Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Un moment tulburător: fratele lui George Floyd îi pune o întrebare-cheie șefului poliției din Minneapolis, cu ajutorul reporterului CNN. Răspunsul este o lecție de empatie

sef politie

Șeful Poliției Minneapolis, Medaria Arradondo, a răspuns fratelui lui George Floyd duminică seara la CNN, în prima discuție a familiei cu reprezentanții poliției, prin intermediul televiziunii, de la uciderea lui Floyd.

Philonise Floyd l-a întrebat pe Arradondo dacă intenționează să aresteze toți ofițerii de poliție implicați în moartea fratelui său. Arradondo și-a scos chipiul, înainte de a răspunde. „Tăcând sau neintervenind, pentru mine, înseamnă că ești complice. Deci nu văd o diferență", a răspuns șeful Poliției Minneapolis, adăugând că „domnul Floyd a murit în mâinile noastre, și văd acest lucru ca o complicitate”. El a menționat că acuzațiile vor fi formulate de către procuratură.

Moartea bărbatului de culoare în vârstă de 46 de ani a generat proteste în SUA, după ce o filmare inițială apărută în spațiul public arată că George Floyd încătușat, aflat la pământ, striga „Nu pot să respir”, în timp ce agentul Derek Chauvin îl imobiliza ținându-și genuchiul pe gâtul lui.

Ulterior, o nouă înregistrare video, filmată dintr-un alt unghi, arată că trei polițiști, nu unul, stăteau cu genunchii pe George Floyd.

Polițistul Derek Chauvin a fost arestat în baza unei plângeri și pus sub acuzare pentru omor.

CLIC PE IMAGINE PENTRU A INTRA ÎN GALERIA FOTO

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Paul check icon
  Americanii trăiesc de multă vreme cu tot felul de tensiuni in societate, însă de la războiul civil si pana sa-l fi ales pe Trump au avut șansa sa fie conduși de oameni cu cap.
  • Like 1
  • @ Paul
   topala check icon
   Nu cumva era mai bine sa nu se fi implicat in primul razboi ,sau macar in al 2-lea ?Nemernicii astia de americani,a trebuit sa intre in razboi alaturi de parsivii de englesi si de loserii permanenti -Franta,dar aveau si valahii autostrada lor sa viziteze manastirile din Moldova,facuta de popoarele slave.
   Sa fi vazut cum imbarligatorii de englezi,numai scoteau capul de pe insula lor.
   Ardealul era la unguri,Dobrogea la bulgari,noi aveam R.Moldova,iar URSS era o colonie cu forta de munca gratis
   • Like 0
 • topala check icon
  Un arab si un negru(plasator de bancnote false) , au declansat haosul in SUA.
  Nu mai bine este sa fi polistist in Romania ?
  Derek Chauvin, ofițerul de poliție care a fost filmat în timp ce statea cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, daca se nastea in Romania era acuma la pensie,pfff. Primea pensia si mai avea un job la stat de taiat frunze la caini.
  De era in Romania lui klaus johannis in primul rand se intelegea cu el(infractorul) ,dar nu apuca,a avut grija klaus johanis sa semneze decretul de pensionare anticipara a cadrelor militare ""nedreptatite"" de stat.

  • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult