Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Valeriu Nicolae, fost secretar de stat în Guvernul tehnocrat, „În fața ta”: Îi reproșez lui Dacian Cioloș că a fost neconflictual

Dacian Cioloș, la Palatul Victoria

Activistul civic Valeriu Nicolae, omul care a reușit să le deschidă copiilor din Ferentari un drum mai bun în viață, a fost secretar de stat la Ministerul Muncii pe vremea Guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș. Și-ar fi dorit ca în acea perioadă să fi făcut mai mult. 

„Eu am așteptări foarte mari în general de la mine și de la oamenii cu care lucrez și acolo n-am fost capabil să fac foarte multe, mi se pare că am fost un idiot în timpul în care am fost secretar de stat. Nu cred că am fost nici foarte bine pregătit pentru a fi secretar de stat. Îmi reproșez multe. M-a smerit un pic experiența aia, pentru că am crezut că pot să fac mai multe lucruri. Și mi-am dat seama și cât de complicat e și cât de puțin vor oamenii din minister să se schimbe”, a spus el în emisiunea „În fața ta” de la Digi24

Valeriu Nicolae îi reproșează șefului de atunci al Guvernului, Dacian Cioloș, că a preferat să fie neconflictual și să nu ia decizii incomode.

„Șefii mei erau niște tipi foarte neconflictuali. Mie Dacian Cioloș mi-e foarte drag, nu știu pe cineva care să muncească mai mult decât muncea el, dar e neconflictual, nu ia decizii dure. În perioada aia, eu îi reproșez asta, pe anumiți oameni putea să îi dea afară lejer.

(Atitudinea de) hai să ne purtăm cu ne purtăm cu anumiți oameni din comisia europeană și hai să încercăm să evităm orice tip de conflict a avut un efect negativ. Și eu mi-aș dori să nu intru în conflict, dar acolo era nevoie de conflict”, a declarat el.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:00. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu putea sa fie conflictual deoarece majoritatea era pesedista.
    • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult