Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Un desert pentru Frida Kahlo

Mese de autor

Opt momente culinare din cărți frumoase & faimoase prind acum viață la Bistro Carusel și pe Oameni & Gusturi.

"Să ai curaj să trăiești, că, de murit, oricine poate muri!" sau cum a sosit poate momentul să iei o pauză pentru un desert inspirat dintr-o carte dedicată uneia dintre cele mai mari artiste ale tuturor timpurilor: Cartea secretă a Fridei Kahlo - F.G. Haghenbeck, pictorița mexicană cu o viață tumultoasă, cunoscută astăzi mai ales pentru autoportretele ei suprarealiste.

Mese de autor

„Într-o zi Tina mi-a zis că numele prăjiturii provine dintr-o expresie care vrea să spună: este atât de răcoare, încât aruncă-mă acolo. Nu știu dacă m-a mințit. Mi-a plăcut și am notat asta, dar mai târziu am aflat că ceea ce voia cu adevărat să spună era trage-mă în sus. Nu poți avea niciodată încredere într-un italian, cu atât mai puțin dacă zice te iubesc”. Fragment din carte.

O poți comanda și tu de aici,

Mese de autor este un proiect 3 in 1, foto-literar-culinar, prin care vom recrea momente din opere celebre, le vom imortaliza și le vom pune la final laolaltă, în cadrul unei expoziții, la care de-abia așteptăm să te invităm. Până atunci, dacă ești prin București, le vei putea trăi pe pielea ta, în Bistro Carusel, Lipscani 55, Centrul Istoric, la ultimul etaj al librăriei Cărturești Carusel.

Lectură plăcută & bon appétit!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult