de miniștri de către Bogdan Aurescu (Externe), Marcel Vela (Interne), Nicolae Ciucă (Apărare) și Cătălin Predoiu (Justiție).

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu este nici un tur de forță, este o preluare forțată a prerogativelor guvernului de către președenție și o ședință foto electorală a candidatului PDNL pe bani publici. Asistăm, buimaci și în extaz față de tătucul României, la siluirea democrației la drumul mare, în piața publică.
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Teodora check icon
   Dacă ați văzut oameni extaziati de ieri încoace, sa stiti ca asta are legătură cu dispariția Vioricai Dancila, nu cu aparițiile publice si tururile de forță ale președintelui.
   Iar democrația noastră este atât de originală, încât nici nu iti mai dai seama daca e siluita sau nu. In ultimii ani nu vi s-a părut că suferea democrația noastră?
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult