Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Elon Musk a înfuriat Ucraina cu un sondaj pe Twitter despre cum ar trebui să se încheie războiul. Zelenski: „Care Elon Musk îţi place mai mult? Cel care sprijină Ucraina sau cel care sprijină Rusia?”

Elon Musk/

Elon Musk a stârnit furia oficialilor ucraineni după ce a postat pe Twitter un sondaj despre de ceea ce a susținut că va fi, în final, „rezultatul extrem de probabil al războiului”, singura întrebare fiind „câți vor muri până atunci”.

„- Refacerea alegerilor din regiunile anexate sub supravegherea ONU. Rusia pleacă dacă aceasta este voia poporului.

- Crimeea devine parte oficial din Rusia, așa cum a fost din 1783 (până la greșeala lui Hrușciov).

- Aprovizionarea cu apă în Crimeea asigurată.

- Ucraina rămâne neutră”, a scris Musk.

”F-off este răspunsul meu foarte diplomatic pentru tine. Singurul rezultat este că acum niciun ucrainean nu-ţi va cumpăra vreodată prostiile de tesla. Deci mult noroc pentru tine”, a scris replicat, potrivit News.ro, ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrij Melnyk

Preşedintele ucrainean Volodimr Zelenski a răspuns printr-un propriul sondaj pe Twitter.

„Care Elon Musk îţi place mai mult? Cel care sprijină Ucraina sau cel care sprijină Rusia?”, a întrebat Zelenski.

Răspunsurile incisive din partea Ucrainei au fost cu atât mai notabile cu cât Musk a devenit după începerea războiului foarte popular în Ucraina.

Sistemul de comunicaţii prin satelit Starlink al lui Musk le-a permis ucrainenilor şi armatei ucrainene să facă față întreruperilor de internet care au afectat ţara..

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Imi place Elon Musk, atunci cand e genial dar si atunci cand este indraznet, sincer sau traznit. Nu-l vad nicicum in postura de a pune in pericol, intentionat, existenta planetei sau viata unor oameni, de dragul orgoliului.
    De cealalta parte a conversatiei avem un actor cu complexe napoleonice, cuprins de betia puterii, greu de stapanit si de care s-au saturat deja pina si serviciile secrete, pregatit sa arunca planeta in aer.
    Mai ingrijorator decat acest erou al circumstantei, este degajarea iresponsabila cu care unii comentatori profesionisti discuta scenarii ale unei posibile confruntari nucleare.
    Un neprofesionist inarmat si finantat este clar mai periculos decat un miliardar destept.
    • Like 0
    • @ Ioan Serban
      Faptul ca lupta impotriva hoardelor ruse...inseamna ca se considera un Napoleon...ca e un megaloman...? Voi hauristii in mod sigur foarte patrioti dupa cum va ziceti ...i-ati primi pe rusi cu bratele deschise...
      • Like 0
  • Omul asta e plin de opinii, de cand are bani , se pricepe la toate. Ce nu intelege el , este ca Europa este o zona plina cu probleme teritoriale de acelasi tip. Daca mergem pe principiul pe unde au stat mai mult anumite teritorii , o sa ajungem inapoi la imperiile austro-ungar , otoman samd... Dupa principiul asta Crimeea ar trebui sa fie a tatarilor ... pentru ca asa a fost pentru mai multa vreme pana sa ajunga la rusi . Ca sa nu mai vorbim ca Putin si shleahta lor ar trebui sa se care de la conducere si sa faca loc urmasilor tarilor pentru ca ei au condus Rusia pentru o perioada mai lunga de timp decat sovieticii ... Nu-i asa ? Nici macar nu este amuzant...
    Poate dupa acelasi principiu le da controlul fabricii Tesla din Nevada , indienilor shoshone ... pentru ca putem spune cu certitudine ca la un moment dat , teritoriile astea au fost furate samavolnic de la indieni. Macar Ucraina asa cum este , a fost rezultatul unor intelegeri recunoscute international .
    In general problema oamenilor cu bani si a natiunilor puternice este ca li se pare ca ei sunt in fara regulilor pe care le predica . Dupa modelul , ce-i al meu, e al meu si restul trebuie impartit corect.
    • Like 1
    • @ Radu Bogdan
      Rucs Rucs check icon
      De unde vin tatarii? Nu faceau ei raiduri si in Moldova? Tatarii sunt mongoli sau prototurci, veniti din Asia. Au migrat spre Europa si si-au facut hanaturi. Unul dintre ele, Hoarda de Aur, in Crimeea. Acum ce facem, luam ca reper teoria roesleriana, ce sustinea si la noi in Transilvania vidul de populatie, pana sa vina hunii? Credeti ca atunci cand au venit tatarii in Crimeea acolo era pustiu si zero populatie? Nu era exact ca la noi, cu taranii care incercau sa li se opuna sau fugeau in munti? Deci cand au venit tatarii in Crimeea, acolo era populatie indoeuropeana alba-rusii.
      Sunt trei problemele mari, pe care nu le privim in fata in razboiul asta. Razboi unde in niciun caz nu trebuie sa ne dam noi cu parerea, pentru ca nu intelegem cat de amestecate si complicate sunt lucrurile. Acolo ar trebui, ideal, sa se decida la o masa de negocieri internationala, fara parti pris-uri si imixtiuni.
      1. Dreptul suveran- de partea Ucrainei. Stat suveran, in granite acceptate si confirmate dupa destramarea URSS (inclusiv de Rusia), invadata de un alt stat.
      2. Dreptul istoric - de partea Rusiei. Acelea sunt teritorii rusesti, oricum ai lua-o.
      3. Dreptul autodeterminarii- de partea Rusiei. Acolo oamenii aia sunt majoritar prorusi si vor sa fie cu Rusia. Nu conteaza basmele pe care le povestesc editorialisti care scriu din biroul lor, din Occident. Conteaza anchetele de pe teren, documentarele de pe teren. Toate (realizate de occidentali) atesta ca acea populatie e masiv prorusa. Acolo e razboi civil atestat de organisme internationale de prin 2014: razboi civil intre localnicii prorusi, autoritatile ucrainiene si minoritarii proucrainieni.
      • Like 0
    • @ Radu Bogdan
      Excellent comentariu!
      • Like 0
    • @ Rucs
      oamenii aia nu prea sunt pro-rusi....si pe deasupra dreptul istoric nu mai e de actualitate....de actualitate e numai dreptul international...
      • Like 0
  • Ce Elon Musk iti place mai mult? Cel care fumeaza sau cel care prizeaza?
    Miliardarii spun/fac lucruri trasnite. Din pacate banii ii fac pe multi sa o ia pe aratura si nu mai stiu unde trebuie sa se opreasca, ce si cand sa vorbeasca si in ce probleme sa se amestece. Succesul dintr-un domeniu ii face sa creada ca stiu de toate. Musk vrea sa fie excentric, sa iasa in evidenta pentru ca nu poti sa fii un miliardar plictisitor, fad, nu? Ii place ca toata planeta sa vorbeasca despre el.
    Mie imi plac ideile lui indraznete, toate programele spatiale pe care le deruleaza la SpaceX, visul lui legat de Marte, dar uneori am impresia ca e cam razna.
    De la fosta sotie pana la idei de viata, Musk incearca sa ne arate ca el este altfel. Mie mi se pare ca incearca prea mult.
    • Like 1
  • Musk sprijină Rusia? Cum?
    • Like 2
  • Nume check icon
    Nu neaga nimeni sclipirile de geniu si contributia lui in mediul de afaceri, dar dansul ar cam trebuie sa opreasca aici si sa nu emite "judecati de valoare" in domenii in care nu se pricepe. Un CEO care ocupa prima pagina a tabloidelor si care pare ca se pricepe la toate nu prea pare de incredere, poate de aceea si fluctuatiile mari ale valorii actiunilor Tesla. De obicei interventiile lui sunt hilare, aceasta nu si cred ca are legatura cu bunul mers al afacerii lui. Cresterea preturilor la energie electrica in Europa in special nu il ajuta deloc sa vanda masini electrice si cred ca si ceva materii prime pe care le foloseste vin din zona de conflict. Prin urmare nu a gandit prea mult interventia lui dpdv politic sau social, ci pur si simplu economic.
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult