Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Un moment tulburător: fratele lui George Floyd îi pune o întrebare-cheie șefului poliției din Minneapolis, cu ajutorul reporterului CNN. Răspunsul este o lecție de empatie

sef politie

Șeful Poliției Minneapolis, Medaria Arradondo, a răspuns fratelui lui George Floyd duminică seara la CNN, în prima discuție a familiei cu reprezentanții poliției, prin intermediul televiziunii, de la uciderea lui Floyd.

Philonise Floyd l-a întrebat pe Arradondo dacă intenționează să aresteze toți ofițerii de poliție implicați în moartea fratelui său. Arradondo și-a scos chipiul, înainte de a răspunde. „Tăcând sau neintervenind, pentru mine, înseamnă că ești complice. Deci nu văd o diferență", a răspuns șeful Poliției Minneapolis, adăugând că „domnul Floyd a murit în mâinile noastre, și văd acest lucru ca o complicitate”. El a menționat că acuzațiile vor fi formulate de către procuratură.

Moartea bărbatului de culoare în vârstă de 46 de ani a generat proteste în SUA, după ce o filmare inițială apărută în spațiul public arată că George Floyd încătușat, aflat la pământ, striga „Nu pot să respir”, în timp ce agentul Derek Chauvin îl imobiliza ținându-și genuchiul pe gâtul lui.

Ulterior, o nouă înregistrare video, filmată dintr-un alt unghi, arată că trei polițiști, nu unul, stăteau cu genunchii pe George Floyd.

Polițistul Derek Chauvin a fost arestat în baza unei plângeri și pus sub acuzare pentru omor.

CLIC PE IMAGINE PENTRU A INTRA ÎN GALERIA FOTO

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Paul check icon
    Americanii trăiesc de multă vreme cu tot felul de tensiuni in societate, însă de la războiul civil si pana sa-l fi ales pe Trump au avut șansa sa fie conduși de oameni cu cap.
    • Like 1
    • @ Paul
      topala check icon
      Nu cumva era mai bine sa nu se fi implicat in primul razboi ,sau macar in al 2-lea ?Nemernicii astia de americani,a trebuit sa intre in razboi alaturi de parsivii de englesi si de loserii permanenti -Franta,dar aveau si valahii autostrada lor sa viziteze manastirile din Moldova,facuta de popoarele slave.
      Sa fi vazut cum imbarligatorii de englezi,numai scoteau capul de pe insula lor.
      Ardealul era la unguri,Dobrogea la bulgari,noi aveam R.Moldova,iar URSS era o colonie cu forta de munca gratis
      • Like 0
  • topala check icon
    Un arab si un negru(plasator de bancnote false) , au declansat haosul in SUA.
    Nu mai bine este sa fi polistist in Romania ?
    Derek Chauvin, ofițerul de poliție care a fost filmat în timp ce statea cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, daca se nastea in Romania era acuma la pensie,pfff. Primea pensia si mai avea un job la stat de taiat frunze la caini.
    De era in Romania lui klaus johannis in primul rand se intelegea cu el(infractorul) ,dar nu apuca,a avut grija klaus johanis sa semneze decretul de pensionare anticipara a cadrelor militare ""nedreptatite"" de stat.

    • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult