Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Valeriu Nicolae, fost secretar de stat în Guvernul tehnocrat, „În fața ta”: Îi reproșez lui Dacian Cioloș că a fost neconflictual

Dacian Cioloș, la Palatul Victoria

Activistul civic Valeriu Nicolae, omul care a reușit să le deschidă copiilor din Ferentari un drum mai bun în viață, a fost secretar de stat la Ministerul Muncii pe vremea Guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș. Și-ar fi dorit ca în acea perioadă să fi făcut mai mult. 

„Eu am așteptări foarte mari în general de la mine și de la oamenii cu care lucrez și acolo n-am fost capabil să fac foarte multe, mi se pare că am fost un idiot în timpul în care am fost secretar de stat. Nu cred că am fost nici foarte bine pregătit pentru a fi secretar de stat. Îmi reproșez multe. M-a smerit un pic experiența aia, pentru că am crezut că pot să fac mai multe lucruri. Și mi-am dat seama și cât de complicat e și cât de puțin vor oamenii din minister să se schimbe”, a spus el în emisiunea „În fața ta” de la Digi24

Valeriu Nicolae îi reproșează șefului de atunci al Guvernului, Dacian Cioloș, că a preferat să fie neconflictual și să nu ia decizii incomode.

„Șefii mei erau niște tipi foarte neconflictuali. Mie Dacian Cioloș mi-e foarte drag, nu știu pe cineva care să muncească mai mult decât muncea el, dar e neconflictual, nu ia decizii dure. În perioada aia, eu îi reproșez asta, pe anumiți oameni putea să îi dea afară lejer.

(Atitudinea de) hai să ne purtăm cu ne purtăm cu anumiți oameni din comisia europeană și hai să încercăm să evităm orice tip de conflict a avut un efect negativ. Și eu mi-aș dori să nu intru în conflict, dar acolo era nevoie de conflict”, a declarat el.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:00. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu putea sa fie conflictual deoarece majoritatea era pesedista.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult