Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Val masiv de concedieri la Twitter. Elon Musk trimite acasă mii de angajați

Elon Musk - twitter

Foto: Profimedia Images

Twitter a început vineri concedieri pe scară largă, în timp ce noul proprietar Elon Musk face schimbări în companie, stârnind îngrijorări grave cu privire la haosul care învăluie platforma de socializare și capacitatea acesteia de a lupta împotriva dezinformarii cu doar câteva zile înainte de alegerile intermediare din SUA, scrie Washington Post.

Potrivit Reuters, Twitter și-a concediat jumătate din forța de muncă vineri, dar a spus că reducerile au fost mai mici în echipa responsabilă de prevenirea răspândirii dezinformării.

Mișcarea vine la capătul unei săptămâni de haos și incertitudine cu privire la viitorul companiei sub noul proprietar Elon Musk, cel mai bogat om din lume, care a scris vineri pe Twitter că serviciul se confruntă cu o „scădere masivă a veniturilor” din publicitate.

„Din păcate, nu există nicio opțiune când compania pierde peste 4 milioane de dolari/zi”, a scris Musk pe Twitter despre disponibilizări, adăugând că toți cei afectați primesc trei luni de indemnizație de concediere.

Compania a păstrat tăcerea cu privire la dimensiunea concedierilor până târziu, când șeful pentru siguranță și integritate, Yoel Roth, a trimis pe Twitter confirmarea că disponibilizările vor afecta aproximativ 3.700 de persoane, adică 50% din întreaga forță de muncă a Twitter.

Informațiile privind concedierea angajaților Twitter au apărut imediat după ce Elon Musk a preluat controlul asupra rețelei. Musk i-a înlăturat pe directorul general Parag Agrawal, pe directorul financiar Ned Segal și pe consilierul juridic principal Vijaya Gadde și s-a instalat ca unic director al Twitter. Fondatorul Tesla și al Space X a dizolvat consiliul de administrație al Twitter, care îl includea pe președintele Bret Taylor și alți opt membri ai consiliului de administrație, potrivit unui dosar de reglementare din SUA.

Elon Musk dorește ca platforma de socializare să ofere mai multe facilitați, precum verificarea profilurilor. În acest context, abonamentul Twitter Blue ar urma să se scumpească de la 5 dolari pe lună la 20 de dolari pe lună. Este o schimbare dramatică pentru Twitter. De asemenea, există planuri pentru a reînvia defuncta funcție Vine, un predecesor al TikTok.

Abonamentul ar putea să includă și opțiunea verificării conturilor

Verificarea conturilor şi afişarea unui simbol special utilizatorilor verificaţi ai Twitter este funcţie gratuită, în prezent. Aceasta ajuta la confirmarea conturilor reale ale celebrităților și nu numai.

Funcția ar urma să fie inclusă Twitter Blue. Simultan, persoanele care deţin deja un cont verificat vor avea 90 de zile din momentul lansării Twitter Blue, în noul format, pentru a se abona. Aceștia își vor pierde „bifa” dacă nu se vor abona în maximum 90 de zile.

Mai multe articole ale autorului, pe project-e.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Soldații francezi dislocați în România suferă de frig și foame. „N-am văzut niciodată o asemenea mizerie”Si ucraineni vor internet (TIK TOK ) ! mai mare rasul , baba si mitraliera , cu chiloti de tabla ! (baba !)
  • Like 0
  • @ Costel Iordanescu
   Dan check icon
   Trollul „Costel iordanescu” confundă puțin fanii Tik Tok. Ăia sunt ai lui Kadîrov. Sau poate că știe, dar o face doar pe utilul.
   • Like 2
 • Rețele de socializare... O versiune nouă de manipulare a,, mulțimii ".
  Plebeul are impresia că el conduce. Dar el este doar,, ghidonat".
  • Like 2


Îți recomandăm

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult

Cluj Napoca.

Persoanele care au în derulare credite cu dobândă variabilă, majorată ca urmare a creșterii indicilor de referință în funcție de care se calculează aceasta, ar putea avea parte de o perioadă în care ratele să nu mai crească atât de puternic, începând din a doua jumătate a anului. Foto: Andras Ferencz

Citește mai mult