Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Un român și-a întrerupt pelerinajul pe El Camino pentru a vota în Spania. „Am vrut să le dau un exemplu fiicelor mele”

George Popa

Foto: Facebook George Popa

În urmă cu o săptămână, George Popa a început pelerinajul pe El Camino, drumul de peste 800 de kilometri pe care 150.000 de oameni îl străbat pe jos în fiecare an pentru a ajunge la Santiago de Compostela, unde se află mormântul apostolului Iacob cel Mare.

După ce sâmbătă a parcurs 42,5 km, duminică s-a trezit la 5.30 dimineață, a luat un taxi de la albergue-le (n.r. căminul pentru pelerini unde se afla) în Navarette, și s-a dus să voteze într-un oraș aflat la 20 de kilometri distanță, Logrono. „Am vrut astăzi să mă odihnesc în această zi și să îmi îngrijesc o bătătură dureroasă de la picior, dar, dincolo de asta, îmi propusesem oricum să votez. Puteam să rămân la Navarette, unde aveam tot ce îmi trebuia. Dar am plecat la Logrono și am votat pentru că am vrut să le dau un exemplu fiicelor mele, să le arăt că atunci când un lucru e important trebuie să îl faci, chiar dacă ești departe, chiar dacă îți este incomod. E important votul, nu poți să nu votezi și să spui că ești nemulțumit după. Nemulțumirile tale au altă greutate după ce votezi”, crede George Popa.

La secția din Logrono unde a ajuns nu erau votanți, iar unii observatori i-au spus că românii din zonă nu știau probabil unde trebuie să ajungă.

„Adresa secțiilor de votare din Logrono este Calle Duques de Najera 19”, spune el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Da, frumos si asta ma sperie. Imi aminteste de Camil Petrescu si Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi. Intalnirea ranitului neamt fortat de ai nostri la mars avand un glont in pantece cu locotenetul si discutia celor doi. Validarea si urmarea celor scrise de Petrescu am vazut-o intr-o biserica dintr-un sat unde doi sau trei barbati din aeeasi familie erau trecuti cazuti in acel razboi. Lucrurile facute prost ori ne-facute la timp cer multa suferinta si consum de energie.
    • Like 0
  • check icon
    Bravo !
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult