Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Un desert pentru Frida Kahlo

Mese de autor

Opt momente culinare din cărți frumoase & faimoase prind acum viață la Bistro Carusel și pe Oameni & Gusturi.

"Să ai curaj să trăiești, că, de murit, oricine poate muri!" sau cum a sosit poate momentul să iei o pauză pentru un desert inspirat dintr-o carte dedicată uneia dintre cele mai mari artiste ale tuturor timpurilor: Cartea secretă a Fridei Kahlo - F.G. Haghenbeck, pictorița mexicană cu o viață tumultoasă, cunoscută astăzi mai ales pentru autoportretele ei suprarealiste.

Mese de autor

„Într-o zi Tina mi-a zis că numele prăjiturii provine dintr-o expresie care vrea să spună: este atât de răcoare, încât aruncă-mă acolo. Nu știu dacă m-a mințit. Mi-a plăcut și am notat asta, dar mai târziu am aflat că ceea ce voia cu adevărat să spună era trage-mă în sus. Nu poți avea niciodată încredere într-un italian, cu atât mai puțin dacă zice te iubesc”. Fragment din carte.

O poți comanda și tu de aici,

Mese de autor este un proiect 3 in 1, foto-literar-culinar, prin care vom recrea momente din opere celebre, le vom imortaliza și le vom pune la final laolaltă, în cadrul unei expoziții, la care de-abia așteptăm să te invităm. Până atunci, dacă ești prin București, le vei putea trăi pe pielea ta, în Bistro Carusel, Lipscani 55, Centrul Istoric, la ultimul etaj al librăriei Cărturești Carusel.

Lectură plăcută & bon appétit!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult