Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Un român și-a întrerupt pelerinajul pe El Camino pentru a vota în Spania. „Am vrut să le dau un exemplu fiicelor mele”

George Popa

Foto: Facebook George Popa

În urmă cu o săptămână, George Popa a început pelerinajul pe El Camino, drumul de peste 800 de kilometri pe care 150.000 de oameni îl străbat pe jos în fiecare an pentru a ajunge la Santiago de Compostela, unde se află mormântul apostolului Iacob cel Mare.

După ce sâmbătă a parcurs 42,5 km, duminică s-a trezit la 5.30 dimineață, a luat un taxi de la albergue-le (n.r. căminul pentru pelerini unde se afla) în Navarette, și s-a dus să voteze într-un oraș aflat la 20 de kilometri distanță, Logrono. „Am vrut astăzi să mă odihnesc în această zi și să îmi îngrijesc o bătătură dureroasă de la picior, dar, dincolo de asta, îmi propusesem oricum să votez. Puteam să rămân la Navarette, unde aveam tot ce îmi trebuia. Dar am plecat la Logrono și am votat pentru că am vrut să le dau un exemplu fiicelor mele, să le arăt că atunci când un lucru e important trebuie să îl faci, chiar dacă ești departe, chiar dacă îți este incomod. E important votul, nu poți să nu votezi și să spui că ești nemulțumit după. Nemulțumirile tale au altă greutate după ce votezi”, crede George Popa.

La secția din Logrono unde a ajuns nu erau votanți, iar unii observatori i-au spus că românii din zonă nu știau probabil unde trebuie să ajungă.

„Adresa secțiilor de votare din Logrono este Calle Duques de Najera 19”, spune el.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Da, frumos si asta ma sperie. Imi aminteste de Camil Petrescu si Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi. Intalnirea ranitului neamt fortat de ai nostri la mars avand un glont in pantece cu locotenetul si discutia celor doi. Validarea si urmarea celor scrise de Petrescu am vazut-o intr-o biserica dintr-un sat unde doi sau trei barbati din aeeasi familie erau trecuti cazuti in acel razboi. Lucrurile facute prost ori ne-facute la timp cer multa suferinta si consum de energie.
    • Like 0
  • check icon
    Bravo !
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult