Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Un român și-a întrerupt pelerinajul pe El Camino pentru a vota în Spania. „Am vrut să le dau un exemplu fiicelor mele”

George Popa

Foto: Facebook George Popa

În urmă cu o săptămână, George Popa a început pelerinajul pe El Camino, drumul de peste 800 de kilometri pe care 150.000 de oameni îl străbat pe jos în fiecare an pentru a ajunge la Santiago de Compostela, unde se află mormântul apostolului Iacob cel Mare.

După ce sâmbătă a parcurs 42,5 km, duminică s-a trezit la 5.30 dimineață, a luat un taxi de la albergue-le (n.r. căminul pentru pelerini unde se afla) în Navarette, și s-a dus să voteze într-un oraș aflat la 20 de kilometri distanță, Logrono. „Am vrut astăzi să mă odihnesc în această zi și să îmi îngrijesc o bătătură dureroasă de la picior, dar, dincolo de asta, îmi propusesem oricum să votez. Puteam să rămân la Navarette, unde aveam tot ce îmi trebuia. Dar am plecat la Logrono și am votat pentru că am vrut să le dau un exemplu fiicelor mele, să le arăt că atunci când un lucru e important trebuie să îl faci, chiar dacă ești departe, chiar dacă îți este incomod. E important votul, nu poți să nu votezi și să spui că ești nemulțumit după. Nemulțumirile tale au altă greutate după ce votezi”, crede George Popa.

La secția din Logrono unde a ajuns nu erau votanți, iar unii observatori i-au spus că românii din zonă nu știau probabil unde trebuie să ajungă.

„Adresa secțiilor de votare din Logrono este Calle Duques de Najera 19”, spune el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Da, frumos si asta ma sperie. Imi aminteste de Camil Petrescu si Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi. Intalnirea ranitului neamt fortat de ai nostri la mars avand un glont in pantece cu locotenetul si discutia celor doi. Validarea si urmarea celor scrise de Petrescu am vazut-o intr-o biserica dintr-un sat unde doi sau trei barbati din aeeasi familie erau trecuti cazuti in acel razboi. Lucrurile facute prost ori ne-facute la timp cer multa suferinta si consum de energie.
    • Like 0
  • check icon
    Bravo !
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult