Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Un desert pentru Frida Kahlo

Mese de autor

Opt momente culinare din cărți frumoase & faimoase prind acum viață la Bistro Carusel și pe Oameni & Gusturi.

"Să ai curaj să trăiești, că, de murit, oricine poate muri!" sau cum a sosit poate momentul să iei o pauză pentru un desert inspirat dintr-o carte dedicată uneia dintre cele mai mari artiste ale tuturor timpurilor: Cartea secretă a Fridei Kahlo - F.G. Haghenbeck, pictorița mexicană cu o viață tumultoasă, cunoscută astăzi mai ales pentru autoportretele ei suprarealiste.

Mese de autor

„Într-o zi Tina mi-a zis că numele prăjiturii provine dintr-o expresie care vrea să spună: este atât de răcoare, încât aruncă-mă acolo. Nu știu dacă m-a mințit. Mi-a plăcut și am notat asta, dar mai târziu am aflat că ceea ce voia cu adevărat să spună era trage-mă în sus. Nu poți avea niciodată încredere într-un italian, cu atât mai puțin dacă zice te iubesc”. Fragment din carte.

O poți comanda și tu de aici,

Mese de autor este un proiect 3 in 1, foto-literar-culinar, prin care vom recrea momente din opere celebre, le vom imortaliza și le vom pune la final laolaltă, în cadrul unei expoziții, la care de-abia așteptăm să te invităm. Până atunci, dacă ești prin București, le vei putea trăi pe pielea ta, în Bistro Carusel, Lipscani 55, Centrul Istoric, la ultimul etaj al librăriei Cărturești Carusel.

Lectură plăcută & bon appétit!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Vegeterra

Etica muncii e sfântă pentru dl. Szocs Jozsef: „Degeaba ai pământ dacă nu îl muncești”. De altfel, în zonă puține suprafețe de teren zac necultivate. „Pe aici nu prea sunt pământuri lăsate pârloagă”.

Citește mai mult