Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Turismul intern se schimbă- vacanțe pe litoral cu asigurare împotriva COVID 19

Vacante pe litoral

Oferta lansată se aplică pentru sezonului estival 2021 și este prima de acest gen pentru litoralul românesc.

Turiștii care achiziționează sejururi pe litoral pot avea asigurate riscurile împotriva Covid-19 atât în cazul îmbolnăvirilor, cât și în cazul în care un membru al familiei este suspect de coronavirus și este obligat să intre în carantină. Daca turistul se îmbolnăvește de Covid-19 în timpul călătoriei, atunci va beneficia de protecție medicală completă, potrivit unui nou tip de asigurare introdus în pachetele de vacanță de Litoralulromanesc.ro, turoperatorul care trimite cei mai mulți români în stațiunile autohtone de la Marea Neagră. 

 „Am constatat în acest an că unii români au renunțat să rezerve sejururi la mare de teamă că, în cazul nefericit al infectării cu Covid-19 al unui membru al familiei, vor fi nevoiți să renunțe la vacanțe și vor pierde banii. Din aceste motive și, în plus, pentru că nu ne dorim ca unii turiști să lase rezervarea vacanței din vara următoare pe ultimul moment și să piardă, astfel, reducerile Early Booking, aducem în premieră pentru turismul intern o asigurare împotriva Covid-19, prin care turiștii care vor fi nevoiți să renunțe la vacanțe din cauza pandemiei își vor putea primi înapoi avansurile achitate”, a declarat Ionuț Nedea, directorul general al Litoralulromanesc.ro.


Turiștii își vor recupera banii dacă vor fi nevoiți să anuleze sejurul din cauza infecției cu SAR COV 2

Dacă turistul se îmbolnăvește sau este plasat în carantină din cauză că este suspect de infecție cu Covid-19 și, din acest motiv este obligat să anuleze călătoria planificată, asigurătorul îi va rambursa costurile de anulare. Este considerat motiv de anulare a vacanței și îmbolnăvirea cu Covid-19 a soțului/soției/sau a unei rude de gradul întâi care nu călătorește, dacă viața acelei persoane este pusă în pericol și necesită terapie intensivă în spital.

Dacă turistul se îmbolnăvește de Covid-19 în timpul călătoriei, va beneficia de protecție medicală completă, conform asigurării medicale internaționale inclusă în pachetul achiziționat. Protecția medicală prevede și asistență de urgență 24/7, precum și acoperirea costurilor medicale.

În situația în care turistul este înștiințat pe durata călătoriei că soția/soțul sau o rudă de gradul întâi s-a îmbolnăvit și viața îi este pusă în pericol ca urmare a infectării cu Covid-19, asiguratorul îi va acorda sprijin pentru întoarcerea acasă și îi va rambursa costurile aferente acestei călătorii.

„Practic, în toate aceste situații, turistul își poate anula sejurul și își poate recupera banii plătiți ca avans. Valoarea asigurării este în funcție de valoarea sejurului, dar nu depășește câteva procente din costul total al sejurului. În felul acesta, turistul poate beneficia de reduceri de până la 50% făcând rezervare Early Booking”, a adăugat Ionuț Nedea.

Pentru a putea beneficia de asigurare, turistul trebuie să cumpere pachetul cu minimum 30 de zile înainte de a pleca în vacanță.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu pot decît să mă felicit pentru că am întîrziat puțin cu un ”early booking” care putea fi foaaaarte costisitor legat de mentalitatea turoperatorilor. care-și freacă mîinile la cîștig dar la pierdere aruncă pe alții. Le doresc faliment răsunător celor care nu și-au respectat clienții pînă acum, dar sper ca și aceștia din urmă să nu aibă memoria scurtă.
    • Like 0
  • Delia MC Delia MC check icon
    Pielea ursului din pădure.
    Cum poți să știi cum va fi anul viitor? Propunerile astea îmi par ca o tiflă dată turiștilor care anul acesta nu au beneficiat decât de risc, servicii proaste și jumuleală de bani. În alte țări, dacă ai rezervat deja și țara respectivă a fost declarată zonă de risc, ești despăgubit prin lege ( pardon, ordonanță) fără să mai trebuiască să închei vreo asigurare. Ha-ha, acum ați luat-o, v-am tratat ca naiba, hai să dregem busuiocul ca să-i înhățăm din nou pe fraieri la anul. Suntem cumva în politică? Numai acolo se aruncă cu praf (promisiuni) în ochi.
    Early booking? A fost exact anul hotărârilor în grabă, peste noapte, a rezervărilor de azi pe mâine pe bunul motiv că o situație favorabilă trebuie imediat valorificată că nu se știe nici peste o săptămână ce va fi! Și nimeni nu știe ce va fi la anul.
    În absența unor legi ferme ( ordonanțe, că legea are caracter permanent și necesită timp pentru a fi elaborată, în timp ce ordonanța se aplică la moment pentru o necesitate brusc apărută și care trebuie repede rezolvată) operatorul de turism face ce vrea, vine cu propuneri de acest fel, care par super OK. Dacă n-am ști cum a fost și cum ar fi trebuit să fie.
    Nu-mi dau seama nici cum un sejur rezervat și deja plătit îl avantajează pe furnizorul de turism, când are nevoie de bani pentru a pregăti totul și apoi va trebui să-i returneze masiv. Ori crede că nu se poate întâmpla? Ori funcționează ca un împrumut.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult