Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Un român și-a întrerupt pelerinajul pe El Camino pentru a vota în Spania. „Am vrut să le dau un exemplu fiicelor mele”

George Popa

Foto: Facebook George Popa

În urmă cu o săptămână, George Popa a început pelerinajul pe El Camino, drumul de peste 800 de kilometri pe care 150.000 de oameni îl străbat pe jos în fiecare an pentru a ajunge la Santiago de Compostela, unde se află mormântul apostolului Iacob cel Mare.

După ce sâmbătă a parcurs 42,5 km, duminică s-a trezit la 5.30 dimineață, a luat un taxi de la albergue-le (n.r. căminul pentru pelerini unde se afla) în Navarette, și s-a dus să voteze într-un oraș aflat la 20 de kilometri distanță, Logrono. „Am vrut astăzi să mă odihnesc în această zi și să îmi îngrijesc o bătătură dureroasă de la picior, dar, dincolo de asta, îmi propusesem oricum să votez. Puteam să rămân la Navarette, unde aveam tot ce îmi trebuia. Dar am plecat la Logrono și am votat pentru că am vrut să le dau un exemplu fiicelor mele, să le arăt că atunci când un lucru e important trebuie să îl faci, chiar dacă ești departe, chiar dacă îți este incomod. E important votul, nu poți să nu votezi și să spui că ești nemulțumit după. Nemulțumirile tale au altă greutate după ce votezi”, crede George Popa.

La secția din Logrono unde a ajuns nu erau votanți, iar unii observatori i-au spus că românii din zonă nu știau probabil unde trebuie să ajungă.

„Adresa secțiilor de votare din Logrono este Calle Duques de Najera 19”, spune el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Da, frumos si asta ma sperie. Imi aminteste de Camil Petrescu si Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi. Intalnirea ranitului neamt fortat de ai nostri la mars avand un glont in pantece cu locotenetul si discutia celor doi. Validarea si urmarea celor scrise de Petrescu am vazut-o intr-o biserica dintr-un sat unde doi sau trei barbati din aeeasi familie erau trecuti cazuti in acel razboi. Lucrurile facute prost ori ne-facute la timp cer multa suferinta si consum de energie.
    • Like 0
  • check icon
    Bravo !
    • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult