Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Un desert pentru Frida Kahlo

Mese de autor

Opt momente culinare din cărți frumoase & faimoase prind acum viață la Bistro Carusel și pe Oameni & Gusturi.

"Să ai curaj să trăiești, că, de murit, oricine poate muri!" sau cum a sosit poate momentul să iei o pauză pentru un desert inspirat dintr-o carte dedicată uneia dintre cele mai mari artiste ale tuturor timpurilor: Cartea secretă a Fridei Kahlo - F.G. Haghenbeck, pictorița mexicană cu o viață tumultoasă, cunoscută astăzi mai ales pentru autoportretele ei suprarealiste.

Mese de autor

„Într-o zi Tina mi-a zis că numele prăjiturii provine dintr-o expresie care vrea să spună: este atât de răcoare, încât aruncă-mă acolo. Nu știu dacă m-a mințit. Mi-a plăcut și am notat asta, dar mai târziu am aflat că ceea ce voia cu adevărat să spună era trage-mă în sus. Nu poți avea niciodată încredere într-un italian, cu atât mai puțin dacă zice te iubesc”. Fragment din carte.

O poți comanda și tu de aici,

Mese de autor este un proiect 3 in 1, foto-literar-culinar, prin care vom recrea momente din opere celebre, le vom imortaliza și le vom pune la final laolaltă, în cadrul unei expoziții, la care de-abia așteptăm să te invităm. Până atunci, dacă ești prin București, le vei putea trăi pe pielea ta, în Bistro Carusel, Lipscani 55, Centrul Istoric, la ultimul etaj al librăriei Cărturești Carusel.

Lectură plăcută & bon appétit!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

 expert contabil

Pentru fiecare 10.000 de lei distribuiți, impozitul crește de la 1.111 lei la 1.905 lei, iar firmele trebuie să verifice activul net și capitalul social înainte de a face orice distribuție. „Cota de 16% intră în vigoare de la 1 ianuarie, dar se aplică pentru dividendele distribuite după 1 ianuarie. Or, ce dividende pot eu să distribui în ianuarie? Pe cele din trimestru IV, cele care se formează chiar acum”, explică expertul contabil.

Citește mai mult

Profesori

Ca om care și-a luat întotdeauna profesia în serios, cu multă pasiune, uneori poate prea multă, cu nopți nedormite corectând teste și realizând câte un raport cu măsuri ameliorative pentru fiecare elev, cu ore întregi petrecute la cursuri de formare, bani cheltuiți pe webinarii și conferințe, cu sute de consultații cu părinții și grelele încercări de a-i face să înțeleagă unde trebuie lucrat, exersat, cu timpul meu liber spulberat pe a face zeci, sute de fișe de lucru personalizate, aplicate lacunelor specifice ale copilului. Cu toate acestea și multe altele, domnule ministru cu prea puțină viziune în preuniversitar, mă simt profund jignit de declarațiile dumneavoastră recente.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon bere - getty

Pentru cei neinteresați de cărți, Domnul John (sau George) era doar un cavaler al apocalipsei. La scurt timp după ce se așeza, frații Achim ieșeau pe terasă și treceau pe la fiecare dintre mese cu același text, rupt parcă din Pe aripile vântului: ”Hai, băieți, hai, e și mâine o zi. Hai, mai bem și mâine.” Getty Images

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Bucătărie Dedesign

În fiecare casă există un loc care respiră viață. Pentru unii e livingul, pentru alții dormitorul, dar tot mai des- este bucătăria. Locul în care începe ziua, se adună familia, se spun povești și se împart momente. Iar atunci când designul întâlnește funcționalitatea, bucătăria devine mai mult decât un spațiu utilitar- devine o oază de liniște și stil

Citește mai mult