Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Tur de forță al președintelui Iohannis la ministere. La MAI: Câștigați demnitatea și respectul românilor!

Klaus Iohannis - Guvernul Orban - Cotroceni

Foto Facebook/Klaus Iohannis

„Reabilitați-vă în ochii românilor și asigurați siguranța cetățeanului! Eliminați incompetenții și pilele din structurile de conducere, dați o șansă adevăraților profesioniști și veți câștiga demnitatea și respectul românilor!”, a spus marți președintele Klaus Iohannis la ceremonia de instalare a noului ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Klaus Iohannis a declarat că Poliția, Jandarmeria și ISU au fost sub atac în guvernarea PSD pentru că „ați tolerat sau ați fost unii dintre dumneavoastră obligați să tolerați înșurubarea unor persoane în funcții publice care nu aveau ce căuta acolo”.

„S-au folosit metode dintre cele mai perfide pentru a vă juca pe unii împotriva celorlalți, pentru a institui un control politic acolo unde profesionalismul trebuie să-și spună cuvântul”, a punctat președintele Iohannis.

La Ministerul Justiției:  „Trebuie reluate discuțiile cu GRECO, cu Comisia Europeană”

La ceremonia de instalare a noului ministru al Jusțiției, Cătălin Predoiu, președintele Klaus Iohannis a subliniat că își dorește foarte mult o justiție dreaptă, o luptă anticorupție eficientă. „Legile justiției au fost masacrate de fosta majoritate toxică din parlament. Sunt în funcțiune, dar nu înseamnă că sunt cum trebuie. Trebuie reluate discuțiile cu GRECO, cu Comisia Europeană, cu cei de bună-credință. Unde au fost modificări bune să fie lăsate, unde nu, să fie corectate”, a spus Iohannis, notează Hotnews.ro.

Președintele Klaus Iohannis a participat marți la ceremoniile de preluare a mandatelor de miniștri de către Bogdan Aurescu (Externe), Marcel Vela (Interne), Nicolae Ciucă (Apărare) și Cătălin Predoiu (Justiție).

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu este nici un tur de forță, este o preluare forțată a prerogativelor guvernului de către președenție și o ședință foto electorală a candidatului PDNL pe bani publici. Asistăm, buimaci și în extaz față de tătucul României, la siluirea democrației la drumul mare, în piața publică.
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Teodora check icon
   Dacă ați văzut oameni extaziati de ieri încoace, sa stiti ca asta are legătură cu dispariția Vioricai Dancila, nu cu aparițiile publice si tururile de forță ale președintelui.
   Iar democrația noastră este atât de originală, încât nici nu iti mai dai seama daca e siluita sau nu. In ultimii ani nu vi s-a părut că suferea democrația noastră?
   • Like 1


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult